Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-018- Legile Afinitatii Astrologice- Compatibilitatea


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

A-018- Legile Afinitatii Astrologice si Compatibilitatea Marcel Doros Pret 4.00 Lei Ed Geea Life 2004 COD carte A-018 Format Tiparit 145x210 32 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 04 -Afinitatea dupa Soare si Luna (citeste articolul)
Cap 05.1- Soarele in cele 12 Semne Astrologice (citeste articolul)

CUPRINS:
 01.- Introducere, date generale si
modele de compatibilitate           pag 01

 
02 - Afinitatea “anuala” dupa
Anul Chinezesc                          pag 03

 
03 - Afinitatea “lunara” dupa
Zodia Solara                                pag 05

 
04 - Afinitatea dupa Soare si
Luna                                            pag 08

 
05 - Rezultantele combinatiei
Soare –Luna –Ascendent          pag 09

 
05.01 – Soarele                         pag 11
 
05.02 – Luna                             pag 13
 
05.03 – Ascendentul                 pag 15
 
05.04 - Combinarea elementelor
de baza                                         pag 20

 
06 - Afinitatea “intelectuala” dupa
 combinatia Soare-Mercu             pag 22

 
07 - Afinitatea afectiva si erotica,
Venus- Marte; amanta                pag 28

Berbecul, Leul si Sagetatorul sunt Semne de FOC, Yang- active, pline de impuls. Taurul, Fecioara si Capricornul sunt Semne de PaMANT, Yin- pasive si receptive.  Gemeni, Balanta si Varsatorul sunt Semne de AER, Yang- active pline de impuls. Racul, Scorpionul si Pesti sunt Semne de APA, Yin- pasive si receptive.
 Semnele CARDINALE: Berbecul, Racul, Balanta si Capricornul au initiative, idei noi, impuls de a incepe si experimenta cit mai multe lucruri, uneori deodata.
 Semnele FIXE: Taurul, Leul, Scorpionul si Varsatorul sunt mai incapatinati, stabili, au putere de a duce mai departe si de a se tine de un program.
 Semnele MUTABILE: Racul, Fecioara, Sagetatorul si Pesti sunt mai instabili, analitici, sar de la una la alta, dar se pot adapta usor din mers la orice alte preocupari.

LUNA GUVERNEAZA incarnarea si fizicul in ansamblul sau. Prin studierea relatiilor Lunii cu celelalte planete, se poate determina gradul de popularitate, gradul de integrare in colectivitate, sociabilitatea persoanei respective, caminul, mama, si relatiile cu femeile din jur. Reprezinta stramosii si radacinile, anturajul imediat, emotiile, instinctele, memoria si rutina zilnica. Sentimentul este o manifestare specifica unei lumi invadate de emotii si mesaje confuze. Lunarienii sunt vulnerabili si descoperiti din punct de vedere al sensibilitati receptorilor si al controlului energiei subtile invizibila pentru altii. Tendinta de renuntare sau taria realizarii sigurantei sale sau a familiei ne deosebeste un lunarian puternic si evoluat, de unul involuat, mai ales ca “sentimentalismul”, este o buna scuza astazi in multe circumstante acuzante, gen nerealizari, lipsa de corectitudine sau iresponsabilitate. Sa nu uitam ca culoare curentul planetar vibrational verde tine de bani, de capacitatile de vindecare.
 

Cap 04 -Afinitatea dupa Soare si Luna

Interaspectele dintre Soare (manifestarea spiritului si reactiile lui) si Luna (manifestarea psihica cu emotiile si nevoile ei) reprezinta un capitol determinant al afinitatii dintre doua persoane. Acestea avand aplicabilitate practica in astrologia medicala si in astrologia dinamica prin folosirea ciclurilor lunare de la o Luna Noua (conjunctia Soare- Luna) pana la urmatoarea. Din start, privind domiciliile celor doua “planete” (pentru astrologie), vedem ca Soarele are domiciliul in Leu (semn de foc masculin, cald si uscat) si Luna are domiciliul in Rac (semn de apa feminin, rece si umed), iar pozitiile de Exaltare (maximum de putere, de expresie, energie si creativitate) sunt pentru Soare in Berbec si pentru Luna in Taur.

Studiul separat sau comun a cele doua Luminarii in astrograme, respecta legea de baza a afinitatii; pozitiile din Semnele de Foc se inteleg mai bine cu cele de Aer, iar cele din Semnele de Pamant cu cele de Apa. O persoana cu Soarele in Berbec si Luna in Rac, are mai multe puncte in comun cu nativii cu Soarele in Semnele de Foc sau Aer si cu Luna in Semnele de Apa sau Pamant. O complementaritate ar apare cu cineva care are Soarele in Balanta si Luna in Capricorn, adica semnele opuse de pe axele respective.

Se mai poate manifesta un gen de afinitate a asa ziselor “suflete pereche” cand o persoana are Soarele in Semnul Lunar al celeilalte si Luna in Semnul Solar. Ceva de genul: Ionica are Soarele in Gemeni si Luna in Fecioara, iar Ionica are Soarele in Fecioara si Luna in Gemeni, mai ales daca sunt la un grad zodiacal foarte apropiat sau exact care sa creeze Conjunctia intre Luminarii. Studiul tuturor aspectelor temelor astrologice natale va rezolva dilema acestor suflete apropiate sau nu.

Intr-o tema astrologica sau intre doua persoane, Combinatia Soare -Luna in diferite elemente dintre cele patru fundamentale, Foc, Pamant, Aer si Apa, are diferite caracteristici sintetizate prin aceste combinatii ca si pozitie in Semnele Astrologice.

Combinatia FOC- AER – Indica o mare cheltuiala de energie, fiind un amestec exploziv. Armonia in actiuni este echlibrata, avand un mare impuls de a dinamiza lucrurile, uneori prin epuizari totale sau partiale. Ofera entuziasm, bruschete, lipsa de rabdare si intuitie.

Combinatia FOC- PAMANT – Creaza o imensa putere si energie de continuitate sau rezerva. Predispune spre stabilitate, vointa si rezistenta mare la efort. Daca principiile si caracteristicile Pamantului comprima si limiteaza libertatea de manifestare a Focului sunt de asteptat explozii si cutremure distructive. Indica intuitie si rabdare.

Combinatia FOC- APA – Intuitia Focului sustine imaginatia Apei, intr-o limita rezonabila, iar dincolo de aceasta, spiritul risca sa se piarda in ceata groasa a iluziilor sau aburii delirului si depresiilor. Indica aspiratii creative dar si pericole din cauza emotiilor instabile care pot apare, afectand vitalitatea si pofta de viata. Complexitatea manifestarilor si trairilor au la baza lumea interioara predominand intuitia si imaginatia.

Combinatia AER- PAMANT – O combinatie delicata, poroasa, permeabila si prafuita. Ratiunea este organizata, riguroasa, perseverenta si ancorata in detalii pamantene. Idealurile individuale sunt foarte bine conturate, uneori destul de conservatoare si bazate pe mijloacele pur intelectuale si sentimentele de siguranta si posesiune.

Combinatia AER- APA – Foarte multa mobilitate, adaptabilitate, calatorii si activitate. Pot sari foarte repede de la un subiect la altul, fara sa-l fi explicat total sau in profunzime. Creaza o atmosfera de ceata stralucitoare cu vapori fini de poezie, sentimente si stari contradictorii. Individualitatea poate trai cu capul in nori prin a pune prea mult baza pe comunicarea si schimbul de emotii puternice.

Combinatia PAMANT- APA – Sensul si scopurile imediate sunt destul de apropiate si limitate de siguranta materialo-emotionala si de frica aparitiei noroiului alunecos sau care murdareste personalitatea. O diversitate mare de motive si lucruri practice caracterizeaza preferintele si directiile de actiune foarte motivate si conservatoare. Baza relatiilor este foarte incarcata de sentimentalisme si amintiri.

Cap 05.1- Soarele - Caracteristicile esentiale si sintetice ale pozitionarii lui in cele 12 Semne Astrologice  

Nativii din zodia Berbecului se afla in cautarea autonomiei lor si urmaresc sa-si dezvolte curajul si spiritul de decizie. Ei au energia si motivatia necesara prin elan si entuziasm, realizand multe acte de curaj. Dinamica, putere de a incepe multe proiecte si mandrie.

Nativii din zodia Taurului cunosc multe despre dragostea fata de oameni, dar mai ales cea fata de obiecte si siguranta lor. Ei trebuie sa caute sa invete cum sa exprime cat mai bine acest sentiment, ferindu-se de obstacolul posesivitatii. In fata deceptiilor sentimentale ei trebuie sa evite sa se consoleze cu satisfactii materiale.

Nativii din zodiac Gemenilor au calitatile mentale foarte dezvoltate, spirit vioi, atractie spre comunicare intermedieri si lectura. Disponibilitatile lor intelectuale mari le permit sa se intereseze simultan de foarte multe domenii si subiecte. Curiozitatea de nestapanit dar si superficialitate.

Nativi din zodia Racului sunt legati de trecut. Se preocupa mai mult de ceea ce deja cunosc, spirit atras de istorie si siguranta familiala, intima. Se manifesta o dorinta profunda de a explora natura legaturilor familiale, de a medita asupra originii vietii si de a-si dezvolta sensibilitatea, fiind in general foarte materni.

Nativii din zodiac Leului au o ambitie foarte puternica si ocupa un loc important pe scena administrativa, politica sau artistica. Ei urmaresc sa straluceasca si sa-si demonstreze creativitatea si loialitatea.

Nativii din zodia Fecioarei au multa pricepere la analize, critici si studiul amanuntelor. Uneori dau dovada de egoism si ar fi bine sa-si dezvolte calitatile abnegatiei, serviciului dezinteresat si disciplinei personale in favoarea binelui celorlalti si amplificarea capacitatii de analiza cu utilitati practice si spre noi domenii de resurse.

Nativii din zodiac Balantei vor sa traiasca o stare de armonie si de dreptate sociala, militand ca aceasta sa se manifeste in jurul lor. Realizarea unui cuplu iubitor si o casatorie fericita i-ar putea multumi. In contactele cu ceilalti ei vor cauta sa realizeze cat mai multe relatii de prietenie armonioase si sa-si expuna judecatile juste celorlalti.

Nativii din zodia Scorpionului au ajuns la un punct critic al drumului lor karmic. Avand o mare putere asupra celorlalti, traiesc intr-un climat de criza mentala intre cele vazute si nevazute. Doua tendinte il pot interes in studiile si cercetarile sale: trecutul, moartea si renasterea pe de o parte, viitorul si viata de cealalta parte. Atrasi de ocultisme.

Nativii din zodiac Sagetatorului exploreaza adeseori culmile spirituale si aspira sa raspandeasca bucurie si entuziasm in jurul lor. Calitatile de onestitate si idealism le dau tendinta sa nu se limiteze niciodata si este posibil ca ei sa duca o existenta agitata, de mari aventurieri, sportivi sau filozofi.

Nativii din zodiac Varsatorului doresc ca valorile libertatii si fraternitatii sa fie pretuite la justa lor valoare. Conceptiile lor referitoare la iubirea totala este cu mult inaintea epocii care ei traiesc. Spiritul este original, extravagant si vrea binele tuturor, uitand uneori de el sau de faptul ca nu poate impune ceva cu incapatanare. Este un revolutionar innascut.

Nativii din zodiac Pestilor sunt incarcati cu datorii karmice, ei isi aleg sa duca o viata grea sau dificila pentru a compensa greselile comise in trecut. Nativii se nasc in aceasta zodie pentru ca se afla la sfarsitul unui ciclu de evolutie pe care trebuie sa-l finalizeze si sa-l constientizeze, pentru a incepe altul. Au spirit de sacrificiu, compasiune, o fire artistica, imaginativa si atrasa de arta, uneori mai retrasi si timizi. Cunoscand foarte bine valoarea suferintei pot sa o transforme intr-un mod de evolutie spirituala.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...