Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-003- Tratat de Astrologie Natala Conditionalista


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

Tratat de Astrologie Natala Conditionalista

A-003
- Tratat de Astrologie Natala Conditionalista (trad franceza) Pret 9.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte A-003 Format Brosura 145x210 88 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 07- CASELE ASTROLOGICE ALE PAMANTULUI (citeste articolul)
Cap 11- ZODIACUL CONDITIONALIST (citeste articolul)


CUPRINS:
01- INTODUCERE
02- ASTROMETRIA

Stelele, Sfera Cereasca, Constelatiile, Ecliptica si
Revolutia Planetara, Orbita lunii; latitudini si longitudini,
Banda astrologica zodiacala, Anotimpuri, Zile, Ore,
Simboluri Astrologice, Miscarea de Precesie a Echinoctiului
03- CERUL IN MOMENTUL NASTERII

04- DISTRIBUTIA PLANETELOR IN EMISFERE

Emisfera ORIENTALa Dominanta
Emisfera OCCIDENTALa Dominanta
Emisfera DIURNa Dominanta
Emisfera NOCTURNa Dominanta
05- DISTRIBUTIA PLANETELOR IN CADRANE

Cadranul Oriental Nocturn (Casele I, II si III)
Cadranul Occidental Nocturn (Casele IV, V si VI)
Cadranul Occidental Diurn (Casele VII, VIII si IX)
Cadranul Oriental Diurn (Casele X, XI si XII)
06- DISTRIBUTIA PLANETELOR IN CASE

07- CASELE ASTROLOGICE ALE PAMANTULUI

Gruparea cate 3 a Caselor, dispuse in Triunghiuri
Triunghiul Vietii, Actiunii, Relatiilor si Finalitatii
Gruparea cate 4 a Caselor, dispuse in Patrate
Patratul PROGRESULUI, AVERII si LINISTII
08- PLANURILE DE MANIFESTARE: REPREZENTARE,
EXISTENTA, TRANSCENDENTA; R-E-T

Triunghiurile – Subiect, Obiect, Integrare
Patratele - Reprezentarii, Existentei, Transcedentei
09- CASE UNGHIULARE SUCCEDANTE CADENTE

Analogia cu Semnele, Case Personale,
Materiale, Sociale si Mistice
10- SEMNELE ZODIACALE

Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta,
Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti.
11- ZODIACUL CONDITIONALIST CICLIC

Ciclurile, Zodiacul Ciclic, Prezenta si Absenta,
Ritmurile celor 12 Semne
12- PLANETELE

Cele 10 Planete din punct de vedere al Astrologiei
Traditionale, Astro-Psihologiei si Astrologiei Conditionaliste.

Cuvinte-Cheie Planete: Soare, Luna, Mercur, Venus,
Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun, Pluton.

13- BAZELE ASTRO-PSIHOLOGIEI A ASTROLOGIEI
CONDITIONALISTE

14- RANGURI PLANETARE
15- VOCABULAR CONDITIONALIST
16- CALCULUL DOMINANTELOR PLANETARE
17- ASPECTELE PLANETARE

Interpretarea aspectelor, Armonie si Disonanta,
Semnificatiile planetare
Idei de baza in Aspectele Lunii cu:  Soarele, Mercur,
Venus, Marte, Jupiter, Saturn si Uranus.
CUPRINS


Astrologia ca stiinta si constiinta reprezinta o posibilitate reala prin predispozitiile si conditiile practice.
La o simpla citire a caracteristicilor zodiacele generale (an, luna, zi) ne recunoastem si ne manifesta in acele limite. Aceasi privire aruncata prin astrologia karmica sau medicala ne pune in fata unor lucruri deja cunoscute. De mute ori astrologia, la fel ca alte metode, ne aduce doar confirmari sau infirmari despre ceea ce simtim ca suntem, ceea ce ne place sau ceea ce ne-am dori cu adevarat. Toate metodele si instrumentele de educatie si cunoastere sunt la liber, si chiar la propriul nostru „liber-arbitru”.
Problema
este cine sa cunoasca? si ce?. Daca actualizam vechiul proverb chinez:
„un drum de 10 000 de pasi, incepe cu primul pas”, la fel si „cunoasterea incepe prin autocunoastere”, „educatia incepe prin autoeducatie”, „munca incepe prin munca cu tine insuti”, iar „vindecarea incepe prin autovindecare”. Astrologia este pur si simplu, „un instrument de cunoastere”. Astrologia, de cand lumea si pamantul, a fost un mijloc de educatie, cultura generala, autocunoastere si cunoastere in general. Ea era predata in toate scolile care se respectau, facea parte din viata omului, si-l ajuta in ceea ce-si propunea, la un nivel foarte simplu si util.
Atentia, studiul si observarea permanenta a ansamblului societatii, cu toate departamentele, ne schiteaza destul de clar cadrul in care ne manifestam. Urmarirea ideilor, tendintelor, reactiilor, gandurilor, faptelor personale si consecintelor create ne sugereaza rolul si sensul nostru actual.
„Lucreaza mai departe si intreg universul va lucra odata cu tine”.


Cap 07- CASELE ASTROLOGICE ALE PAMANTULUI

Nu trebuie sa ne fie greu sa ne imaginam sfera cereasca, presupunand ca este fixa si transparenta, iar observatorul e in centrul ei, ca intr-o bula de aer. Se observa ce este la vedere, la indemana. Fenomenele astronomice majore, aspectele evidente, arata importanta pozitiilor dinamice ale sferei sale, unde Soarele si toate celelalte Planete, Stele, rasar, se ridica, pentru a culmina, coboara, din nou, pentru a apune si, pentru a atinge un punct de minim al cursei lor zilnice, numit Fundul Cerului - care nu se vede.

Aceasta cursa are patru repere: Rasarit (Ascendent), Culminatie, Mijlocul zilei (Mijlocul Cerului), Apus (Descendent) si Mijlocul Noptii (Fundul Cerului). Se reprezinta prin doua axe: cea a Rasaritului si Apusului formand planul orizontului astronomic; axa Culminatiei si Fundul Cerului, constituind planul meridianului observatorului vertical astronomic. Prima imparte planul bulei de aer pe orizontala, cea de-a doua pe verticala Nord - Sud.

Casele impart in parti egale sfera sau cursa unui astru. Casele Unghiulare desemneaza, evident, inceputul principalelor unghiuri ale Cerului (As, Mc, Ds, Fc). Daca luam in calcul un punct de vedere spatial, Casa I se atribuie regiunii dinaintea Rasaritului, deci sub orizont, in partea dreapta a desenului. Casa X se desfasoara inainte de Culminatie, Mijlocul Cerului, Casa VII inainte de Apus, Descendent si Casa IV inainte de trecerea punctului de minima, Fundul Cerului. Astrologia da importanta acestor pozitii; in schimb, mai exista discutii cu privire la locul de unde incep, in realitate, Rasaritul, Culminatia, Apusul si trecerea la Fundul Cerului.

Ziua incepe dis de dimineata, la Rasaritul Soarelui, revarsatul zorilor, admitand o toleranta pe care o exprimam printr-o marja de influenta sau un numar de grade, denumit "orb" - inainte si dupa inceputul exact al Casei, mai ales daca aceasta este unghiulara.

Statisticile pledeaza pentru o marja mai mare la Rasarit, Culminatie, Apus si trecerea la punctul minim, comparativ cu celelalte Case. In aceste 4 Cadrane, delimitate de Casele Unghiulare (I, IV, VII, X), se afla Casele Intermediare (Succedante si Cadente), cu Cuspidele sau Portile (intrarile sau varfurile) lor calculate exact, la diferite grade, in diferite Semne, prin valoarea Timpului Natal Sideral, corelat cu Ascendentul si Tabelul Caselor, prin longitudinea locului nasterii.

Planetele sunt corpuri materiale observabile; realitatea lor concreta le confera o oarecare autoritate astronomo - astrologica. Pozitiile zodiacale ale Caselor nu sunt de natura materiala, avand, insa, tot atata realitate ca frontierele administrative ale unui judet sau ale unei natiuni. Nu putem nega originalitatea, specificacitatea unei regiuni, dar e necesar sa fim prudenti in ce priveste precizarea riguroasa a limitelor de influenta. In interpretarea astrologica, factorii materiali si vizibili - Planetele - nu primeaza asupra celorlalte - Semne, Case, Ranguri; nu buletinul defineste personalitatea ci realitatea concreta, consecintele faptului acestui buletin sau atribut fizic.

Se foloseste analogia Caselor cu cele 12 Semne Zodiacale, desi nu exista nici un raport evident, ca intindere sau semnificatie: se reduce explicatia pentru o simplificare a identificarii. Caracterizarea celor 12 Case Analogice:

In Casa I e vorba de subiect, de viata sa, de constitutie, de corpul sau, de dispozitiile sufletesti; personalitatea sa concreta, temperamentul sau, o Casa a inceputurilor si a semnelor distinctive.

In Casa II e vorba de bunuri, de banii castigati prin forte proprii, de alimentatie, venituri si cheltuieli financiare; de bunuri in general.

In Casa III e vorba de frati, surori, verisori, rude, aliante, mici calatorii, studii, scrieri, anturajul imediat si vecinii.

In Casa IV e vorba de parinti, pamanturi, case, patrimoniu, mediu originar, esenta lucrurilor, originile si sfarsitul, caminul, viata de acasa, intimitatea, mormantul, comorile, traditiile si secretele.

In Casa V e vorba de copii (legitimi sau nu), de iubiri, de sentimente libere, creatii, jocuri, placeri, serbari, ornamente, educatie catre altii, amante(tii) si castiguri speculative.

In Casa VI e vorba de boli, sensibilitati, infirmitati, servituti, sclavie, animale domestice, obiecte utile, igiena si analize.

In Casa VII e vorba de casatorie, procese, contracte, dusmani declarati, asociati si asociatii, toate formele de alianta sau antagonism contrabalansand cu individualitatea si actele.

In Casa VIII e vorba de moarte, schimbare, modul in care survin marile crize, mosteniri, legate, castiguri obtinute prin capriciile sortii sau prin asociatii si plasamente, averea partenerului, tristetea, adversarul pervers, sexualitate, energie si putere mentala.

In Casa IX e vorba de credinta, intelegere, studii inalte, mari calatorii, experiente iesite din comun, vise, viziuni sau capacitati superioare, elevatia spirituala, religie si puterea de intelegere.

In Casa X e vorba de demnitati, marile onoruri, puteri, cariera (daca e vorba de vocatie) a mamei sau a tatalui, functie de cine guverneaza caminul, elevatia profesionala si functiile.

In Casa XI e vorba de sperante, ajutoare, prieteni, proiecte, promisiuni, dorinte ambitioase, originalitate, progres, alegerile liber consimtite, protectorii astrali, simbolul prieteniei si colaborarii.

In Casa XII e vorba de probe morale, traditii, intimitati, dureri, inchisoare, capcane si tot felul de incercari alienate, bolile cronice, lucrurile ascunse; in sens superior, e Casa ocultismului si a vietii anterioare, izolarire, serviciile catre societate impuse si psihismul.

E mai usor sa intelegem, sa completam si sa dezvoltam aceste semnificatii, folosind analogia, atribuind Berbecului Casa I, Taurului Casa II, Gemenilor Casa III, Racului Casa IV, Leului Casa V, Fecioarei Casa VI, Balantei Casa VII, Scorpionului Casa VIII, Sagetatorului Casa IX, Kapricornului Casa X, Varsatorului Casa XI, Pestilor Casa XII. Ca si Semnele Zodiacului, Casele se clasifica, luandu-se cate doua, trei sau patru, reusind astfel sa definim sensul general al perechilor, triunghiurilor, patratelor si a altor grupari obtinute.

Gruparea cate 3 a Caselor, dispuse in TRIUNGHIURI:

Triunghiul Vietii: Casa I - viata subiectului; Casa V - viata copiilor si realizarile; Casa IX - viata universala si viata copiilor mintii.

Triunghiul Actiunii: Casa X - situatia si actiunea in vederea succesului; Casa II - banii si actiunea pentru inavutire; Casa VI - slujba, munca si actiunea in servitutie.

Triunghiul Relatiilor: Casa VII - casatoria si aliantele; Casa XI - prietenii si ajutoarele; Casa III - apropiatii, vecinii, rudele prin alianta.

Triunghiul Finalitatii: Casa IV - moartea, schimbarea corpului fizic, viata fizica; Casa VIII - moarte, schimb, corp psihic, viata psihica; Casa XII - moarte, schimb, corpul spiritual, spiritualitate.

Gruparea cate 4 a Caselor, dispuse in PATRATE:

Patratul Progresului: Casa I - principale oportunitati oferite subiectului; Casa X - aspiratii stimulatoare; Casa VII - lupte si confruntari care imbogatesc; Casa IV - rezultate finale.
Patratul Averii: Casa II - capitalul personal; Casa V - bani datorati norocului si speculatiilor; Casa VIII - bani datorati aliantelor si asocierilor; Casa XI - bani datorati ajutoarelor, prietenilor si intermediarilor.
Patratul Linistii: Casa III - munca mentala; Casa VI - munca personala; Casa IX - munca spirituala; Casa XII - munca fizica.

Cap 11- ZODIACUL CONDITIONALIST
Ciclurile, Zodiacul Ciclic si Ritmic, Prezenta si Absenta, Ritmurile celor 12 Semne

Agentii meteorologici, cald, rece, uscat si umed, ridicati la rangul de principii, ne permit sa concepem si sa intelegem zodiacul traditional. Pentru a nu exclude planetele din acest zodiac, asa cum ar fi logic sa o facem, consideram ca ele isi datoreaza calitatile elementare Soarelui si ca Semnele Zodiacului raman impregnate de efectele date de anotimpuri. De exemplu, daca Soarele se afla in Leu, aceasta presupune nasterea intr-un anotimp cald si uscat, deci semnele de iarna (Pesti, Varsator, Capricorn) isi vor pastra caracteristicile rece si umed.

O alta particularitate a zodiacului traditional, pleaca de la ideea ca este vorba mai degraba de un CERC, ca figura in spatiu, decat de un CICLU, ca variatie a unui fenomen in timp. Centrul unui cerc este centrul de simetrie. De aceea in zodiacul traditional Semnele Complementare, sau aspectele de Opozitie (180 de grade) sunt grupate in cuplurile: Berbec- Balanta, Taur- Scorpion, Gemeni- Sagetator, Rac- Capricorn, Leu- Varsator si Fecioara- Pesti. Reunind aceste Semne, trasati un diametru care trece exact prin centrul cercului. Urmand acest model circular, Pamantul este centrul imobil al imaginii, in vreme ce marea Roata Zodiacala se roteste in jurul lui.

CICLUL, este altceva. Sa-l luam ca exemplu pe cel al zilei. Soarele rasare, atinge puctul maxim si apune. Mijlocul zilei este jumatatea ciclului sau diurn si nu mijlocul sau centrul unei zile. Alt ciclu, ar fi Zodiacul, in ansamblul sau. Primavara incepe de la zero grade din Berbec, declansand anul solar care se incheie la 30 de grade in Pesti. Unde se plaseaza mijlocul ciclului, daca nu toamna, la zero grade in Balanta.

Acest grad zodiacal unde astrul, plecat de la zero grade din Berbec, se plaseaza la jumatatea cursei sale, nu este centrul cercului. Este punctul ce marcheaza jumatatea ciclului. In optica ciclica, Semnele Zodiacului se repartizeaza de o parte si de alta a Axei 0 grade Berbec si 0 grade Balanta. O simetrie in timp impune jumatatea ciclului, in timp ce pentru un cerc, centrul este necesar. Nu putem confunda „centrul cu jumatatea ciclului”. Fata de aceasta axa, Berbec- Balanta, vedem o oarecare simetrie pe parcursul ciclului: Berbec- Pesti, Taur- Varsator, Gemeni- Capricorn, Rac- Sagetator, Leu- Scorpion si Fecioara- Balanta.

Avem si exemplul Ciclului Lunar, prin Fazele Lunare asa cum sunt ele observate: de la Luna Noua la Luna Plina- jumatatea ciclului- si din nou de la Luna Plina la Luna Noua. Se poate privi chiar si cu ochiul liber lumina lunara. Creste pana la puctul sau de maxima, Luna Plina si apoi scade pana la punctul sau de minima sau absenta, Luna Noua. Orice semnal are contra- semnalul sau, in cazul de fata, este vorba de penumbra discului lunar. Ea urmeaza scenariul de crestere si descrestere invers fata de partea lumnoasa.

ZODIACUL CICLIC este un orologiu cu dublu balansier, unul marcheaza ziua, celalalt noaptea. Ele se intretaie la Echinoctii si sunt in punctul de maxima indepartare, unul fata de celalalt la Solstitiile din Rac si Capricorn. Semnalul luminos sau partea luminoasa se refera la o traectorie imaginara in spatiu. Linia de demarcatie intre luminos si intunecat reprezinta orizontul unui observator situat in Emisfera Nordica.

Traectoriile celeste, de la rasarit la apus, ating un maxim de contrast. Un astru situat pe Ecliptica la zero grade in Capricorn, nu se arata deloc deasupra orizontului, cu cat suntem mai aproapre de pol. El ramane invizibil, cu o traectorie sub orizontul pamantului sau partea intunecata, 24 din 24 de ore (durata de rotatie a Pamantului in jurul axei sale). Aceasta invizibilitate va dura pe tot parcursul prezentei astrului la zero grade in Capricorn.

Acest astru, avansand pe Ecliptica la zero grade in Varsator, se va vedea putin pe cercul observatorului. Ajuns la zero grade in Berbec (sau Balanta), astrul se va vedea pe jumatate, si in sfarsit, ajuns la zero gade in Rac, devine vizibil 24 din 24 de ore. Coborarea sa sub orizontul pamantului incepe, urmand etapele determinate de Semnele definite prin doua traectorii de durate variabile.

Traectoria care se produce deasupra planului orizontului se numeste ARC DIURN, sau PREZENTA, se afla in partea vizibila (luminata, prezenta, alba, yang, masculina, activa) a sferei locale a observatorului.

Traectoria care se produce sub planul orizontului local se numeste ARC NOCTURN, sau ABSENTA, astrul se afla in partea invizibila (intunecata, absenta, neagra, yin, feminina, pasiva) a observatorului.

Duratele de „prezenta” si „absenta” se pot calcula cu o rigurozitate matematica raportate la cele 24 de ore de revolutie a Pamantului. Aceste raporturi de prezenta- absenta (lumina- intuneric sau zi- noapte), corelate cu Semnele Zodiacului, arata ca fiecare grad zodiacal, fiecare moment al ciclului, primeste o astfel de proportie numerica suficienta pentru a defini aceste momente ciclice. Avem astfel un Zodiac Ritmic, cu aplicatii si dezvoltari inepuizabile. De exemplu, Soarele nu mai este stapanul absolut al semnelor, nu e decat un caz particular, a carui prezenta pe cerc se produce ziua si la fiecare grad la care se afla, determina un raport intre orele de lumina si cele de intuneric.

ZODIACUL RITMIC permite trecerea de la semnalele externe- lumina, prezenta,- la semnalele interne- absenta, ritmuri biologice,- intrucat orice ciclu de activitate, presupune actiune si repaus, prezenta si absenta, reproducand aceste cicluri astrale. Ciclurile cele mai regulate ale organismului nostru descriu aceleasi faze ca si zodiacele noastre externe lunare sau solare. Sunt zodiace interne care dialogheaza cu cele din univers.

In ceea ce priveste interpretarea psihologica a Semnelor, astrologia ritmica a folosit doua balansiere, semnal si contrasemnal, lumina si intuneric, prezenta si absenta sau actiune si repaus. Fiecare Semn comporta cel putin doua functii: una adaptata care se justifica prin semnalul predominant, si una inadaptata, reprezentata de semnalul nedominant, inferior ca durata.

Se poate utiliza, fiind vorba de un ciclu, cresterea si descresterea semnalului, prezentei sau absentei; acesta se poate indrepta spre maxima sau minima sa. Permanent se tine cont de raportul celor doua balansiere: daca se intretaie, merg una spre cealalta si apoi se separa. Formulele riguroase ale duratei luminii si intunericului, deduse din Zodiacul Ritmic s-au aplicat la activitatea nervoasa care se defineste si ea printr-un ciclu cu dublu balansier; excitatie si inhibitie.

Zodiacul Ritmic se aplica in studiul Semnelor prin simbolica lor concreta, cu radacini in legendele mitologice privitoare la Semnele Zodiacului. Astfel, in functie de pozitiile lor zodiacale, planetele si stelele nu au in 24 de ore, aceeasi durata de absenta si de prezenta pe cerul local. Aceste durate se modifica odata cu avansarea astrului pe ecliptica, prin cele 12 Semne.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...