Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-020- Zodiacul Chinezesc -Echivalente Elemente Principii


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

A-020- Zodiacul Chinezesc (Echivalente, Elemente, Principii) Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte A-020 Format Brosura 145x210 56 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 4 Principiile filosofiei chinezesti: Yin- Yang (citeste articolul)
Cap 7- Zodiacul afacerilor chinezesti (citeste articolul)

CUPRINS:
 1 - Generalitati, elemente si polaritati               pag 01
 
2 - Echivalenta intre Zodiacul Chinezesc si
 Zodiacul European                                            pag 04

 
3 - Tabel de corespondenta perioade ani
chinezesti                                                            pag 04

 
4 – Principiile filosofiei chinezesti: Yin- Yang      pag 06
 
5 – Cele 5 Elemente primordiale                         pag 11
 
6 - Caracteristicile celor 12 Ani Chinezesti
 
6.01. – Sobolanul                                                 pag 14
 
6.02. – Bivolul                                                      pag 17
 
6.03. – Tigrul                                                        pag 20
 
6.04. – Pisica                                                       pag 22
 
6.05. – Dragonul                                                   pag 25
 
6.06. – Sarpele                                                     pag 28
 
6.07. – Calul                                                          pag 30
 
6.08. – Capra                                                         pag 33
 
6.09. – Maimuta                                                     pag 36
 
6.10. – Cocosul                                                      pag 38
 
6.11. – Cainele                                                      pag 41
 
6.12. – Porcul                                                        pag 43
 
7 – Zodiacul afacerilor chinezesti                          pag 46
 
8 - Alimentatia Zodiacului Chinezesc                     pag 49
 
9 - Legea Afinitati, Triunghiuri compatibilitate         pag 51

Animalul- Zodia care ne guverneaza, animalul guvernator al anului in care ne-am incarnat, are o mare influenta asupra vietii noastre. Acesta este animalul care se ascunde in inima noastra. Anii cu 0 sau 1 ca ultima cifra, sunt ani de Metal, cu 2 si 3, sunt ani de Apa, cu 4 si 5 sunt ani de Lemn, cu 6 si 7 sunt ani de Foc, iar cei cu ultima cifra 8 sau 9, sunt ani de Pamant Intr-un ciclu de 60 de ani, fiecare animal se combina cu cele cinci elemente primordiale ale existentei (in filosofia chineza) : Focul, Lemnul, Metalul, Apa si Pamantul. Aceste elemente, apoi, sunt imbinate cu elementele polaritatii: YIN (feminin, negativ) si Yang (masculin, Pozitiv).
Dragonul, Maimuta, Sobolanul, Cainele,Tigrul si Calul sunt ani dominati de energia Yang, mai masculina indreptata spre activitate, actiune si dinamica. Capra, Porcul, Pisica, Bivolul, Sarpele si Cocosul sunt ani dominati de energia Yin, mai feminina indreptata sprepasivitate, receptivitate, rabdare si sensibilitate
 

Cap 4 Principiile filosofiei chinezesti: Yin- Yang 

Ansamblul teoriilor despre fortele naturale Yin si Yang si despre continuitatea si antagonismul, dar si asocierea lor, stau la baza filosofiei chinezesti, aplicata in vechile scrieri astrologice. Este vorba despre o versiune moderna a unei vechi doctrine, prezentata acum ca o dialectica practica si ca o metoda pentru interpretarea oricarui aspect al Universului cu ajutorul alternantelor Yin si Yang, invaluite in elemente mistice si metafizice.

Alternanta anilor astrologici chinezesti, a lunilor si ciclurilor; “unul Yang, urmatorul Yin, si tot asa la nesfarsit”, in combinatia cu cele 5 Elemente si cele 12 Animale, reprezinta doctrina de baza in intelegerea si interpretarea elementelor de Astrologie Chinezeasca. Aplicabilitatea este foarte diversa, sa ne gandim doar la medicina traditionala chinezeasca si la artele martiale; toate intr-o legatura foarte stransa.

Conceptul Yin - Yang, prin dubla sa caracteristica de atractie si respingere reciproca, este greu de inteles pentru un occidental, caci contine simultan doua aspecte foarte diferite: pe de o parte filozofia si metafizica orientala (un concept Yin), iar pe de alta, filozofia si fizica occidentala (un concept Yang). Dar nici orientalilor nu le este prea usor sa priceapa aceste idei, dovada fiind faptul ca si cei mai mari ganditori chinezi - Kong Zi si Lao Zi- au studiat mult pana ce au patruns intelesul ascuns al conceptului Yin-Yang. Noua stiinta despre Yin-Yang reprezinta o interpretare moderna, unificata si mai clara, adaptata modului de gandire cartezian al europenilor, in contrast cu aspectul derutant pentru ei al invataturii traditionale chineze.

Cand Yin se misca spre exterior, Yang inainteaza spre interior. Centrul conduce periferia si poate fi inconjurat numai din afara. Controlul miscarilor dinspre interior asigura stabilitatea, adica starea de echilibru in care nu poti fi clintit”.

Noua teorie, preconizata de maestrul japonez G. Ohsawa, contine o singura abatere fata de teoria traditionala, si anume in privinta interpretarii caracterului vidului si intunericului. Chinezii traditionalisti considera ca spatiul cosmic, care contine Soarele, legat deci de vid si de neant, ar fi Yang, in timp ce Luna si Pamantul ar fi Yin.

Soarele si efectele lui, producerea luminii ar fi Yang, deci si cerul si neantul. Conform noii teorii, Soarele care produce lumina este Yang, dar cerul cu spatiul vid care contine Soarele, Planetele si celelalte astre este Yin. Daca cerul, golul este Yin, atunci prin contrast materia consistenta, solida - Pamantul, Luna -trebuie sa fie Yang. Pamantul este parintele Omului, deci este Yin pe plan metafizic; dar Omul, situat intre cer si Pamant, contine in el ambele principii.

Deoarece conceptul Yin-Yang se refera la un numar considerabil de subiecte, astfel ca poate acoperi toate domeniile stiintei moderne, filozofiei si religiei, rezulta ca ar fi utila o analiza atenta a conceptelor filozofice moderne pe care se bazeaza recent aparuta stiinta Yin-Yang-ologia, cunoscuta si sub denumirea de "Teoria ordinii Universului" sau "Teoria principiului unificator al Universului".

Stabilirea caracterului Yin - Yang

Ce este Yang si ce este Yin? Barbatul, lumina, caldura, orele de la amiaza pana la miezul noptii sunt Yang. Femeia, intunericul, frigul, orele de la miezul noptii pana la amiaza sunt Yin. Unele alimente sunt Yang- morcovul, marul, carnea, pestele, ouale. Altele sunt Yin - gulia, para, varza, vinetele, rosiile, ridichile. Ce creste in Pamant este Yang, ce creste afara din Pamant este Yin. Dar bananul, maslinul, ginseng-ul, menta, trandafirul sunt Yang, iar Salcia, smochinul, crizantema (floare de cimitir in Europa, ea simbolizeaza moartea in China) sunt Yin. Cainele este Yang (miscare si zgomot - el fuge si latra). Pisica este Yin (tacere si nemiscare).

Pe baza acestor consideratii, se acorda o importanta deosebita partii stang i, care este Yang, si partii de jos care este tot Yang. Yang-ul, fiind prima manifestare de activitate ce a aparut in Qi, reprezinta numarul Unu si toate numerele impare sunt tot Yang.

Yin-ul, a doua aparente a Qi-ului, are numarul Doi, si toate numerele pare sunt tot Yin.

Cap 7- Zodiacul afacerilor chinezesti  

SOBOLANUL - ca om de afaceri, este un fel de invazie, de ceva care dispare si se acumuleaza undeva, este prea meschIN pentru a avea incredere-n ceilalti si prin rezonanta va atrage alti Sobolani, astfel ca de unde nu mai este ce ar mai fi.... (sa ne intelegem sunt cel putin 144 de Sobolani, aici ating numai latura comediei). Este sincer si calitatile sale artistice par sa fie certe, cu toate ca da si in suita kitch-ului, iar daca este si Semn Fix are perfecta dreptate.

Pentru afaceri este o pacoste, are un atavism probabil din vietile anterioare, afacerea este numai pentru el, devenind un gestionar al unui iminent muzeu in care nu exista nici un fel de zi de vizitare. Este prea moale pentru a-si conserva energia in momentul cand hotul il confunda cu un soricel, dar are acest talent de a colabora cu hotii, fiindca ferindu-se de ei ii cheama urgent.

BIVOLUL - nu-l deosebesti de jugul cu care se confunda, ii place numai el stie si-i place. Este un ceas care functioneaza bine chiar cand sta la masa si fondurile din afaceri se transforma intr-o digestie care se continua la meditatia de la toaleta.

Aparent seamana cu primul, mai ales cand se insotesc, fiindca Sobolanul are nevoie de el, se subintelege pentru ce. Daca n-ar fi atat de militaros comunicand, prin a ordona, ca la cazarma s-ar mai intelege trupa cu el. In general este evitat pentru ca in primul rand el evita.

TIGRUL - deja de aici lucrurile sunt ale junglei sociale, scapa cine poate si de multe ori nu trebuie sa scapam, fiindca lucrurile au si noroc si succes. Curajul prin idei inedite si netraditionale, se transforma uneori in meciuri prin care coloratura devine mai vie. Au o suplete sexuala si de afaceri, determinind astfel o afacere, din care poti scapa la final printr-un "of Doamne". Intre gangster si alte atribute, acesta primeaza mai mult pentru dinamicitatea activitatii, aplicatii militare pe fondul unei fundaturi de strada. Reuseste prin idei determinate de o vointa de fier si in unele cazuri are o rabdare de felina ce devine o strategie riscanta pentru cel pandit.  uneori in meciuri prin care coloratura devine mai vie. Au o suplete sexuala si de afaceri, determinand astfel o afacere, din care poti scapa la final printr-un “of Doamne”.

Intre ganster si alte atribute, acesta primeaza mai mult pentru dinamicitatea activitatii, aplicatii militare pe fondul unei fundaturi de strada. Reuseste prin idei determinate de o vointa de fier si in unele cazuri are o rabdare de felina ce devine o strategie riscanta pentru cel pandit. 

PISICA - deja ne aflam in lumea afacerilor, un salon cu fursecuri denaturate dar frumoase la pret, o imbracaminte de toate sarbatorile la un loc, protocoale si portocale, mieunat si tors, leneveala si atentie determinata de un miros la mustata. In realitate, siguranta unei afaceri si chiar loialitate cand exista un motan la mijloc.

Finetea detaliilor dusa pana la perfectiune (de altfel si merita, fiindca ceea ce a intrat in vizorul ghearelor este bine intrat), blandetea sunt folosite ca un tertip al unei strategii in care celalalt nu stie nici de ce a pierdut si nici chiar ce a pierdut. Afaceri de dragul afacerilor, in restul zilelor traieste mai mult din tranzactii decat din a initia.

DRAGONUL - un balaur de sapte ori, sperie oamenii si copiii prin fatada blandata. Cu toate revolutiile, de la caderea Ierusalemului si Constantinopolului, nu este in stare sa se potoleasca impunandu-si lucruri mai mult pentru a-si justifica - nu scuza - zburdalnicia nEmotivata. Nu are incredere in altii, de fapt in el, ceea ce este si firesc avand un astfel de temperament, determinat de o risipa de energie, care defineste stapanul si exploatatorul.

Nestiind sa isi castige parteneri si salariati, acestia sunt victimele angajate pentru ca un astfel de monstru social sa se manifeste in totala lui ignoranta. Nu face vechime in afaceri, fiindca stanjeneste strategia bine pusa la punct al celor doua feline: tigrul si pisica.

SARPELE - este afaceristul din umbra, mai oriental chiar extrem-oriental, prea intelept pentru piata si mujicii de acolo. din cauza somnolentei determinata de o digestie pe inghitite, pierde laptele de dimineata. Studiaza studii, cerceteaza cercetari, este intr-o continua unduire dupa paradoxuri si procese subtile.

Ca om de afaceri este plictisitor de amanuntit pana intr-acolo incat afacerea este dincolo de deal. Bun pentru strategia de lunga durata, fiind totusi retinut pentru a retine intr-un fel. Pierde pentru a castiga timpuri mai bune.

CALUL - afacerea este o cursa buna, stie sa-si atraga clientii, are simtul zabalei si a unei sei bine batatorite, este in stare de a starui cu incredere de multe ori fiind nevoit sa traga ca un cal de povara pana va descoperi o heraldica pe masura si cavalcade mai la iarba verde, unde are si materia prima.

Este un bun afacerist, chiar daca nu-l intereseaza in mod expres afacerile. Temator de a nu ramane solitar, este solidar cu cele ce miros a herghelie si daca nu pui biciul pe el este in stare de orice pentru lipsa biciului.

CAPRA - (capra este cea mai capra) cand nu se zbate pentru a nu fi batuta, cheltuieste bani pentru a trece timpul. Este spikerul, microfonistul, stie de toate pentru orice ocazie, este buna unde Aparent nimeni nu este mai bun; sociabila pana devine o societate pe care o paste in voie. Nu munceste, cat munceste pentru a nu munci.

Dar este intermediarul, face jonctiunea intre toate aceste zodii. In general este buna la toate, in particular la nimic - acest paradox o face deosebit de eficace. In afaceri intermediaza pana la o limita cand nu trebuie sa semneze sau sa decida. Deschide drumuri pe care se vor rataci ceilalti, dar tinuta din scurt de Sarpe devine ceva mai reglabila.

MAIMUTA - vede tot atat de bine de sus sau de jos, cand vede prea mult se face ca nu vede. Are o distanta legala fata de toti si toate, pentru a avea spatiu necesar maimutarelilor care se reduc la o rautate constructiva. Ca afacerist acorda favoruri; ca strategie, in realitate se foloseste de slabiciunile celuilalt dar nu isi doreste sa le exploateze cit sa-si usureze calea.

Mai bine colaboreaza la o afacere decat sa fie mercantila. Este de acord cu comertul in sensul relatiilor ce se vor dedica educatiei si raporturilor de civilizatie dintre oameni, dintre popoare.

COCOSUL - este orice, numai sa cante si se pricepe si la acest capitol. Este destul de ambitios pentru a-si demonstra ca ceilalti ar fi putut mai bine. Nu tine prea mult, poate doar pana la prima supa (desigur de pui).

Este bun pentru a deschide si initia procese comerciale; prin agitatia sa destul de Pozitiva este si un exemplu, referitor la ce ii asteapta pe ceilalti. Ca afacerist isi rezolva problemele si chiar daca creeaza altele, le vor descurca cei care se vor lovi de ele. Se lauda chiar si atunci cand este laudat ceea ce creaza neincredere.

CAINELE - este prea corect si credincios pentru afaceri dar destul de lenes pentru a-si justifica acest aspect; nedorindu-si un viitor il determina ca ceva impotriva prezentului care este un os de ros. Este bun de contabil sau de portar la casa cu bani, este de incredere mergand pana la a ramane fara coada, chiar daca mai erau cativa covrigi.

Un tactician prin siguranta acordata de cinstea si credinta lui, doar ca ii trebuie o experienta pe care si-o administreaza din plin ajungand la cele mai deosebite dobandiri ale unor colective prin rezonanta Pozitiva.

PORCUL - naivitatea lui proverbiala ajunge, cu varsta, o naivitate matura. Iubit mai ales de Sarpe, este gata fript pentru orice ocazie. In afaceri depinde in mod absolut de factorul de exploatare, chiar daca providenta, ca prin miracol, ii acorda o atentie deosebita prin a nu-l lasa de cocina.

Muncitor in spatele unui om de afaceri, acesta se poate baza pe corectitudinea si loialitatea sa. Sa se fereasca de afaceri si afacerile de el.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...