Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica GalerieFoto Linkuri
Pelerinaj Camino2007
Istoric Camino Descriere Camino Prezentare Carte Pelerinaj Camino2006 Pelerinaj Camino2007 Pelerinaj Camino2008 Documentatie Camino Statistici


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Pagina Principala Camino Santiago de Compostela

Prezentarea Pelerinajului la Santiago de Compostela din anul 2007

cei 1 250 de km (in 44 de zile) facuti pe jos din Franta (Moissac – St Jean Pied de Port, 325 de km in Franta -12 zile), apoi peste Pirinei pe traseul din Spania spre Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra si Muxia) in perioada 26 iulie – 11 septembrie 2007 de catre Ramona si Marcel (al doilea pelerinaj)

In finalul paginii exista un tabel cu zilele, localitatile, locurile in care ne-am cazat in 2007 si km parcursi zilnic, pentru cei interesati de detalii. In general am facut in medie 28 - 30 de km pe zi si am cheltuit cam 13 – 14 euro pe zi, incluzand cazarea, papa si suvenirurile (fara transport).

Fata de anul trecut cand am mers cu autobuzul (Timisoara –Toulouse si Madrid –Timisoara plus trenuri) si am stat ingesuiti intre scaune si manele 100 de ore platind 500 de euro pentru 2 persoane dus – intors cu autobuzul, anul acesta am ales varianta avionului (mai rapida, ieftina si odihnitoare). Anul trecut am avut efectiv la dispozitie 38 de zile (fara perioada de autobuz si tren), iar anul acesta ne-am rezervat 47 de zile (din care 44 pentru mers efectiv pe Camino), in ideea de a sta mai mult la Atlantic si sa prindem 12 zile de traseu prin Franta (325 de km).

Am pleca cu avionul din Budapesta (Terminal 1) in 26 iulie la ora 13.05 cu Wizzair si am ajuns la Paris (Aeroportul Beauvais care este langa Paris) la ora 15.20, am aflat ca exista curse regulate din aeroport spre oras la pretul de 13 euro /persoana, dar am venit in Paris cu masina unui roman cu care ne-am imprietenit in avion. Avionul Budapesta - Paris a costat 163 euro/ 2 persoane. Drumul Timisoara – Budapesta tur-retur este asigurat contra cost 170 euro/ 2 persoane de catre firma de la care am cumparat biletele de avion din Timisoara, ei ne-au luat de acasa si ne-au duc la avion, la fel si pentru intoarcere. La primele cheltuieli, putem sa mai adaugam si asigurarea pentru 48 de zile (53 RON de persoana in limita de 50 000 euro, depinde de fiecare si de firma).

La intoarcere am decolat din Madrid (Aeroport Barajas –Terminal 1) in 11 septembrie la ora 14.55 cu Smartwings si am ajuns in Budapesta (Terminal 2) la ora 18.00. Fiind o zi simbolica am aflat ca s-au vandut bilete si inainte de plecarea avionului, aproape la jumatate de pret fata de rezervarea noastra cu 3 luni inainte. Aici ne-au asteptat cei de la firma care ne-au adus pana acasa cu masina. Pretul avionului Madrid – Budapesta a fost 180 euro/ 2 persoane.


In Paris am mers cu metroul imediat cum am ajuns (cu rucsacii dupa noi) la Societe des amis de Saint-Jacques de Compostelle (Societatea prietenilor Sfantului Iacob) de unde ne-am luat Pasapoartele de Pelerini si cateva pliante. Adresa am gasit-o pe internet www.compostelle.asso.fr, la fel programul si modul de acces. Societe des amis de Saint-Jacques de Compostelle - 8 rue des Canettes 75006 Paris Tel: 01 43 54 32 90. D'anciens pelerins assurent benevolement une permanence les mardi, mercredi et jeudi apres-midi entre 14h30 et 18h30 au 8, rue des Canettes, 75006 Paris (metro: Saint-Germain, Saint-Sulpice ou Mabillon; bus 63, 86, 39, 95, 70 et 87). Ils renseignent les futurs pelerins de vive-voix et par telephone (01 43 54 32 90), et envoient la documentation a ceux qui la sollicitent.

Ne-am cazat apoi la Biserica Ortodoxa Romana din Paris (Biserica Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail), pentru o noapte, in urma legaturilor si indicatiei oferite de Dragos si Rebeca din Paris. Adresa si locatia ei este nr. 9 pe str. Jean de Beauvais, strada face legatura intre Bulevardul St Germain si Rue des Ecoles care sunt paralele una cu alta iar statia de Metro cea mai aproape e Maubert-Mutualite pe linia 10. Pe pagina web a bisericii http://www.egliseroumaine.com/noi-dvs/primire/primire.htm se poate vedea si o harta. Am apucat sa vizitam cateva ore Parisul, in special Catedrala Notre Dame, piata plina de lume din fata in care se intimplau cele mai diverse lucruri si faleza Senei.

Dimineata (27 iulie) am mers la marginea Parisului sa facem stopul pana la Moissac, locul pe care l-am stabilit ca punct de incepere a mersului pe jos. Avem un ghid pentru varianta Camino de Le Puy din Franta (in limba germana) pe traseul Le Puy la St Jean Pied de Port. Si vom intra in traseu la Moissac, de unde sunt 325  de km pina in Pirinei la St. Jean Pied-de-Port. Am ales Moissac pentru ca se incadra in numarul de zile pe care le aveam la dispozitie, este un oras mai mare, are gara si posibilitate de a veni din Paris cu trenul (in caz ca nu rezolvam varianta cu stopul) ori via Agen, ori via Mantauban). Dar stopul a mers bine (mai greu am iesit din Paris pe directia pe care o doream), ne-a luat un batranel care considera ca e periculos ce facem si ne-a dus cat a avut drum. A urmat o masina de interventie si reparatii a strazilor, care ne-a explicat ca nu e voia sa facem stopul pe autostrada si e mai bine sa facem stopul intr-o parcare cu statie de benzina, astfel ca ne-a dus pina la prima statie. Aici ne-am inscriptionat coli ministeriale cu Toulouse sau Bordeaux si am prins o masina pentru cea mai mare parte a drumului. In a doua parcare, am inscriptionat hartia cu Montauban (care era pe drumul principal cam la 25 de km de Moissac). Am ajuns si in Montauban, aici o alta masina ne-a dus la gara sa vedem daca avem vreun tren pentru ultimii 25 de km pentru ca era deja intuneric. Nu era nici un tren pina dimineata, asa ca am luat-o pe jos spre Moissac, poate, poate ne ia cineva si dupa cativa km am montat cortul la limita dintre o livada si o plantatie de vie. Dimineata (28 iulie sambata) ne-am strins lucrurile si am prins ultima masina pina in Moissac. Am mers la centrul de pelerini sa ne punem prima stampila si am plecat la drum spre Auvillar.

In primele zile am intilnit foarte putini pelerini, dar foarte multi biciclisti sau turisti fiind sfarsit de saptamana. In perioada franceza a pelerinajului, am avut cativa stropi de ploaie, in rest vreme placuta pentru a merge. Franta este frumoasa si foarte ingrijita pina la cele mai mici detalii, ma refer la zona rurala si la micile orasele de pe drum. Poate am avut un soc la intilnirea cu un sistem privat in care am gasit lacuri, cimitire, biserici si palate pe teren particular, inconjurate de garduri. De multe ori traseul de pelerinaj trecea prin proprietati private si eram intimpinati cu anunturile, treceti, dar nu e voie: sa va opriti, sa campati, sa faceti baie, sa culegeti ciuperci, etc. Erau zile intregi cind nu gaseai o sursa de apa potabila pe traseu, acestea se gaseau doar in localitatile mai rasarite (cu mai mult de 10 case), unde in centru era scoala, primaria, apa, telefon, toaleta publica si foarte rar o terasa sau magazin. Practic zona rurala a Frantei strabatuta de noi in cele 12 zile este formata din ferme (un fel de conac cu anexe si multe culturi in jur) citeva alomerari de case si orasele destul de mici dar foarte frumoase.

Refugiile erau pe la mai multe ferme, gospodarii particulare, in satele din drum si bineinteles in cele citeva orase de pe traseu, apartineu de primarie sau de asociatie. Uneori indicatia era sa mergi in exteriorul traseului de pelerinaj (stinga - dreapta) 1-3 km pentru a te caza. Ideea de refugiu, pensiune sau mini hotel este mai aproape de realitate, pentru ca, existau si refugii comparative cu Spania dar si mini-pensiuni de 2-3 locuri pe la vreun localnic. Daca am fi facut inainte Franta si apoi Spania, probabil nu ne miram de faptul ca in Franta pelerinajul este mai slab dezvoltat, organizat sau implicat in viata oamenilor de pe traseu. Acest lucru poate fi si din cauza ca nu exista destui pelerini pe aceste trasee, si atunci apare o combinatie convenabila localniciloe, turistilor si pelerinilor. In Franta nu am gasit nici un refugiu special doar pentru pelerini in care te cazezi doar pe baza Pasaportului de Pelerin si al stampilei din el. Refugiile (case particulare, moteluri, pensiuni, etc) erau folosite si de turistii din zona, iar la majoritatea se facea rezervare prin telefon. La fel ca in Spania refugiile din orase erau mai cautate decit cele izolate in care nu prea aveai ce face sau ce vizita. In prima parte franceza in doua localitati (Sauboires si Castet Arrouy) am stat doar noi doi, singuri in intreg refugiul. Dar a venit si reversul medaliei cind nu am gasit locuri si am mers 41 de km intr-o zi pina la primul refugiu (
Aire sur l`Adour) cu locuri libere. Intre timp ne-a luat si noi o cartela telefonica si am facut rezervari pe citeva zile inainte in refugiile pe care le-a ales pentru innoptare (faceam rezervare chiar si pentru saltele daca nu mai erau paturi). Dar in toate refugiile in care am stat si care se considerau pline ca rezervare, seara ramaneau libere citeva paturi (probabil nu le onorau cei care faceau rezervarile). Ideea era absurda, chiar daca am incercat sa o intelegem, mai ales ca am vazut pelerini trimisi mai departe, cum am patit si noi.

Ca numar de pelerini, am intilnit tot mai multi in partea finala dinspre Pirinei, dar constant ne intilneam cu vreo 12-14, iar majoritatea dintre ei au mers si prin Spania, unii mai putin functie de concediu, altii pina la Compostela. In general preturile din Franta sunt mai mari ca in Spania, iar preturile la refugii scadeu cu cit te apropiai de Spania, de la 15 euro spre 8 euro de persoana. Conditiile erau pe masura pretului, asternuturi curate, multe aveau micul dejun inclus si camere de 2-4 locuri, cu acces usor spre baie sau toaleta. Am avut si camera cu dus propriu la cele 2 paturi. Deci, conditiile s-au ridicat la nivelul pretului, mai ale ca majoritatea erau pensiuni in care putea dormi oricine (doar ca erau trecute in ghidurile de pelerinaj).

Obisnuiti cu sistemul de pelerinaj trait cu un an inainte in Spania, pe camino Francez am inghiti putin in gol la nivel de atmosfera, dar ne-am obisnuit repede cu ideea ca nu avem cafenele, terase, locuri de popas amenajate, apa potabila, magazine si pelerini pe drum. Prin comparatie cu Spania, bisericile din Franta pareau parasite, aratau mai neingrijite, fara flori, fara muzica sau fara cineva care sa te intimpine sau sa-si faca de lucru pe acolo. Vorbim de cele in care am reusit sa intram, din orasele mai mari si de la intrarea in localitati (unde era cimitirul, biserica, locul cu apa potabila, deci, si popasul pelerinilor) pentru ca majoritatea erau inchise.

La nivel de cheltuieli zilnice pentru pelerinajul din 2007, in perioada celor 12 zile din Franta media a fost de 33 de euro pe zi la 2 persoane, cazare si papa (deoarece am mai venit din Romania cu alune, fructe uscate, seminte, miere, etc, altfel pretul ar mai fi crescut). In Spania fiind 32 de zile am facut media cheltuielilor odata la 8 zile, rezultind astfel 4 perioade in lungul traseului. Astfel ca media cheltuielilor zilnice pentru o persoana a fost de: 11-12 euro /pers in prima perioada, 13-14 euro /pers in a doua perioada, 12-13 euro /pers in a treia perioada si 9-10 euro /pers in a patra si ultima perioada. La acestea se mai adauga autobuzul de intoarcere Finisterre – Santiago 11,2 euro /pers si trenul Santiago – Madrid 43,6 euro ca transport in afara de avion.

In 2007, fata de 2006, am prins o vreme mai normala (poate zilele cu vinturi mai puternice sunt cele care ne-au limitat timpul de deplasare), fara canicula, fara ploi sau furtuni mai lungi. Astfel ca se putea merge si peste ora 13-14, iar pelerinii plecau la drum putin mai tirziu, nu cu noaptea in cap. Din punct de vedere fizic ne-am simtit mult mai bine, majoritatea problemelor aparute in 2006 au fost evitate (besici, rosaturi, dureri la articulatie, muschi, starea de raceala). Am incercat pe cit posibil sa alegem alte localitati de cazare sau cel putin in acelasi oras sa alegem alte refugii. Erau locuri pe care le-am uitat, altele care au ramas intiparite clar in mintea noastra, uneori am intilnit hostaleri din 2006. In general orientarea in orase si pe traseu era foarte usoara, ne simteam ca acasa si cunosteam deja bine traseul cu urcusurile si coborisurile lui, locurile de cumparaturi, de apa, conditiile de la refugii si cind se deschid, timpi necesari de la unu la altul, etc. (Aveam si carnetelul cu notitele din 2006 si uneori ma uitam in el ca sa vad cit mai avem de mers si ce gasim la cazarea respectiva sau pe drum). In plus fata de 2006 prin Spania am facut si drumul dus – intors, Finisterre – Muxia, unde am dormit o noapte si am prins un mare festival de muzica cu petrecerea nocturna de rigoare.


Au fost zile si perioade in care am mers separat, am dormit in localitati diferite, acest lucru s-a intimplat in partea finala a traseului prin Spania, dar ne-am reintalnit in Catedrala din Santiago de Compostela. Tabelul de mai jos este cu refugiile in care a innoptat Marcel.

Galerie Foto Camino 2006 http://picasaweb.google.ro/Camino.Santiago.de.Compostela.2006
Galerie Foto Camino 2007 Franta http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Franta
Galerie Foto Camino 2007 Spania http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Spania

Tabel cu Zilele de pe Camino 2007 perioada 26 iulie-11 septembrie
Localitatile prin care am trecut in fiecare zi


00 – 26 iulie 2007 (Joi) – Masina Timisoara – Budapesta si Avion Budapesta – Paris

00 – 27 iulie 2007 (Vineri) – Paris – Montauban – Moissac (cu Stopul – 4 masini diferite)

Ziua 01 – 28 iulie 2007 (Sambata) - Moissac – Auvillar –
Moissac – Raul La Garonne - Malul Raului Le Tarn – Boudou – Malause – Pommervic – Espalais – Auvillar - 22 km – 

Ziua 02 – 29 iulie 2007 (Duminica) – Auvillar – Castet-Arrouy -
Auvillar – Bardigues – Rau Arrats - Saint Antoine – Flamarens – Gauran – Miradoux - Castet-Arrouy - 23 km

Ziua 03 – 30 iulie 2007 (Luni) – Castet-Arrouy – La Romieu -

Castet-Arrouy - Ferme de Barrachin – Boue – Pitrac – Lectoure – Pradoulin – Marsolan - La Romieu - 29 km

Ziua 04 – 31 iulie 2007 (Marti) – La Romieu – Montreal-du-Gers -

La Romieu – Castelnau sur l`Auvignon - Chapelle d`Abrin – La Mauraque – Chapelle Sainte-Germaine – Le Baradieu – Fromagere – Condom – Vigneau – Larresingle – Lauraet – Pont d`Artigues – Routges – Lassalle-Baque - Montreal-du-Gers - 33 km

Ziua 05 – 01 august 2007 (Miercuri) – Montreal-du-Gers – Sauboires -
Montreal-du-Gers – Lamothe – Escoubet – Eauze – Penabert – Peyret – Sauboires
- 24 km

Ziua 06 – 02 august 2007 (Joi) – Sauboires – Aire-sur-l`Adour -
Sauboires – Manciet – Eglise-Hospital Sainte-Cristine – Gite d`Etape Le Relais du Haget – Tucom – Capelle Cravenceres – Villeneuve – Nogaro – Claverie – Gite Domaine de Castagnere – Gite Maison Labarbe - Lanne-Soubiran – Gite Dubarry – Lacassagne – Barcelonne-du-Gers - Aire-sur-l`Adour
- 41 km

Ziua 07 – 03 august 2007 (Vineri) – Aire-sur-l`Adour – Arzacq -
Aire-sur-l`Adour – Lac Brousseau – Trousin – Latrille – Douelle – Charitole – Miramont-Sensacq – Gite Ferme de Marsan – Pimbo – Arzacq-Arraziguet
- 31 km

Ziua 08 – 04 august 2007 (Sambata) – Arzacq – Arthez-de-Bearn -
Arzacq-Arraziguet – Louvigny – Lou Castet – Mondy – Fichous-Riumayou – Larreule – Uzan – Geus-d`Arzacq – Laroche – Ferme-Lacassourette - Pomps – Castillon – Caubin - Arthez-de-Bearn
- 29 km

Ziua 09 – 05 august 2007 (Duminica) – Arthez-de-Bearn – Sauvelade -

Arthez-de-Bearn – Argagnon – Maslacq – Ruine Guironole – Lacoume – Sauvelade - 18 km

Ziua 10 – 06 august 2007 (Luni) – Sauvelade – Aroue -
Sauvelade – Laborde – Labarthe – Meritein – Navarrenx – Castetnau-Camblong – Lausset – Chateau de Mongaston – Cherbeys – Lichos – Behoteguya – Aroue
- 33 km

Ziua 11 – 07 august 2007 (Marti) – Aroue – Ostabat -
Aroue – castel Etcharry – Olhaiby – Jaurriberria – Benta – Uhart Mixe – Hiriburia – Chapelle d`Harambeltz – Ostabat-Asme
- 22 km

Ziua 12 – 08 august 2007 (Miercuri) – Ostabat – Saint-Jean-Pied-de-Port -
Ostabat-Asme – Larramendia - Larceveau- Chahara – Bastida Choko – Croix de Galzetaburu – Gamarthe – Montgelos – Lacarre – Bussunarits – Saint-Jean-le-Vieux (Donazaharre) – La Madeleine - Saint-Jean-Pied-de-Port – Rau La Nive - 20 km

Ziua 13 – 09 august 2007 (Joi) – Saint-Jean-Pied-de-Port – Roncesvalles -
St Jean Pied de Port (163 m) – Erreculus – Honto (480 m) – Table d`orientation –Apa - Auberge Orrison (770 m) – Statue de la Virege de Biakorri – Croix – Pasul Leizar Atheka - Col de Bentarte (1344 m) – Fontaine de Bentare – Ruines d`Eizazahar - Astobiscar (1410 m) – Col de Lepoeder (1430 m) - Col d`Ibaneta (1040 m) – Chapelle d`Ibaneta - Roncesvalles (962 m) - 28 km

Ziua 14 – 10 august 2007 (Vineri) – Roncesvalles – Larrasoana -
Roncesvalles (962 m) - Burguete-Aurity (898 m) – Espinal - Alto de Mezkiriz (922 m) – Bizkarreta- Viscaret (780 m) – Linzoain-Erro - Alto de Erro (801 m) Puerto de Erro – Zubiri-Esteribar (528 m) – Ilarratz – Esquirotz - Larrasoana (499 m) - 27 km

Ziua 15 – 11 august 2007 (Sambata) – Larrasoana - Cizur Menor -
Larrasoana (499 m) – Akerreta – Cascada – Zuriain – Arleta – Irotz (490 m) - Huarte – Trinidad de Arre-Villaba (430 m) – Burlada - Pamplona (496 m) – Puente Sobre El Sadar - Cizur Menor (480 m) - 21 km

Ziua 16 – 12 august 2007 (Duminica) – Cizur Menor – Cirauqui -
Cizur Menor (480 m) – Zariquiequi - Alto del Perdon (735 m) – Uterga (495 m) – Muruzabal - Obanos (414 m) - Puente la Reina (346 m) - – Maneru (456 m) - Cirauqui (498 m) - 28 km

Ziua 17 – 13 august 2007 (Luni) – Cirauqui - Los Arcos -
Cirauqui (498 m) – Lorca (480 m) – Villatuerta – Estella (426 m) – Ayegui – Azqueta - Villamayor de Monjardin (675 m) - Los Arcos (447 m)  - 37 km

Ziua 18 – 14 august 2007 (Marti) – Los Arcos - Logrono -
Los Arcos (447 m) – Sansol – Torres del Rio (479 m) – Ermitata de la Virgen del Poyo - Viana (469 m) - Logrono (384 m) - 29 km –

Ziua 19 – 15 august 2007 (Miercuri) – Logrono - Najera -
Logrono (384 m) - Parcul Grajera (390 m) – Navarrete (560 m) – Ventosa (651 m) – Najera (489 m) - 31 km –

Ziua 20 – 16 august 2007 (Joi) – Najera – Redecilla del Camino
Najera (489 m) – Azofra (555 m) - Ciruena (754 m) – Santo Domingo de la Calzada (638 m) - Granon (727 m) – Redecilla del Camino (741 m) – 31 km

Ziua 21 – 17 august 2007 (Vineri) – Redecilla del Camino - San Juan de Ortega -
Redecilla del Camino (741 m) – Castildelgado – Viloria de Rioja - Villamayor del Rio (792 m) - Belorado (772 m) – Tosantos – Villambista – Espinosa del Camino - Villafranca Montes de Oca (1162 m) – San Juan de Ortega (1040 m) - 37 km

Ziua 22 – 18 august 2007 (Sambata) – San Juan de Ortega - Burgos -
San Juan de Ortega (1040 m) – Ages - Atapuerca (966 m) – Olmos de Atapuerca - Matagrande (1078 m) – Cardenuela (935 m) – Orbaneja - Castanares (884 m) - Burgos (860 m) - 31 km

Ziua 23 – 19 august 2007 (Duminica) – Burgos – Castrojeritz -
Burgos (860 m) – Villalbilla - Tardajos (828 m) – Rabe de las Calzadas - Hornillos del Camino (822 m) – San Bol (880 m) - Hontanas (870 m) – Monasterio de San Anton (810 m) – Castrojeritz (808 m) –  41 km

Ziua 24 – 20 august 2007 (Luni) – Castrojeritz – Fromista -
Castrojeritz (808 m) – Puente Fitero - Itero de la Vega (769 m) - Boadilla del Camino (780 m) - Fromista (787 m) - 21 km

Ziua 25 – 21 august 2007 (Marti) – Fromista - Carrion de los Condes -
Fromista (787 m) –Poblacion de Campos – Revenga de Campos – Villarmentero de Campos - Villalcazar de Sirga (809 m) - Carrion de los Condes (838 m) - 21 km

Ziua 26 – 22 august 2007 (Miercuri) – Carrion de los Condes – Sahagun -
Carrion de los Condes (838 m) – Abadia Benevievre - (Via Aquitana) – Calzadilla de la Cueza (870 m) – Legidos (882 m) - Terradillos de los Templarios (885 m) – Moratinos - San Nicolas del Real Camino (840 m) - Sahagun (816 m) - 41 km

Ziua 27 – 23 august 2007 (Joi) – Sahagun – Reliegos -
Sahagun (816 m) – Calzada del Coto (825 m) - Bercianos del Real Camino (855 m) – Calzadilla de los Hermanilos - El Burego Ranero - Reliegos (836 m) - 31 km

Ziua 28 – 24 august 2007 (Vineri) – Reliegos – Leon -
Reliegos (836 m) - Mansilla de las Mulas (799 m) - Villarmoros de Mansila (800 m) - Puente Villarente – Arcahueja – Puente Castro - Leon (838 m) - 26 km

Ziua 29 – 25 august 2007 (Sambata) – Leon - Hospital de Orbigo -

Leon (838 m) – Trobajo de Camino - Virgen del Camino (906 m) – Valverde de Virgen – San Miquel del Camino – Villadangos del Paramo - San Martin del Camino (879 m) - Villavante (840 m) - (Puente de Orbigo) Hospital de Orbigo - 34 km

Ziua 30 – 26 august 2007 (Duminica) –
Hospital de Orbigo - El Ganso -
(Puente de Orbigo) Hospital de Orbigo – Villares de Orbigo - Sanitibanez de Valdeiglesias (816 m) – San Justo de la Vega (853 m) - Astorga (899 m) – Murias de rechivaldo – Santa Catalina de Somoza - El Ganso (1013 m) - 33 km –

Ziua 31 – 27 august 2007 (Luni) –
El Ganso – Molinaseca -
El Ganso (1013 m) – Rabanal del Camino (1162 m) - Foncebadon (1439 m) - Cruz de Ferro (1531 m) - Manjarin (1458 m) – El Acebo (1145 m) – Riego de Ambros - Molinaseca (603 m) - 32 km -  

Ziua 32 – 28 august 2007 (Marti) –
Molinaseca – Pereje -
Molinaseca (603 m) – Campo - Ponferrada (541 m) – Columbrianos – Fuentes Nuevas – Camponaraya - Cacabelos (528 m) - Villafranca del Bierzo (524 m) - Pereje (542 m) - 38 km

Ziua 33 – 29 august 2007 (Miercuri) –
Pereje – Triacastela -
Pereje (542 m) – Trabadelo – Portela – Ambasmestas – Vega de Valcarce - Ruitelan – Herreiras - La Faba (916 m) laguna de Castilla- O Cebreiro (1330 m) – Linares - Hospital da Condesa (1245 m) – Alto de Poio – Fonfria - O Biduedo (1190 m) – Vidue Jo - Pasantes (803 m) - Triacastela (671 m)- 42 km

Ziua 34 – 30 august 2007 (Joi) – Triacastela – Ferreiros -
Triacastela (671 m) - Samos (550 m) - Sarria (490 m) - Barbadelor (525 m) – Rente - Brea - Ferreiros (660 m) - 32 km

Ziua 35 – 31 august 2007 (Vineri) – Ferreiros - Palas de Rei -
Ferreiros (660 m) – As Rozas - Vilacha (440 m) - Portomarin (430 m) - Gonzar (540 m) – Hospital da Cruz (680 m) - Ventas de Naron (700 m) – Ligonde – Airexe - Palas de Rei (574 m)- 35 km

Ziua 36 – 01 septembrie 2007 (Sambata) – Palas de Rei – Arzua -

Palas de Rei (574 m) - San Xiao (480 m) - Casanova – Leboreiro (440 m) – Furelos - Melide (457 m) – Peroxa –Santiago de Boente – Castaneda – Ribadiso - Arzua (338 m) - 29 km

Ziua 37 – 02 septembrie 2007 (Duminica) – Arzua - Monte de Gozo -
Arzua (338 m) – A Peroxa - Calle (370 m) – Boavista – Salceda – O Xen – Brea - Santa Irene (380 m) – Rua – Pedrouzo (Arco de Pino) – San Anton - Labacolla (300 m) – San Marcos - Monte de Gozo (350 m) - 33 km


Ziua 38 – 03 septembrie 2007 (Luni) –
Monte de Gozo - Santiago de Compostela -
Monte de Gozo (350 m) - Santiago de Compostela (260 m) - 5 km

Ziua 39 – 04 septembrie 2007 (Marti) –
Santiago de Compostela – Negreira -
Santiago de Compostela (260 m) – Sarela de Abaixo – Moas de Abaixo - Carballal (161 m) – Quintas – Ventosa – Lombao – Augapesada – Castineiro de Lobo - Alto do Mar de Ovellas (272 m) – Susavila de Carballo – Trasmonte – Reino – Burgueiros - Ponte Maceira (Rio Tombre) (170 m) – Barca – Chancela de Abaixo - Negreira (185 m) - 23 km

Ziua 40 – 05 septembrie 2007 (Miercuri) –
Negreira – Olveiroa -
Negreira (185 m) – Zas – Camino Real - Rapote – Piaxe  - Portocamino – A Pena (345 m) - Vilaserio (350 m) – Santa Marina (340 m) – Cornado – Maronas – Bon Xesus – Gueina - Vilar do Castro (430 m) – Lago – Portelinas - Abeleiroas – Corzon – Ponteolveira (Rio Xalles) - Olveiroa (270 m) - 33 km

Ziua 41 – 06 septembrie 2007 (Joi) –
Olveiroa – Corcubion -
Olveiroa (270 m) – Logoso - Hospital (340 m) – Cruceiro das neves – Ermita Ntra Sra das Veves - Ermita San Pedro Martir – Alto de Crucerio - Caminos Chans (30 m) - Cee (0 m) - Corcubion (0 m) - 22 km

Ziua 42 – 07 septembrie 2007 (Vineri) –
Corcubion – Finisterre -
Corcubion (0 m) – Villar – San Rogue - Amarela – Plaja Estorde – Sardineiro de Abaixo – Calcoba – Plaja Escaselas (0 m) – Plaja San Martin (0 m) – Playa Langosteira - Finisterre (0 m) – Cabo Finisterra – Monte del Facho (247 m) - 12 km

Ziua 43 – 08 septembrie 2007 (Sambata) –
Finisterre – Muxia -
Finisterre – San Martino de Duio - Escaselas – Hermedesuxo – Buxan – Castrexe - Dente – Praio do Postro (plaja) – Padris – Plaja si Rio Lires – Lires – Vaosilveiro - Frixe – Guisamonde - Morquintian – Xurantes - Plaja de Lourido – Muxia – Punta de la Barca - 32
km

Ziua 44 – 09 septembrie 2007 (Duminica) – Muxia –
Finisterre -
Muxia - Plaja Lourido – Xurantes  - Morquintian – Guisamonde  - Frixe – Vaosilveiro  - Lires - Plaja si Rio Lires - Padris  - Praio do Postro (plaja) – Dente – Castrexe  - Buxan  - Hermedesuxo – Escaselas - San Martino de Duio – Finisterre -
32 km -  

45 – 10 septembrie 2007 (Luni) – Autobuz
Finisterre - Santiago de Compostela si Tren Santiago  – Madrid

46 – 11 septembrie 2007 (Marti) – Avion Madrid – Budapesta si Masina Budapesta - Timisoara -

Mai multe informatii despre cei peste 3 000 de km strabatuti de noi pe jos in cei trei ani de pelerinaj consecutivi spre Santiago de Compostela (2006, 2007 si 2008 prin Franta si Spania) in cartea scrisa de Ramona „Pelerini la Santiago de Compostela - Jurnalul celor 900 de km perpedes din Pirinei pana la Atlantic pe Camino, Ed Geea Life 2007” (disponibila in Librarie), pe CD-ul Camino Santiago de Compostela si pe Grupul de Dialog Bon Camino despre acest traseu, la adresa http://groups.yahoo.com/group/bon_camino

Galerie Foto Camino 2006 http://picasaweb.google.ro/Camino.Santiago.de.Compostela.2006
Galerie Foto Camino 2007 Franta http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Franta
Galerie Foto Camino 2007 Spania http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Spania

Inapoi la Pagina Principala Camino Santiago de Compostela


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...