Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Intensiv Alimentatie


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Cursuri

C-03. CURS INTENSIV DE ALIMENTATIE NATURALA specific Bucatariei fara Foc
pret 180 Lei
plus pretul produselor pentru preparare - intilniri directe se asigura si suport pentru cursuri

Alimentatia naturala este inainte de toate un mod de viata, simplu, normal si sanatos
. Ne definim existenta prin ceea ce facem, gandim, spunem si mancam, asa ca fiecare “amanunt” al vietii noastre este la fel de important. Chiar daca foarte multi oameni, la ora actuala  “nu au timp de asa ceva” consecintele le vor da de gandit. Si la capitolul consecinte ma refer la strigatele de ajutor care apar la nivelul corpului fizic sub forma de boala, batranete si mai ales acea imagine a supragreutatii care a devenit un aspect aproape banal. Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre alimenatie naturala, este vorba despre morala, despre respectul fata de viata, respectul si grija fata de noi insine si mai ales respectul fata de legile universale.
Cursul de Initiere in Alimentatia Naturala este o intalnire directa
, intr-un mediu placut si cu posibilitatie de preparare. Ca posibilitati de desfasurare ele se adreseaza unui grup dar si unei singure persoane individuale (uneori poate fi un avantaj ca atentie si timp acordat), care doreste sa deprinda principiile Bucatariei fara Foc. Perioada de desfasurare variaza in functie de posibilitatile si alegerea fiecaruia, specificata in formularul de inscriere si contact.

Ca mod de desfasurare, ca de obicei avem partea de teorie si cea practica. Discutam si explicam principiile si sistemul alimentatiei bazata pe produse proaspete si vii, aportul si combinarea produselor sau condimentelor (care actioneaza diferit fata de sistemul prin fierbere sau prajire), descrierea si folosirea ustensilelor specifice Bucatariei fara Foc si detailierea diverselor retete pentru ciorbe, felul doi sau desert (acestea se vor primi si in materialele scrise ca suport pentru curs). In partea practica de preparare efectiva (care va alterna cu partile teoretice)
vom face demonstratii de preparare, la care participa si cursantii ca aplicatie la diverse componente folosite, condimente, retete si mici artificii necesare dobandite prin experienta noastra din ultimii 16 ani de practica. Prin „prepararea pe viu” (fiecare va prepara cu propriile maini) cu degustare, explicarea pasilor necesari si combinarea componentelor unui anumit numar de retete,
fiecare va putea incepe pe cont propriu sa faca pasii necesari in schimbarea modului de alimentatie. Trebuie inteles doar ca „alimentatia naturala este un mod de viata sanatos care in timp permite armonia si revenirea sanatatii la toate nivelurile”. Uneori posibilitatea de a schimba alimentatia nesanatoasa cu una sanatoasa va cere modificari de mentalitate si schimbari in alte domenii ale vietii.

Variantele de parcurgere a cursului intensiv de preparare a Alimentatiei Naturale, a celor 36 de ore se poate organiza in felul urmator:
- varianta a) pe un interval de 4 saptamani (o luna), cu 2 sau 3 intalniri pe saptamana (36 ore total) sau
- varianta b) pe un interval de 9 zile consecutive, cu intilniri de 4 ore pentru fiecare zi (36 ore total)
La aceste sume se adauga costul produselor alimentare brute, care vor fi preparate in cadrul aplicatiilor practice. Acestea vor fi preparate si mancate de catre fiecare cursant, chiar daca vom gusta unii de la altii ca sa comparam ceea ce a iesit prin talentul fiecaruia. Aceste cheltuieli vor fi suportate de catre cursanti si se vor face in functie de dorintele si poftele lor (programul va fi stabilit la prima intilnire, la fel si modul de procurare al produselor).
La sfarsitul perioadei, cursantii vor primi Diplome de Participare si Absolvire a cursului de alimentatie naturala ale asociatiei noastre.

La cerere se pot sustine aceste cursuri de alimentatie naturala pentru alte institutii, asociatii, firme, grupuri sau persoane care doresc acest lucru, insa acestea trebuie sa se ocupe de inscrierea cursantilor, de organizarea dorintelor si variatei dorite de grup si de gasirea unei locatii sau sali de curs specifica sistemului de desfasurare si preparare.

Procesul de digestie este unul din cei mai mari consumatori de energie, fie ca ne place sa recunoastem acest lucru sau nu. Dupa o masa copioasa singurul impuls este de a te aseza undeva ca sa lenevesti, iar nivelul de energie scade si se concentreaza pe prelucrarea alimentelor si unori chiar pe anhilarea otravurilor ingerate. Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura cu atat energia consumata este mai mica, iar pe masura ce alimentele sunt mai prelucrate (termic sau chimic), mai conservate, mai departe de imaaginea lor naturala, cu atat mai mult energia acestor alimente va fi mai departe de armonia si rezonanta propriului nostru corp. Avantajele acestui mod de vata sunt nenumarate: sanatate, un corp fizic armonios si evident deblocarea calitatilor latente care asteapta rabdatoare sa iasa la lumina. Dar sa nu uitam ca alimentatia naturala ca un mod de viata este inainte de toate o consecinta a unei atitudini fata de viata, a unei anumite evolutii spirituale, si nu este vorba despre o cura de slabire sau o dieta oarecare.

Alimentatia naturala foloseste: legume, fructe, cereale, lactate, oua, miere. La capitolul legume folosim cam tot ce exista functie de anotimp. Fiindca am mai auzit chiar si in zilele noastre intrebari de genul “Nu mancati carne? Dar atunci ce mancati?“, enumeram cateva legume: morcov,patrunjel, pastarnac, telina, sfecla rosie, varza, salata verde, leurda, rosii,castraveti, ardei, conopida, spanac, ceapa, usturoi,etc. Cereale pot fi grau sau hrisca. Hrisca are avantajul ca se inmoaie in doua trei ore in apa calduta pe cand graul are nevoie de doua zile, iar hrisca este un aliment foarte satios. Iar la nivel de fructe nu are sens sa ne punem problema care ar fi cele mai indicate.

Alimentatia naturala nu foloseste: zahar, coloranti, conservanti, carne, tratament termic. Mai explicit, in bucataria naturista nu exista aragaz in schimb este indicat un robot de bucatarie, chiar daca la inceput merge si cu o razatoare. La capitolul dotari de bucatarie am mai adauga faptul ca este indicat sa folosim vase de ceramica, sticla sau plastic, linguri de lemn sau plastic, adica se evitam pe cat posibil contactul cu obiecte de metal. (Dar acuma sa nu fim fanatici!, un cutit taie totusi mai bine ca o bucata de lemn). Un alt aspect este faptul ca este indicat sa mancam cu lingurita mica (de plastic) pentru a ne obisnui sa mestecam si sa savuram aromele.

5. FORMULAR INSCRIERE CURS – Scoala de Astrologie si Metafizica Geea Life
Datele astrologice de baza: ora (intervalul), ziua, luna, anul, locul nasterii
Datele pentru contact: numele, telefon si adresa de email functionala
Adresa de corespondenta corecta (pentru comenzile prin posta cu ramburs):
Nume, Prenume, Str, Nr, Bl, Sc, Et, Ap, Cod postal, Localitate, Judet,

SPECIFICAREA CURSULUI DORIT prin cod sau prin denumirea lor:
(conform tabelului sintetic al cursurilor oferite de la C-01 la C-07):
taxa de curs sau contravaloarea totala:
data (si alte observatii):


-------------------------------- INFORMATII  UTILE ---------------------------
01. la trimiterea prin posta se vor adauga in plus si taxele postale intre 6 – 10 Lei
02. va vom contacta pentru confirmare si alte date functie de comanda solicitata
03. plata se poate face prin ramburs, achitarea prin mandat postal sau prin banca
04. orice neclaritate se stabileste pe parcurs, asteptam orice intrebare si solicitare
05. va rugam sa cititi …detaliile si cuprinsul… fiecarui curs prin linkurile din tabele
06. puteti copia (copy-paste) formularul in emailul catre noi si completa cu datele
      necesare, sau puteti sa ne specificati in email doar la ce curs doriti sa va inscrieti

07. daca apar probleme trimiteti un email (tel) si vom lamuri modul de a comanda
08.
cursurile trimise prin email necesita achitarea anticipata a contravalorii lor
09. cursurile prin corespondenta sunt in format PDF, Adobe Acrobat Document
10. cei care asteapta mesaje de la noi, sa verifice si folderele Spam sau Bulk, pentru
      ca Yahoo Mail poate trimite mesajele noastre in aceste foldere, -noi le vom verifica
11. pentru coletelor cu plata ramburs la ridicare, orice alta intarziere, mai mare de 4-5 zile
      poate sa depinda de Posta Romana, taxe de livrare (si CD) fiind suportate de client

12. se poate solicita gratuit prin email toate Ofertele Geea Life pentru a fi studiate acasa

--------------------------------- DATE  CONTACT ---------------------------
Pag Web: www.geealife.ro Email: geealife@yahoo.com Tel: 0722 371 196 si 0356 008 313
Adresa Corespondenta: Doros Marcel str. 1 Decembrie nr. 62 sc. B et. 3 ap. 8 cod. 300592 Timisoara Timis
Adresa pentru platile ramburs sau anticipate:
Doros Marcel Vasile POST RESTANT, O.P. nr. 12 cod. 300551 Timisoara Timis (CNP 1641002354728)
Date Bancare: titular cont Asociatia de Metafizica Geea Life (Nr. 76/07.10.2003 CIF: 16166787)
Banca Transilvania Timisoara - Ag. Bega Bd. Republicii nr.4 Cod IBAN: RO28 BTRL 0360 1205 E213 99XX

Inapoi la Cursuri


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...