Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-019- Vibratii Cosmice- Culori Subtile- Ore Planetare


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

A-019- Vibratii Cosmice, Culori Subtile si Orele Planetare (trad franceza) Pret 4.00 Lei Ed Geea Life 2004 COD carte A-019 Format Tiparit 145x210 32 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 05 -SEMNIFICATIA CULORILOR SUBTILE FRECVENTA VIBRATIILOR VALULUI VIETII (citeste articolul)
Cap 17 –MANIFESTARILE SUBTILE SI UTILE ALE CULORILOR PLANETARE (citeste articolul)

CUPRINS:
 01 –Elementele culorilor subtile si vibratiile acestora       pag 01
 
02 –Aspecte legate de fortele universale- curentii subtili  pag 01
 
03 –Curentul subtil al vibratiilor Galbene                          pag 05
 
04 –Curentul subtil Albastru                                              pag 07
 
05 –Semnificatia culorilor subtile, a frecventei
vibratiilor vietii                                                                 pag 10

 
06 –Curentul Verde subtil, al individualizarii                 pag 12
 
07 –Manifestarea egoismului in vibratiile Verde
inchis subtil                                                                     pag 12

 
08 –Curentul financiar, Verdele de toamna                  pag 13
 
09 –Vindecarea cancerului cu ajutorul
curentul subtil Verde                                                      pag 14

 
10 –Curentul Portocaliu cosmic, viata universala        pag 17
 
11 –Marele curent subtil Rosu, al emotiilor inferioare   pag 18
 
12 –Rosu brun sau Maro, subcurent subtil Rosu         pag 20
 
13 –Sinteza curentilor subtili                                        pag 22
 
14 –Vibratiile Orelor Planetare                                    pag 25
 
15 –Calculul si succesiunea Orelor Planetare             pag 26
 
16 –Interpretarea Orelor Planetare                              pag 29
 
17 –Manifestari subtile si utile ale culorilor planetare  pag 31
 
18 –Tabel cu orele de rasarit- apus                             pag 33
 
19 –Coordonatele geografice pentru localitati din R0   pag 38
 
20 –Astrologia orara                                                     pag 42

Din punctul de vedere al vibratiilor subtile, iubirea nu este un sentiment vag, ci o realitate obiectiva si reprezinta cel mai inalt dinamism pe aceasta planeta; se manifesta distinct pe toate planurile, la diferite frecvente de vibratii. Acest dinamism poate fi simtit chiar si in planul efectelor materiale, iar daca suntem suficient de dezvoltati, le putem sesiza si pe plan mental.
 1.CURENTUL SUBTIL ROSU ESTE CARACTERISTIC INSTINCTULUI; MARTE
 2.CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU ESTE CARACTERISTIC VIETII FIZICE - VALUL VIETII; SOARELE
 3.CURENTUL SUBTIL VERDE ESTE CARACTERISTIC PARTII CONSTIENTE SUFLETULUI ANIMAL; LUNA
 4.CURENTUL SUBTIL ALBASTRU ESTE CARACTERISTIC INVELISULUI MAGNETIC INCONJURaTOR DE FIINTE UMANE; JUPITER
 5.CURENTUL SUBTIL INDIGO ESTE CARACTERISTIC MENTALULUI SUPERIOR; SATURN
 6.CURENTUL SUBTIL GALBEN ESTE CARACTERISTIC SUFLETULUI SPIRITUAL; VENUS
 7.CURENTUL SUBTIL VIOLET ESTE CARACTERISTIC DUBLULUI ASTRAL; MERCUR
 

Cap 05 -SEMNIFICATIA CULORILOR SUBTILE SAU A FRECVENTEI VIBRATIILOR VALULUI VIETII

Atunci cand subconstientul devine stapan asupra dorintelor inferioare (sau de indata ce valul vietii interioare este net purificat, transmutat in aspectele sale sublime), culoarea vibratiilor sale subtile este albastru(l). Mentalitatea obiectiva (fiind de un grad inferior al vibratiilor) trebuie sa fie elevata (sublimata) pentru a se putea uni in mod armonios cu subiectivul (superiorul).

Constientul sau subconstientul formeaza astfel ansamblul individualitatii. Acesta este telul evolutiei noastre permanente, de a ne uni intr-un singur constient (sau in asa zisul supraconstient), cu alte cuvinte, starea de contact cu Sinele Suprem (sau Samadhi). Daca vibratiile mentalitatii obiective sunt antrenate de vibratiile rosii (subtile) ale naturii animale (care exista in fondul vital al fiecarei fiinte umane), apare separarea permanenta a celor doua mentalitati; are loc asa-zisa moarte spirituala.

In aceasta situatie, fiinta continua sa existe ca robot, fiind definitiv separata de aspectul subiectiv sau de natura (sa) superioara, natura in care exista Sinele Suprem, Esenta sau Atma. Acest lucru trebuie sa fie evitat (cu cea mai mare grija). Exista situatii mentionate in traditia spirituala a planetei, situatie in care Sinele Superior (sau mentalitatea subiectiva) se separa si se reincarneaza in alt vehicol, in alta fiinta, in timp ce vehicolul fizic care a murit continua sa traiasca (sa existe) in mod automat, genul zombi, fiind antrenat numai de mentalitatea obiectiva, altfel spus, de natura inferioara vitala.

Vibratia albastru - verzui - subtil indica, in schimb, spiritul subiectiv care incepe sa domine individualitatea, la aceasta faza vibratiile albastru fiind chiar dezirabile, aceasta fiind baza restabilirii echilibrului spiritual al fiintei, al realizarii armoniei prin elevarea vibratiilor aurei.

In concluzie, albastrul subtil este culoarea specifica inaltelor calitati mentale. Influenta sa se exercita, in special, asupra domeniilor legate de literatura, muzica, aspecte sublime (superioare) ale educatiei, armonia fiintei si echilibrul acesteia. Aceasta forta exista la animal in forma latenta, ne-aparand (aproape) deloc la aceasta. Ca operare sau dinamism, ca exercitare efectiva, ca utilizare, ea apartine spiritului subiectiv al fiintei umane.

Orice inspiratie, de orice natura ar fi (domeniile mentionate mai sus), este datorata influxului curentului albastru. Chiar in situatiile in care fiinta este inconstienta de energia subtila, asimileaza in aura sa aceasta forta specifica, forta care opereaza ulterior unisonul cu aceasta stare specifica, stare in care va descoperi elementele de care ea are nevoie. Altfel, adevarata sursa a inspiratiei nu ar putea fi (niciodata) explicata sau inteleasa.

Realizand acest mecanism, putem intelege perfect procesul inspirativ. Marea majoritate a artistilor opereaza (in mod inconstient) datorita starii aspiratiei frenetic realizate pe fundalul de concentrare specific, ei fiind pusi in conexiune (rezonanta) cu curentul subtil cosmic albastru, avand astfel acces direct la informatiile si sferele pe care acesta le contine.

Curentul albastru - indigo este caracteristic muzicii superioare. Toti marii compozitori (ramasi celebri la nivel planetar) si-au extras inconstient inspiratia, unii dintre ei, reusind sa sesizeze fenomenul care se numeste muzica sferelor.

Curentul literaturii este albastru - deschis, culoarea asemanatoare cu cea a cerului de toamna (cum, de altfel, am mai amintit).

In lumina celor spuse, realizam ca fiecare fiinta umana are posibilitati latente nelimitate, de a invata orice arta sau stiinta facand parte dintre cele controlate de curentul subtil albastru, cu ajutorul energiei specifice; se vor realiza progrese remarcabile, prin cuplarea la curentii cosmici secundari. Singura conditie este perseverenta.

Curentul albastru serveste la restabilirea armoniei spirituale a fiintelor al caror verde subtil incepe sa fie nuantat cu albastru. Vibratia subtila cuprinsa intre verde si albastru indica (intotdeauna) ca spiritul obiectiv incepe sa nu mai controleze (in intregime si exclusiv) corpul, impartind aceasta onoare cu spiritul subiectiv.

Cap 17 –MANIFESTARILE SUBTILE SI UTILE ALE CULORILOR PLANETARE

Vibratia cromaticii planetare se manifesta la nivel subtil. Faptul ca nu se vad sau nu se simt nu e o ratiune suficienta pentru a trage concluzia inexistentei lor. De pilda, electricitatea libera nu se vede si totusi exista. Prin tehnici de revenire si folosire a capacitatilor umane reale, aplicate corect, responsabil si cu rabdare fiinta capata un anumit grad de dezvoltare psihica si abilitatea concentrarii asupra frecventelor de vibratie dorite. Este posibil, dupa o prealabila individualizare si imaculare a corpului fizic, ca experientele sa fie mai constiente ca valoarea spre a controla si autocontrola intensitatea vibratiilor curentilor cosmici. Aceste vibratii cromatice principale sunt:

ROSU, vibratia Martiana (Berbec si Scorpion): energetic, dinamic, sportiv, militare, mobilizator, corespunde curentului respirator Pingala sau nara dreapta, masculina. Atentie insa, ca este riscanta considerarea exagerata a energiei fara antrenament.

ORANJ- PORTOCALIU, vibratia Solara (Leu): nu este o vibratie obisnuita, planetara, ci apartine unei singure stele. Calitatea ei o folosim pentru momentele de maxima spiritualitate, de meditatie, de a incepe sau a avea succes in activitati.

GALBEN, vibratia Venusiana (Taur si Balanta) : corespunde cu esteticul, libidoul, momentul de tandrete, intime, ascultarea muzicii, un moment de regasire si de reconciliere.

VERDE, vibratia Lunara (Rac): are doua nuante, una pentru tratarea bolilor si cealalta pentru aspecte financiare de mare clasa. De altfel americanii au sesizat ambele aspecte, folosind halate verzi la medici si in domeniul financiar bancnota verde- dolarul.

ALBASTRU, vibratia Jupiteriana (Sagetator si Pesti): aproape de spiritualitatea portocaliului, se stie ca Jupiter va deveni o Stea in viitor; corespunde ethericului sau respiratiei pe Ida, nara stanga, fiind culoarea albastra a acestui curent etheric prin; jovialitate, bun-simt, dorinte de prietenie, adoratie si glorificarea vietii divine.

INDIGO, vibratia Saturniana (Capricorn si Varsator): moment deosebit prin strategie, tactica, diplomatie, decizii si precizari clare, de coerenta maxima. Dar atentie, Saturn nu comenteaza, nu tine cont de nici un sentiment, este impersonal prin experienta, iar pe vibratia sa vom invata sa fim mai atenti si mai ageri.

VIOLET, vibratia Mercuriana (Gemeni si Fecioara): comertul, scrierea corespondentei, telefoane, discursuri, calcule financiare, socoteli, afaceri, aspecte intelectuale.

Daca ne referim la un aspect cat mai practice in legatura cu aceste vibratii, este nevoie ca sa facem si noi ceva pasi spre ele. Planetele, nu ne soptesc nimic fizic la ureche, ele interfereaza cu vibratia noastra si ne creaza o anumite stare propice sau nu de a gandi, incepe sau face ceva.

La fel si contactele umane, sunt interferente sau contopiri vibrationale; uneori nimeni nu ne poate spune de ce ne place cineva sau altcineva, si in lipsa intelegerii, ne justificam, dam frau gandirii, fabulam pe supozitii si clisee onorabile. Vibratia exista si daca vrem si daca nu vrem, partea interesanta este ca se si manifesta, este unicul mod de traire.

Ca aplicatie practica a acestor culori corespondente unor Semne Zodiacale, avem modul de folosire a culorii hainelor. Culoarea specifica, care poate armoniza, mobiliza sau activa o persoana este data de Zodia Ascendenta si nu de Zodia Solara, cum recomanda astrolgia primitiva din mass-media. Ascendentul unei persoane se obtine prin calcule matematice, functie de ora de nastere, ziua, luna, anul si locul respectiv (longitudine si latitudine).

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...