Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-016- Astrologia Lunara -Case Zodii Aspecte Faze Lunare


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

Astrologia Lunara (Case, Zodii, Aspecte, Faze Lunare)

A-016
- Astrologia Lunara (Case, Zodii, Aspecte, Faze Lunare) Marcel Doros Pret 4.00 Lei Ed Geea Life 2004 COD carte A-016 Format Tiparit 145x210 32 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 04- Vibratia Ciclurile Lunare (citeste articolul)
Cap 06- Corespondenta Semnelor Zodiacale cu organe si afectiuni (citeste articolul)

CUPRINS:
 
01 Introducere                                                    pag 04
 
02 Generalitati astronomice si astrologice         pag 05
 
03 - Vibratia Ciclurilor Lunare                                pag 06
 
04 - Simbolismul Fazelor Lunare                           pag 07
 
05 Fazele Lunare Medical                                  pag 09
 
06 - Corespondenta Zodii- Corp- Afectiuni            pag 10
 
07 Luna in cele 12 Semne Zodiacale                 pag 11
 
08 Luna in Cele 12 Case Astrologice                 pag 13
 
09 Luna Noua in cele 12 Semne Astrologice     pag 15
 
10 Luna Noua in cele 12 Case Astrologice        pag 18
 
11 Aspectele Planetare ale Lunii                        pag 23

SIMBOLUL LUNAR, este o dubla semiluna, alcatuita din doua semicercuri unite la capete, sus si jos. Semicercul este un simbolul sufletului, iar punctele de legatura sunt la niveluri diferite, jos, nivelul material, iar sus, nivelul spiritual. Sentimentul este o manifestare specifica unei lumi invadate de emotii si mesaje confuze. Lunarienii sunt vulnerabili si descoperiti din punct de vedere al sensibilitati receptorilor si al controlului energiei subtile invizibila pentru altii.

Cunoasterea si interpretarea momentelor de Luna Noua in succesiunea anuala prin cele 12 Zodii, cu fazele cunoscute si vizibile, aduce un plus de clarificare a crizelor sociale si a predispozitiilor individuale. Prin suprapunerea si combinarea acestor date cu cele particulare natale, si mai ales cu cele medical, observam ca fiecare Semn Zodiacal are corespondente in anatomia umana prin analogie cu planeta sa guvernatoare, si culmea este ca organismul ca ansamblu respecta aceste cicluri naturale, revoltandu-se fata de agresiunile mecaniciste- sociale prin tensiuni, boli, depresii, oboseala, lipsuri, etc.

Luna are domiciliul in Rac, este in afinitate cu elementul Apa si guverneaza culoarea verde, iar metalul sau este argintul. I se atribuie urmatoarele parti ale corpului: intestin, stomac, membrane, creier (e stomacul gindirii) si ochiul sting. Intr-o tema masculina, ea reprezinta sotia si mama. Luna guverneaza toate dependentele si relatiile care dau nastere unei omogenitati, dar nu foarte unita. Este cazul democratiei, a dependentei corpului de hrana, a copilului de mama sa si a mamei de copil. Omogenitatea implica functiile de conservare, umanizare si constructie naturala. Excesul omogenitatii duce la egoism, subiectivism, neintegrare, tot felul de ierarhii si diverse confuzii.
 

Cap 04- Vibratia Ciclurile Lunare

O interpretare generala este cea data de Cresterea sau Scaderea Lunii.
Un nativ cu Luna in Crestere (primele 15 zile lunare) este orientat catre evolutie, subconstientul sau il indeamna sa caute progresul, sa aiba initiative, sa se preocupe de posibilitati de extindere si de crestere in general. El este intr-o prima faza a unui proces mai amplu din evolutia sa spirituala, unul din multele pe care le are de parcurs.

Pe de alta parte, un nativ cu Luna in Scadere (ultimele 15 zile lunare) este in a doua faza a unui astfel de proces, in care a depasit un punct culminant si este pe cale sa simta consecintele si sa culeaga roadele, si eventual sa faca niste ultime corecturi inainte de finalizarea procesului - cu sau fara succese deosebite.

Un nativ nascut la Luna Noua (prima Zi Lunara - FOCUL) este intr-un moment de tranzitie de la o etapa la alta, el incheie o etapa, mai ales daca Luna este inca in scadere sau a demarat deja o noua etapa, daca Luna este in crestere: raporturi care sunt date doar de ora exacta fata de momentul de Luna Noua. Energia lor vitala pare minima, si ei sunt in cautare de resurse pentru a efectua cu bine aceasta tranzitie. De aceea sunt receptivi si sensibili psihic, chiar la cele mai slabe semnale, si trebuie sa fie atenti la felul in care isi proiecteaza viitorul, caci viata lor este un inceput de care depinde enorm ceea ce vor trai mai departe.

Un nativ nascut la Luna Plina (a 15-a Zi Lunara - COBRA) este la apogeul etapei pe care o parcurge, are un maxim de energie si poate fi foarte influent fata de altii, avand, de altfel, contacte intense cu cei din jurul sau. Daca Luna este inca in Crestere, ei mai au ceva de facut pentru a atinge acest punct de maxim, iar daca este in Scadere, deja l-au depasit si incep sa vada consecintele creatiei lor de pana acum. Ei au nevoie sa fie atenti cu felul in care isi canalizeaza energiile si cu modul in care ii influenteaza pe cei din jurul lor, ca sa nu-si afecteze propria creatie.

Cuadraturile Lunii cu Soarele (pozitia de 90 de grade), fie cu Luna in Crestere, Primul PATRAR (Ziua Lunara 7- COCOSUL), fie in scadere la Ultimul PATRAR (Ziua Lunara 22- ELEFANTUL), indica momente de ajustare in procesul evolutiv, nativul avand de efectuat schimbari majore prin concretizarea impulsurilor launtrice, in actiuni cu efect vizibil pentru ceilalti. Un asemenea nativ nu poate avea o viata liniara, el trebuie sa treaca prin schimbari importante pentru a-si pastra sensul evolutiv.

Cap 06- Corespondenta Semnelor Zodiacale cu organe si afectiuni

Berbecul, fiind primul semn zodiacal, stapaneste fata, capul, craniul si creierul ca pozitie. Fiind guvernat de Marte, in acest semn cautam tendintele spre raniri si accidente. Predispozitii spre dureri de cap, migrene, febra. Ochii sunt in special afectati. Berbecul este simbolul inceputului, al curajului si al riscului. Se stie ca Berbecii ies "cu capul inainte"

Taurul stapaneste gatul, ceafa, umerii, faringele, laringele, gura, maxilarele, glanda tiroida. Predispozitii spre afectiuni ale acestor organe. Taurul, simbolul sigurantei si al bazelor bine puse si stabile. Gatul si umerii, sunt cei care sunt baza adevaratei noastre esente, capul.

Gemenii guverneaza bratele, plamanii, sistemul respirator, arterele si venele pulmonare, corzile vocale, bronhiile, traheele. Afectiuni legate de acestea sunt raceli, pneumonii, bronsite, etc. Primul semn de aer al zodiacului. Gemenii inseamna comunicarea, corzi vocale si plamanii. Bratele si mainile sunt principalul sistem de comunicare interumana.

Racul - zona exterioara a pieptului, stomacul, cutia toracica, esofagul, duodenul. Predispozitii spre rematism. Luna este cea care stapaneste Racul. Este simbolul general al cresterii si dezvoltarii, al asimilarii si digerarii.

Leul - inima, spatele, coloana vertebrala, vasele si muschii spatelui, plexul solar si pancreasul. Apar ulburari de circulatie si probleme de inima sau spate. Soarele stapaneste Leul. Totul se invarte in jurul lui. Principalul organ ce ne tine in viata este inima, datatoarea de vitalitate, la fel ca si Soarele ce semnifica viata pe planeta, mandria, onoarea, dar si dreptatea prin sira spinarii.

Fecioara - intestinele, organele interne din zona abdominala, partea inferioara a coloanei. Aduce probleme de digestie. Fecioara este renumita pentru igiena sa absoluta. Uneori insa, excesul de igiena poate duce si la complicatii. Fecioara este adepta unui regim alimentar strict, asadar problemele de digestie nu vor intarzia sa apara daca nu are grija ce gandeste.

Balanta - rinichii, ureterele, glandele suprarenale, coloana lombara si afectiunile acestor organe. Rinichii sunt cei care asigura relatia de echilibru dintre om si mediu, ca si Balanta, foarte sociabila si pasnica.

Scorpionul - aparatul genital intern si extern, vezica urinara, uretra, coccisul, nasul si sinusurile. Semnul misterului si al magiei sexuale nu ar fi putut avea alte corespondente. Senzitivatea Scorpionilor este motivul guvernarii nasului.

Sagetatorul - bazinul soldurile, ficatul , coapsele. In general sanatatea este excelenta. Acesta este semnul lui Jupiter, cea mai benefica planeta. Ficatul este principalul organ ce curata organismul de toxine, daca nu va fi suprasolicitat. Picioarele pot fi afectate datorita calatoriilor multiple sau practicarii sportului.

Capricornul - genunchi, sistemul osos, pielea si parul. Tine de bolile de piele, articulatii, cartilagii si lipsa de calciu. Fiind Semn de pamant si guvernat de Saturn, sistemul osos poate fi afectat in primul rand. Genunchii sunt si ei baza pozitiei drepte bipede, dar pot fi si ei solicitati datorita exetenuarii.

Varsatorul - pulpe, glezne, sistem nervos si sistem circulator.

Acest semn este simbolul independentei si al stiintei de avangarda. Sistemul nervos este principalul motiv al suferintei. In opozitie cu semnul Leului, si circulatia este afectata.

Pestii -talpile picioarelor, degetele acestora, sistemul limfatic si aparatul gastro- intestinal. Sfarsitul zodiacului inseamna si sfarsitul analogiilor anatomice. Talpa este la urma urmei o parte pe care o consideram neimportanta, insa v-ati gandit ce ar insemna de exemplu un carcel permanent. Jupiter, stapan al acestei zodii, isi aduce insa influenta binefacatoare, de care este nevoie.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...