Home Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Metafizica


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Diverse Articole

Cunoasterea Metafizica tine cont de toate amanuntele propriilor experiente, iar cind acestea ne depasesc, este indicat sa colaboram si sa initiem un dialog, in sensul de colaborare si deschidere spre absolut oricine, pentru a atrage cit mai multe informatii depre ceea ce vrem sa intreprindem. Ar parea ca „metafizica” este anti-specializare, dar nu exclude colaborarea si armonizarea experientelor si cunostiintelor unor oameni care prin natura lor se dedica cu preponderenta spre un domeniu. Conteaza imaginea de ansamblu, faptele si sensul unei institutii care alege metafizica. In acest moment metafizica nu-si mai poate permite sa fie partizana materialismului sau a spiritismului, trebuie sa aleaga calea de mijloc, armonia si echilibrul dintre spirit si materie. Intelegerea fenomenelor, vietii si naturii umane, trebuie privita sub toate aspectele, mental, energetic, psihic si fizic. Cind una din componente nu mai functineaza la parametrii optimi, intreg sistemul are de suferit, si apar blocaje de tot felul.

“CUNOASTE-TI ADEVARUL, SI ADEVARUL TE VA ELIBERA"
“VALOAREA OMULUI ESTE DATA DE OBIECTUL ATENTIEI SALE”
“SIMPLITATEA II DESCURAJEAZA PE CEI PLICTISITI"

„Meta”
, dupa, in sensul de transformare si schimbare; „Fizic”, natura, corp, materie, material sau concret; luandu-le impreuna, parerile se impart. Dictionarul ne spune ca „este o metoda generala de cunoastere opusa dialecticii, care considera obiectele si procesele in mod izolat, concepand dezvoltarea ca un simplu proces de crestere...”. Metafizica este un „sens”, “o cale”, deoarece cunoasterea si transformarea formelor materiale permanent vor avea un „inainte de” si un „dupa”. Orice cauza are un efect si orice efect are o cauza, ne spune una din legile universale, chiar daca metafizica le inglobeaza simultan pe toate.

Cunoasterea metafizica pare logica si de bun simt cand spune ca nu poti trece „dupa”, de/ peste un lucru (eveniment, experienta, surpriza) daca nu-l cunosti, intelegi si folosesti, fara sa ramai cu „pete negre rationale”, sechele, teama, neancredere, incertitudini sau mai pe scurt, lipsa de credinta. Ce este dincolo sau „dupa” materie?, sunt destule informatii generale sau particulare care pot sa-i raspunda fiecaruia dupa propria lui rezonanta si capacitate de intelegere. Studiul metafizicii nu exclude studiul fizicii, la fel cum stdudiul efectelor ar trebui sa plece de la studiul cauzelor, iar dualitatea materie –spirit trebuie unificata.

Geea, Gaia, Terra, Pamantul este planeta sau vibratia care ne permite sa ne manifestam in aceasta etapa de evolutie. Are si ea istoria ei, si noi pe a noastra, acum ne-am intalnit sa colaboram si sa ne proteja reciproc viata. Respectarea vietii sub toate formele aduce viata, invers, subiectul este mult mai cunoascut si gustat din plin. Respectul nu poate pleca decat de la autorespect, faptele, vorbele, starea de sanatate si cea psihica confirma cat de mult ne respectam si cat de ipocriti suntem cand „ne bate care mai de care cu caramida in piept” ca vrem binele, respectam aproapele si iubim de nu mai putem. Daca un om nu se iubeste nu va putea iubi pe nimeni, daca nu se cunoaste nu va cunoaste, daca nu se autoeduca nu va putea educa:; deci ce daruim din ce nu avem ?. Instrumentele folosite de metafizica sunt foarte diverse, nimeni nu are dreptul sa isi aroge drepturi sau descoperiri, „oceanul mental este plin de peste” care trebuie pescuit. Cine alege astrologia este bine venit in lumea astrologiei, ceilati aleg alte elemente, dar este important sa-ti verifici si sa-ti respecti alegerea cu rabdare si multa practica.

Metafizica este o “stiinta spirituala” care ne permite o corectie permanenta a tuturor aspectelor vietii. Incercarea de a initia toate procesele din „interior spre exterior”, am putea sa-i spunem din suflet, sau de a pune suflet in tot ceea ce facem. Sufletul unui om se poate pune in slujba diferitelor ispite, nevoi, interese sau stari emotive. Ar fi bine sa studiem putin si aceste motivatii sufletesti. Oricum din acest punt de vedere orice om are dreptate din tot sufletul el doreste... sau face.... .De ce apar si manifestari mai neplacute?. Pentru ca educatia, autocunoasterea, sanatatea si controlul mental isi spune cuvantul.

Daca un om a fost invatat si obisnuit sa lupte si sa creada intr-un sistem de valori, „mentalul stie”, si daca stie, greu mai accepta si altceva, ulciorul e plin si daca nu este golit, ramane asa. Prin consecinte, mentalului ar trebui sa-i „vina mintea la cap” sau “sa-I stea mintea in loc”, insa si-a cam pierdut abilitatile morale si logice, este intr-o stare de anestezie si dependenta.
Dar sistemul materialist nu are alte alternative, se spune:- asa este lumea. Lumea metafizica accepta simplitatea si adevarurile de necontestat. Te uiti la un medic, e frumos, are o varsta apreciabila, foarte sanatos, simpatic, binevoitor, e perfect, mergem la el. Dar varianta cealalta, cand bolnavul merge la un alt bolnav, care are in plus o diploma si face pe desteptul cu altii, dar nu cu el, pentru ca atunci ar trebui sa fie macar sanatos. Nu putem da mai departe ceea ce nu avem nici noi. Teoriile si etichetele nu pot tine locul vibratiei reale si sanatoase de la toate nivelurile, dar, daca fiecare isi ia leafa, inseamna ca se munceste.

Modul nostru de viata si adaptare permanenta la anumite conditii stau la baza evolutiei sau a dinamici permanente la care asistam. Transformarile care apar pe parcursul istoriei sunt oferite de acumularile informationale si vibrationale care necesita un alt mediu de manifestare. Evolutia universului este paralela si concomitenta cu cea a omului, de la nivel de civilizatie pana la cea de entitate unica, cu elemente particulare care ne deosebesc pe fiecare de ceilalti locuitori ai planetei. Conexiunile dintre manifestarile locuitorilor din spatiul terestru se intrepatrund si se coreleaza cu cele ale planetei. Spiritul unei planetei permite altor spirite sa-si desfasoare activitatea in mediul respectiv. Cand ne referim la locuitori, ar fi bine sa includem cel putin cele patru regnuri palpabile: mineral, vegetal, animal si uman. Ca de obicei, cel mai destept si puternic se adapteaza foarte repede si incepe sa organizeze si sa faca regulile care i se par potrivite propriilor interese.

Sunt locuitori mai spirituali care respecta mediul extern, dand dovada, in primul rand ca se respecta pe ei, deoarece nu poti respecta, ingriji sau iubi ceva in exterior, daca nu te respecti pe tine. Cum de altfel, sunt si persoane cu o tenta mai materialista, care la fel ca primi, au sistemul lor de valori cand se manifesta sau relationeaza cu ceea ce este in jurul lor. Ambele grupuri se bazeaza pe aceleasi informatii sau posibilitati de manifestare, doar modul de a percepe experientele individuale si de a filtra informatia primita este diferit. Din orice fraza mai complexa, putem extrage esenta, mesajul sau concluzii diferite, functie de multe aspecte particulare ale fiecarui om. Starea psihica, mentala, fizica cu toate aspectele studiate de umanisti sau materialisti creaza o anumita traire si reactii foarte diferite vizavi de forme sau continuturi identice ale unor idei sau fapte. Am putea sa ne intrebam, oare in ce lume traim?. Raspunsurile ar acoperi o paleta destul de larga a vocabularului obisnuit sau elevat de studii si cercetari in domeniu.

Astfel a aparut comertul si productia, dincolo de colaborare si creatie. Indiferent de nivelul la care ne-am raporta apar cam aceleasi date ale problemei, apar informatiile, prelucratorii de informatii si cei care o pun in practica, procesul decurgand concomitent si intr-o continua extindere ca posibilitati. Legat de lumea naturala, evolutia decurge de la sine in armonie si intelegere, cu exacerbarea unor manifestari dar nu dincolo de o stacheta de bun simt. Nici un lup nu va veni la stana sa omoare vreo suta de oi si apoi sa ia la pachet un miel pentru mai tarziu. O apa sau prapastie adanca nu vor emite reclame si pretentii pentru a ne arunca in ele. Majoritatea produselor alimentare naturale, materializate din colabrarea Soarelui, apei, pamantului, cerului si a altor conditii specifice nu recomanda imbolnavirea oamenilor prin prelucrarea termica a lor. Copacii, pietrele si cararea din padure nu vor incerca sa te convinga ca nu esti pe drumul cel bun sau ca trebuie sa te inscri in alt partid. Soarele nu intarzie la rasarit si nu intra in concediu de boala... , fiecare sa-si imagineze dupa propriile puteri diferite conexiuni ale celor doua aspecte: armonie si dizarmonie.

Oamenii doresc pacea, democratia, bunastarea si multe alte lucruri foarte minunate din punct de vedere teoretic, dar in practica lucrurile sunt pe dos pentru o mare parte din populatie. Oare de ce nu putem sa folosim si legile naturale care guverneaza aceasta planeta, ele fiind, de fapt universale. Oamenii si-au creat propriile lor legi si teorii, vizavi de cele universale care intre timp, au demonstrat ca functioneaza si se adapteaza din mers spre performante si idea de a nu face rau celuilalt, si mai ale tie insuti. Poate multi asteapta cu interes un meci de box intre Mercur si Marte sau tragerea loto de pe Jupiter la care premiul cel mare este Luna. Dar observam ca universul are legile lui, se spune ca tot ce este universal este si natural. Simbolul sau cuvantul „natural” implica ideea de a nu face ceva ce tie nu iti place (dar nici nu a abuza de lucrurile care iti plac prea mult), de a controla cauzele si efectele unor actiuni, pentru a fi permanent in armonie si a nu ne tulbura linistea sufleteasca. La nivel de ansamblu, este vorba de viata. Viata se poate alimenta doar cu viata.

Fiecare isi poate analiza propria viata din mai multe puncte de vedere, dar ele sunt in rezonanta cu nivelul lui de a respecta viata. Multe intrebari raman fara raspunsuri, la altele suntem fortati de stiinta, dar nu si de constiinta sa oferim diferite raspunsuri prin teorii contrafacute de cineva si acceptate de altcineva. Reconsiderarea idei de naturalete, normalitate si armonie pleaca de la modul cum privim si studiem lucrurile. Perioada performanta de invatare si educare a unui om este copilaria si de la anumita varsta pentru majoritatea apare o pauza si o lunga vacanta de supravietuire. Oare de ce uitam sa invatam ce am invatat sau sa folosim lucrurile folositoare?. In copilari repetam de sute de ori:- nu stiu- intrebam, imitam, suntem atenti, curiosi deschisi spre orice si vii la propriu. Apare un moment in care omul matur hotareste ca le stie pe toate, dar prin acceptare si prea putin prin verificare. Este acea blocare in concepte, lipsa de aplicare a ceea ce cunoastem, incepe lupta cu viata de pe pozitia unei persoane serioase care este lipsita de deschidere, curiozitate si atentie la detalii. O persoana carepleaca de la principiul ca le stie cam pe toate, ca asa trebuie sa fie viata, a blocat copilul dornic de cunoastere din el.
Nu poti sa mai primesti daca nu vrei sau daca nu dai mai departe.

Simbolul de a da mai departe se refera la a folosi ceea ce stii, de a stoca doar ceea ce folosesti, si de a nu bloca informatia, materia sau evolutia altora. Fluxul fiind blocat, vibratia si energia intra in procesul de autoconservare si indepartare de la freamatul cunoasterii unor alternative spirituale simple. De ce sa nu ne dorim puritatea, aroma si gingasia unei flori. Pornind de la comportament, mancare, haine, somn, servici, prietenii, comunicare si mentalitate, toate se leaga de lipsa de morala la care unii ii spun stress, altii probleme existentiale, griji, soarta, asa vrea divinitatea, etc. Roadele „colaborarii si prieteniei umane” ne face pe toti regizori si actori in aceasta mare comedie umana. Nu putem da la nesfarsit vina unii pe altii, infiintand alte teorii, religii, partide sau institute care sa rezolve ceea ce nu se poate rezolva decit la nivel individual de fiecare. Avem ceva care seamana cu definitia lipsei de responsabilitate. Daca o persoana este iresponsabila cu propria sanatate, vorbe si gesturi, cum ar putea raspunde ea de soarta altor oameni, ce le poate oferi in afara de alte legi, conventii sau teorii, atasate vechile teorii.

Observam ca majoritatea oamenilor sunt conectati foarte multe ore la pulsul mass-mediei prin internet, Tv, radio si ziare. Deci cam din aceasta directie aflam despre ceea ce se intampla prin lume, plus discutile, deplasarile si experientele directe (in care recomentam stirile). Chiar daca intr-o zi se nasc 10 000 de copii, ei ne vor arata o moarte ciudata. S-au plantat 10 000 de flori, dar noi il vom vedea pe singurul om care a rupt o floare. Circula milioane de masini fara nici un accident, dar ei ne vor binele si ne pun in garda cu un accident din imprudenta. Statistic, accesul la realitate este foarte mult filtrat de diferite canale care au o anumita parere despre ce informatii trebuie sa circule. Aceste canale nu au nici o vina, deoarece ei doar respecta cererea populatiei sau poate ca nu e chiar asa, pentru ca am fi inconjurati de sadici si persoane fara suflet, atrase de intuneric. Conteaza mediul in care ne invartim, modul de viata si surprizele care apar prin acumularile marunte de zi cu zi, neluate in sema si trecute cu vederea. Ideea de a schimba ceva in viata noastra daca nu ne convine, trebuie sa fie totala si cu rabdarea necesara cunoasterii- pas cu pas. Daca totul este perfect si nu avem nevoie de alternative, este minunat, dar mai trebuie demonstrat ca este asa prin vitalitate si fapte.


Home Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...