Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Tabere Expozodiac
Expozodiac 2004 Expozodiac 2005 Expozodiac 2006 Expozodiac 2007 Expozodiac 2008 Tabere Expozodiac Cursuri Expozodiac Parteneri Expozodiac Poze Expozodiac Inscriere Expozodiac


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Festival Expozodiac

TABERE DE VARA ORGANIZATE CU OCAZIA
FESTIVALUL INTERNATIONAL EXPOZODIAC

Conexiuni si Alternative Spirituale
Timisoara

Se poate vedea mai jos programul (aproximativ asemanator), locatia (care a fost aceeasi) si datele din Taberele de Vara Expozodiac organizate in anii 2007, 2006, 2005 de catre Ascociatia de Metafizica Geea Life

Tabara de Vara Expozodiac 2007

In perioada 23 iunie- 1 iulie 2007, va avea loc Tabara de Vara Expozodiac, editia III-a in zona Suncuius - Pestera Ungurului, pe malul Crisului Repede, in judetul Bihor, muntii Padurea Craiului. Accesul se poate face de pe soseaua E60 Oradea- Cluj, sau calea ferata de pe aceeasi ruta, punctul final fiind gara Suncuius. Locul de campare fiind in apropiere (o jumatate de ora de mers pe jos de la gara) pe drumul de la Suncuius spre Cabana Lesiana, Pestera Ungurului Mare -Cabana Zenovia in dreapta drumului pe malul raului, vizavi de stanca Castelului (unde este acum este o tabara de copii cu acces auto doar din Suncuius) si Pestera Vantului. Aceasta va fi semnalizata cu un Banner Expozodiac viu colorat de dimensiunea 1 x 3 m.

Ca localizare spatiala si pentru a ne orienta mai usor in drumul spre tabara, descriem drumul de la gara Suncuius spre tabara Expozodiac, care se poate face pe jos sau cu masina. Plecand de la gara Suncuius, nu trecem podul spre comuna Suncuius, o luam (la stanga cum stam cu fata la pod) pe soseaua spre Balnaca, dar o parasim pentru un drum pietruit inainte de bariera intersectiei soselei cu calea ferata (care intra intr-un tunel), care o ia spre dreapta, urmand cursul raului. In ordine, ajungem la locul de campare Expozodiac (marcat de banner), un loc mai neted, inverzit cu un drum care coboara la dreapta spre Crisul Repede, vizavi de o stanca inalta „a Castelului” si de o poiana mare pe malul celalalt- Crisul face o bucla in dreptul acestei stanci.
In continuare urmeaza un prim podet metalic la dreapta peste Crisul Repede, imediat dupa tabara (daca ajungem la el, inseamna ca am trecut de tabara), apoi urmeaza Cabana- Braserie Lesiana pe o culme in stanga drumului si al doilea podet metalic in dreapta peste Cris spre Valea Misidului- Pestera Moanei si, mergand inca 200 m, ajungem la Cabana Zenovia si al treilea podet care leaga cabana de Pestera Ungurului Mare.
Aici fiind punctul salvamont- salvaspeo, de administrare a Rezervatiei Naturale. Exista pereti amenajati pentru catarare si alte posibilitati de agrement (alpinism, speologie, rafting, etc) sau campare. Gazda noastra, responsabilul zonei, este Marius Herlas, poreclit Mosu (chiar daca e doar Cocos din 1969), care ne-a ajutat cu echipament, informatii necesare si chiar indrumari pentru cei care au trecut de tabara Expozodiac.

Va fi o tabara de corturi pentru cei care doresc sa se campeze pe marginea riului, dar exista si posibilitatea de cazare in Suncuius la Pensiune Albastra. Pentru cei care vin cu cortul e indicat ca fiecare sa aiba rucsac (din gara se vor merge pe jos cativa km pana la locul de campare- cei cu masina nu au aceasta problema) izopren, sac de dormit, cort, haine adecvate pentru ploaie, temperaturile mai scazute din cursul noptii- sau seara la foc, chiar daca ziua se poate face plaja si baie. Pentru prepararea si servire mesei, fiecare va avea propriile ustensile, se merge pe sistemul de autogospodarire. Nu asiguram servicii de preparare a alimentelor, ci fiecare participa (unii mai invata cate ceva de la cei care au mai multa experienta) la pregatirea comuna sau individuala a bucatelor. Cei care vin cu masina si au cort- pavilion (de genul 3x3 m sau 3x6 m), le pot aduce, la fel si mese sau scaune pliante. Anii trecuti am avut un pavilion de 3x3 m si o prelata impermeabila de 3x3 m alaturata, acesta fiind locul pentru ceaiul de dimineata- protejat de roua, masa comuna si adapostul pentru ploaie sau soare, din centrul taberei. Tot la nivel de dotare, este nevoie de lanterne, baterii de schimb, felinare si eventual un rand de haine pe care sa-l putem murdari linistiti in incursiunile subterane, prin pesterile din zona (sunt portiuni de pestera in care ne mai frecam de un perete, mai mergem in genunchi, etc).

Zona carstica in care o sa facem plimbarile zilnice ne duce pe orice traseu am merge spre privelisti admirabile si diverse pesteri destul de accesibile, pe care le vom vizita (Moanei, Ungurului, Izbandis, Vadu Crisului, Batranului, etc). Ar fi indicat pentru doritorii de pesteri, un sistem de luminare frontal electric, cu leduri care se poate pune in zona fruntii, pentru a avea mainile libere sau clasicele lampi de carbid cu sau fara casca. Cei care au mai facut speologie sau alpinism, si au echipamente specifice si corzi, pot sa le aduca cu ei (anul trecut avand doar coarda si echipamentele noastre sau cele imprumutate de la Mosu am pierdut timp cu reglajele pentru talia fiecaruia si schimbul sculelor). Probabil si in acest an, functie de participanti vom dedica o zi invatarii sau exersarii procedeelor de urcare si coborare pe coarda specifice Tehnicii Speologiei Alpine (TSA), precum si catararea pe stanca, cu asigurare pe trasee cu dificultati diverse - specifice alpinismului. Pentru cei care doresc se poate face rafting pe Crisul Repede.

Pentru cei care nu doresc sau nu le place viata la cort, exista posibilitatea de cazare in Comuna Suncuius (jumatate de ora pe jos de la tabara) la Pensiunea Perla Albastra. Pentru informatii si rezervari, cei interesati se pot adresa direct la telefon: 0259 444 314, 0745 185 817 sau e-mail: teo_caba@yahoo.com. Pensiunea are 80 de locuri, camere cu 1, 2, 3 paturi - baia este pe hol, si un apartament cu 2 camere si baie. Pretul unui pat este in jur de 25 RON, dar daca apare imaginea unui grup mai mare organizat pentru aceasta perioada, se mai poate negocia, asa ca cei care doresc sa faca rezervari, ar fi bine sa ne anunte, pentru a face rezervarile din timp, intr-un cadru mai organizat si avantajos.

Una dintre conditiile esentiale de participare, este ca doritorii sa-si propuna sa nu consume carne si chiar sa reuseasca sa se abtina in aceasta perioada, macar din punct de vedere al respectului pentru ceilalti care vor fi majoritari din punct de vedere al sistemului de alimentatie cu hrana vie. Este un gest uman de maxima spiritualitate, morala si purificare a constiintei si corpului fizic. Se poate manca cat mai natural, ca o perioada de relaxare si dezintoxicare a organismului (pentru cei care inca mai consuma carne si alte produse sintetice), mai ales ca vom trai intr-un mediu natural in care vom face destula miscare in plimbarile zilnice si exersarile specifice Qigong sau Tai Chi din fiecare dimineata si seara. Principiile si modul de desfasurarea presupune un sistem de alimentatie natural- vegetarian.

Alimentele se pot cumpara din Suncuius pe parcursul perioadei. Exista 2 -3 magazine destul de bine dotate si piata, iar in fiecare vineri este un mare targ in cadrul caruia se vinde si se cumpara tot ceea ce va trece prin minte (anul trecut toti cei 19 participanti la tabara au revenit cu bratele pline). Laptele il cumparam de la vacutele din Balnaca (cam 1 km), iar alte necesitati, apa plata, sucuri, bere, etc. de la Cabana Lesiana (500 m), Zenovia (1 km) sau din Suncuius (4 km).

Programul aproximativ al Taberei de Vara Expozodiac 2007:
--- in fiecare dimineata intre orele 8.00 – 9.00 au loc exersarile specifice Qigong si Taijiquan
--- masa de dimineata sau ceaiul, intre orele 9.30 – 10.00.
--- in jurul orei 10.00 plecam in excursii. Functie de traseul ales, e posibil sa luam pranzul pe traseu, sau sa ne intoarcem in tabara pentru a servi masa. Pe parcursul celor 9 zile excursiile vor fi zilnice, poate o plimbare mai scurta, de acomodare in prima zi si in ultima.
--- partea de alimentatie naturala se va face practic in momentele cand se prepara diverse retete de la masa respectiva, iar partea teoretica in discutiile din cursul zilei sau de la focul de tabara.
--- cursului de astrologie ii va fi rezervata cate o ora- doua pe zi functie de programul excursiilor, vom avea la noi planse, tabla si materiale specifice.
--- metafizica ca sistem de viata si alternativele spirituale practice se vor exprima de la sine prin modul de comportament, de liniste interioara, prietenie, organizare, colaborare, prin prelegerile noastre si a altora care au acumulat experienta practica in diverse domenii si ii pot ajuta sau stimula pe ceilalti (poate chiar si prin exemplul personal)
--- in fiecare seara intre orele 19.30 – 20.30 au loc exersarile specifice Qigong si Taijiquan
--- de la ora 20.30 urmeaza masa de seara si focul de tabara, un moment de destindere la o poveste, bere, suc in jurul focului, pregatind astfel un astral minunat in mijlocul naturii, acompaniati de muzica raului
--- tabara nu presupune militarie sau un program rigid, el va fi adaptat si improvizat pe loc functie de starea si momentele create sau de caracteristicile majoritatii persoanelor participante. Daca cineva nu vrea sa se trezeasca (de obicei dam desteptarea de dimineata pentru fiecare cort care solicita acest lucru) la exersarea de dimineata, nimeni nu ii va reprosa acest lucru. Legat de diverse activitati din tabara, nimic nu este obligatoriu ca program, fiecare isi poate alege la ce actiune vrea sau nu sa participe. Libertatea, alegerea si participarea in cunostinta de cauza cu sufletul curat, fara constrangeri din exterior, poate aduce ceva nou sau doar o motivatie pentru persoanele care oscileaza. In majoritatea situatiilor, cand incercam ceva sprijiniti de vibratia unui grup, ne este mult mai usor.


Qigong-ul reprezinta multitudinea tehnicilor din sistemul practicilor energetice traditionale chinezesti. El este o disciplina spirituala, o practica terapeutica, o stiinta a vietii. Caracteristicile Qigong-ului sunt: comod, benefic sanatatii si longevitatii, iar ca efecte se pot preciza urmatoarele:
1) prevenirea aparitiei bolilor, intarirea sanatatii, tratarea afectiunilor,
2) intarirea corpului si a sufletului, prelungirea vietii si atingerea longevitatii,
3) cresterea capacitatii de cunoastere,
4) armonizarea omului cu mediul inconjurator,
5) descoperirea capacitatilor deosebite ale omului si consolidarea lor
6) modelarea caracterului si a moralei


Taijiquan-ul face parte din sistemul stilurilor interne din cadrul artelor martiale chinezesti (Wushu). Taiji inseamna Absolutul, Ultimul Adevar, Marele Principiu. "Marele Principiu (Taiji) s-a nascut din Cel-Fara-De-Hotar (Wuji), Taiji este mama lui Yin si Yang" Taijiquan pune accent pe circulatia energiei. Miscarile se efectueaza de catre spirit si nu de corpul exterior, propiu-zis Taijiquan-ul este "un exercitiu fizic al spiritului". Miscarile trebuie urmarite cu mintea foarte calma. Ceea ce este in miscare (corpul) este in armonie cu ceea ce este nemiscat (calmul spiritului), corpul este relaxat, natural si suplu. Datorita modului de actiune al Taijiquan-ului si efectului sau asupra sanatatii practicantilor, el constituie obiectul unor ample studii cu caracter stiintific intreprinse pe plan international. In anul 1988 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat Taijiquan-ul drept mijlocul cel mai eficace de pastrare a sanatatii. (texte cu descrieri despre qigong si taijiquan de pe pagina Fundatiei Romane de Qigong http://infoqigong.eu)

Tabara de Vara Expozodiac 2006

In perioada 10- 18 iulie 2006, va avea loc Tabara de Vara Expozodiac, editia II-a in zona Suncuius- Pestera Ungurului, pe malul Crisului Repede, in judetul Bihor, muntii Padurea Craiului.

Accesul se poate face de pe soseaua E60 Oradea- Cluj, sau calea ferata de pe aceeasi ruta, punctul final fiind gara Suncuius. Locul de campare fiind in apropiere (o jumatate de ora de mers pe jos de la gara) pe drumul de la Suncuius spre Cabana Lesiana Pestera Ungurului Mare -Cabana Zenovia in dreapta drumului pe malul raului, vizavi de stanca Castelului (unde este acum este o tabara de copii cu acces auto din Suncuius) si Pestera Vantului. Aceasta va fi semnalizata cu un Banner Expozodiac viu colorat de dimensiunea 1 x 3 m.

Ca localizare spatiala locul a fost acelasi ca in anii trecuti. Pentru cei care nu doresc sau nu le place viata la cort, exista posibilitatea de cazare in Comuna Suncuius (jumatate de ora pe jos de la tabara) la Pensiunea Perla Albastra. Pentru informatii si rezervari, cei interesati se pot adresa direct la telefon: 0259 444 314, 0745 185 817 sau e-mail: teo_caba@yahoo.com (am discutat la telefon si am aflat ca in aceasta perioada - inceputul lunii aprilie - reteaua internet din zona nu era functionala). Pensiunea are 80 de locuri, camere cu 1, 2, 3 paturi - baia este pe hol, si un apartament cu 2 camere si baie. Pretul unui pat este in jur de 250 000 lei, dar daca apare imaginea unui grup mai mare organizat pentru aceasta perioada, se mai poate negocia, asa ca cei care doresc sa faca rezervari, ar fi bine sa ne anunte, pentru a face rezervarile din timp, intr-un cadru mai organizat si avantajos.

Una dintre conditiile esentiale de participare, este ca doritorii sa-si propuna sa nu consume carne si chiar sa reuseasca sa se abtina in aceasta perioada, macar din punct de vedere al respectului pentru ceilalti care vor fi majoritari din punct de vedere al sistemului de alimentatie cu hrana vie. Programul Taberei de Vara Expozodiac 2006 asemanator cu cel din fiecare an:

Exista taxa de participare in Tabara Expozodiac, la care se adauga taxele de campare catre responsabilii si ingrijitorii rezervatiei naturale, pe care le plateste oricine poposeste in zona. Cand incepe sezonul pe la inceputul lui mai, o sa dam telefon ca sa aflam care sunt taxele pentru acest an. Taxa de participare si campare se achita la fata locului, cand incepe tabara.

Formularul, sau anuntarea inscrierilor, implicit a numarului de persoane, corturi, masini, catei, etc. ne ajuta sa avem o ideea asupra suprafetei necesare pe care sa o ocupam pentru tabara (eventual ce echipament sau cate corturi- pavilion vor fi, alte date). In weekend, valea este destul de plina, acesta este motivul pentru care tabara din acest an incepe din ziua de luni si cuprinde doar un singur weekend.

In zona exista semnal Connex si Orange, dar daca suntem plecati prin munti, e putin probabil ca mai putem fi sunati. In tabara vor fi sigur cateva masini, asa ca pentru cei care ne anunta din timp cand ajung, indicand trenul si ora de sosire, se poate rezolva sa ii luam de la gara, scapand de caratul bagajelor, chiar daca distanta nu e foarte mare.

Tabara de Vara Expozodiac 2005

In perioada 8- 17 iulie 2005, a avut loc Tabara de Vara Expozodiac la Suncuius (linga Vadu Crisului), jud. Bihor, pe malul Crisului Repede, in muntii Padurea Craiului. Accesul se poate face de pe soseaua Oradea- Cluj, sau calea ferata de pe aceeasi ruta, punctul final fiind gara Suncuius (trebuie sa trecem podul peste Cris, din gara pentru a ajunge in centrul localitatii)- locul de campare fiind in apropiere pe malul raului. Va fi o tabara de corturi, fiecare trebuie sa aiba rucsac (din gara se vor merge 3 km pana la locul de campare) izolir, sac de dormit, haine adecvate si cort.
ACCEES: Ca punct de plecare din gara Suncuius, se urmeaza drumul asfaltat spre Balnaca (in amonte spre Cluj) cam 1,5 km, apoi se paraseste soseaua (inainte de a intra in Balnaca), pentru un drum de tara care urmeaza Crisul Repede la dreapta (bucla reprezentata pe harta) spre Pestera Ungurului. Dupa inca 1,5 km ajungem in zona de campare, unde exista doua podete suspendate peste Crisul Repede: unul in dreptul unui restaurant- cabana, iar urmatorul in dreptul impunatoarei intrari in Pestera Ungurului. Aici o sa gasim „tabara de corturi expozodiac 2005”. Se poate vedea in pozele de mai jos o imagine de ansamblu si zona taberei din bucla creata de Crisul Repede din dreptul Pesterii Ungurului.
Alimente se mai pot cumpara din Suncuius pe parcursul perioadei. Principiile si modul de desfasurarea al taberei presupune un sistem de alimentatie natural- vegetarian, fiind excluse produsele specifice regimului „carnivor”. Pe parcursul celor 10 zile se vor face excursii (fenomenele carstice din zona sunt destul de spectaculoase- multe pesteri si chei), cursuri de astrologie, alimentatie naturala si alte prelegeri metafizice pe diverse teme. Prin colaborarea noastra cu Clubul Sportiv Qigong Dao, Anna Petran va coordona in fiecare dimineata intre orele 8 -9.30 si seara orele 20 -21. exercitiile de Qigong si Taijiquan.

... dupa terminarea taberei...
In tabara de corturi, amplasata pe malul drept al Crisului Repede, vizavi de Stanca Castelului (tabara de copii actuala cu acces auto din Suncuius) si Pestera Vantului, au ajuns 19 persoane (Ramona, Marcel, Anna, Claudiu, Mihaela, Emilia, Viorel, Cristina, Malin, Adriana, Miha, Gabi, Feri, Simona, Costel, Fabien, Misu, Clara, Ingrid), Bucurestiul fiind pe primul loc cu 9 reprezentanti si doi catelusi, Puffy si Pretty. Ca localizare spatiala, venind de la gara Suncuius (care este legata printr-un pod de comuna Suncuius), parasiam soseaua spre Balnaca inaintea barierei de cale ferata, la dreapta pe un drum pietruit care urmeaza malul raului. In ordine, ajungem la locul de camping Expozodiac 2006 (un prim podet metalic peste Crisul Repede dupa tabara), apoi la Cabana Lesiana (al doilea podet metalic spre Valea Misidului- Pestera Moanei) si, in final la Cabana Zenovia (al treilea podet care leaga cabana de Pestera Ungurului Mare), aici fiind punctul de salvamont- salvaspeo, de administrare a Rezervatiei Naturale si alte posibilitati de agrement (alpinism, speologie, rafting, etc) sau campare. Gazda noastra, responsabilul zonei, este Marius Herlas, poreclit Mosu (chiar daca e doar Cocos din 1969), care ne-a ajutat cu echipament si informatii necesare.

La nivel de activitati, fiecare zi a fost destul de plina, dimineata intre orele 8 - 9.30 si seara orele 20- 21, a avut loc exersarea Taijiquan si Qigong, coordonata de Anna Petran de la Clubul Sportiv Qigong Dao din Timisoara. S-au facut excursii in zonele limitrofe, majoritatea avand incluse in parcurs si vizitarea unor pesteri mai importante (Moanei, Ungurului, Izbandis, Vadu Crisului), rafting pe Crisul Repede, o zi de catarare pe stanca si exersarea procedeelor de urcare si coborare pe coarda specifice Tehnicii Speologiei Alpine (TSA). In zilele cand reveneam mai repede din ture am resit sa tinem un curs de astrologie, diverse prelegeri metafizice, precum si discutiile de la focul din fiecare seara. In fiecare vineri e zi de targ in Suncuius, asa ca am fost si noi la cumparaturi.

Alternantele ploaie – soare, nu ne-au impiedicat sa pierdem nici o zi de plimbare sau plaja, doar la nivel de scaldat in rau, au aparut probleme mai reci si tulburi, la fel si cu lemnele de foc- care se aprindeau mai greu. Un cort pavilion si o prelata ne permitea sa ne regrupam pentru masa comuna, sau ceaiul si cafeaua de dimineata. Cumparaturile se faceau din Suncuius (cam 2 km din tabara), laptele din Balnaca (1 km) si alte necesitati de la Cabana Lesiana (500 m) sau cabana Zenovia (1 km). Pentru anul viitor, tabara de vara Expozodiac 2006, e posibil sa se desfasoare in aceeasi zona, dar a aparut ideea de a modifica locatia in fiecare an pentru a vizita si alte meleaguri.

mai multe informatii despre editiile anterioare pe pagina http://www.expozodiac.ro

Inapoi la Festival Expozodiac


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...