Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-021- Dimensiunile Horoscopului -Calcule Reguli Interpretari


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

A-021- Dimensiunile Horoscopului (Calcule, Reguli, Interpretari) Marcel Doros Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte A-021 Format Brosura 145x210 52 pag (A5) Colectia Astrologie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 01 - Elemente Astrologice de baza in studiul Horoscoapelor (citeste articolul)
Cap 07 - Cateva reguli de interpretare a Horoscopului (citeste articolul)

CUPRINS:
01 - Elemente Astrologice de baza in studiul Horoscoapelor        pag 01
 
02 - Elemente, Polaritati si Calitati Astrologice                              pag 02
 
03 - Alfabetul astrologic                                                                 pag 05
 
04 - Diversitatea studiilor Astrologice                                            pag 06
 
05 - Zodiacele                                                                                pag 07
 
06 - Calculul Astrogramei si Horoscopul                                       pag 08
 
07 - Cateva reguli de interpretare a Horoscopului                        pag 08
 
08 - Horoscopul Natal cu elemente Karmice,
 
Medicale si de Afinitate                                                                 pag 10
 
MODEL CUPRINS HOROSCOPUL NATAL (1)
 
MODEL CUPRINS HOROSCOPUL NATAL (2)
 
MODEL CUPRINS HOROSCOPUL NATAL (3)
 
09 - Horoscopul Revolutiei Solare Anuale                                    pag 18
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP REVOLUTIE SOLARA (1)
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP REVOLUTIE SOLARA (2)
 
10 - Compatibilitatea sau Horoscopul Relational
 
pentru doua persoane                                                                   pag 21
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP RELATIONAL- SINASTRIA (1)
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP RELATIONAL- SINASTRIA (2)
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP RELATIONAL –TEMA COMPUSA
 
MODEL DE SINTEZA A AFINITATII:
 
11 - Corectia Orei de Nastere                                                       pag 30
 
12 - Previziuni Anuale Generale                                                    pag 31
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP PREVIZIUNI ANUALE GENERALE 
 
13 - Horoscopul Tranzitelor Anuale                                              pag 33
 
MODEL CUPRINS HOROSCOP TRANZITE ANUALE
 
14 - Horoscopul unui Eveniment, Afacere, Schimbare,
 
Problema, Decizie, etc specifice Astrologiei Orare                       pag 35
 
15 - Horoscop Medical                                                                  pag 37
 
16 - Horoscop de orientare Socio-Profesionala si Financiara       pag 38
 
17 - Horoscop Electiv si Orar                                                        pag 39
 
18 - Horoscopul Ciclului Lunatiilor Personale-
 
conjunctiile dintre Luna Natala si cea in „miscare anuala”            pag 40
 
19 - Horoscopul Ciclului Momentelr de Luna Noua-
 
conjunctiile pe parcursul unui an dintre Luna si Soare                  pag 41
 
20 - Horoscopul Anului Chinezesc Actual si Influentele
 
asupra Horoscopului Natal                                                            pag 41
 
21 - Alternativa Astrologiei                                                            pag 41


Tema Astrologica sau Astrograma, reprezinta grafic, pozitiile Planetelor in Case si Semne pentru locul si momentul (an, luna, zi, ora) dorit spre studiu. Horoscopul exprima interpretarea in diferite forme de prezentare si cu anumite domenii mai importante la nivel de continut, a predispozitiilor date de diferitele conjucturi astrale.
Horoscopul Natal, este permanent valabil si la el se raporteaza evenimentele ulterioare.
Horoscopul Revolutiei Anuale are loc in momentul de suprapunere a Soarelui in miscarea anuala, de tranzit peste pozitia natala- este asa zisa aniversare a persoanei respective. Fiecare an are Astrograma sa specifica, cu evenimentele ce decurg din pozitie, precum si o serie de aspecte raportate la Tema Natala.
Horoscopul Lunar sau Lunatia Personala, are loc de cel putin de 12 ori pe an, in momentele in care tranzitul lunar se suprapune peste gradul lunar natal. Rezulta o Astrograma specifica locului si momentului respectiv, cu implicatiile prezente ca previziune, si corespondentele cu cea natala.
Ciclul Temelor de Luna Noua (Conjunctiile Soarelui cu Luna pe parcursul unui an), se pot studia si interpreta ca o influenta mai sociala din punct de vedere al implicari personale la nivel de colectivitate si se pot crea rezultante ale unor raporturi particulare vizavi de cele generale.
Horoscopul Relational implica suprapunerea a doua Teme Astrologice si interpretarea compatibilitatii, a convergentelor sau divergentelor dintre doua persoane sau dintre o persoana si un eveniment dat.
Horoscoapele Karmice, Profesionale sau Medicale se pot interpreta separat detaliat sau pot reprezenta o sinteza in cadrul horoscopului natal.
Tranzitele Anuale sau lunare reprezinta interpretarea tuturor aspectelor formate in decursul unui an/ luna intre planetele in tranzit si cele natale.
Progresiile si Directiile Planetare au ca metode progresarea planetelor un grad pentru un an sau o zi pentru un an; pornind de la pozitia natala. Se folosesc si in corectarea sau aflarea orei de nastere.

Cap 01 - Elemente Astrologice de baza in studiul Horoscoapelor 

Toate studiile astrologice se fac prin urmarirea si interpretarea influentelor astrale a celorlalte elemente ale universului cunoscut sau nu. Pe traiectoria anuala a Soarelui, in miscarea aparenta in jurul Pamantului (Ecliptica), putem urmari 12 constelatii care urmeaza si se repeta in aceeasi ordine, formand Banda Zodiacala. Traiectoria anuala a Soarelui a fost impartita in 12 parti egale, numite Case ale Cerului, a cate 30 de grade, iar ordinea constelatiilor s-a stabilit dupa sensul de rotire al Soarelui pe ecliptica: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpio, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti.

In realitate, Pamantul se misca in jurul Soarelui cu circa 30 de grade pe luna, ceea ce face ca in diferite luni ale anului sa se vada alte parti ale cerului instelat. Constelatiile din aceasta banda de 17 grade a eclipticii se numesc Zodiacale. Casele Pamantului reprezinta 12 sectoare, de obicei inegale pentru zona romaneasca, ale Temei Astrologice care se raporteaza la coordonatele terestre ale punctului din care este vazut cerul, si sunt definite cel mai clar de linia orizontului (Casa I-a, Ascendent) si de meridianul locului (Casa X-a, Mijlocul Cerului). Fiecare din aceste Case ale Pamantului, vazuta dintr-o pozitie terestra aleasa, este asociata unui anumit domeniu al vietii individuale pe Pamant.

Spre deosebire de Casele Cerului, sau Zodiile, care reprezinta principii abstracte, Casele Pamantului reprezinta domenii ale vietii, iar cu ajutorul lor, imaginea data de o Astrograma asupra vietii unui om se contureaza mai clar in aceste domenii. Mereu ne vom raporta la un „pamant fix”, ca un fel de „centru” (mai ales pentru noi pamantenii) iar celelalte corpuri vor dansa pe muzica astrelor si vor comunica cu noi. Mai ales ca „logos” se poate traduce si prin „graiul, cuvantul” astrelor din termenul de baza „astro-logos”. O imagine practica si utilizabila poate fi exprimata prin termenul „astrolo -geea”

Astrologia ca stiinta incepe de la „ora de nastere” si „locul nasterii”. Pana aici este un antrenament de tatonare si familiarizare cu limbajul. Horoscopul natal este individualizat pentru fiecare persoana, fiecare este unic prin anumite aspecte dovedite de medicina, comportament, aspect fizic, trairi sufletesti si program karmic dezvaluit de astrologie. Horoscopul natal, descrierea cerului in momentul nasterii unei persoane este baza de interpretare si pornire spre toate celelalte domenii ale astrologiei. Este ca un fel de „buletin al entitatii”, in care apare totul despre tine, si ceea ce vrei sau nu vrei ce stii sau ceea ce intuiesti doar. Un lucru se manifesta chiar daca esti sau nu constient de el, deci ar fi mai bine sa stii. Iti convine ca la ora cinci cand suna un prieten bun, sa fii acasa, chiar daca nu stii exact ce vei discuta cu el sau unde veti pleca peste o ora. Deslusirea propriei personalitati raportata la intamplarile vietii, fata de legaturi, evenimente si momente de cotitura.

Odata cu experienta si lejeritatea autoexprimarii si sintezei mentale prin imaginatie, apare o usurinta in a „citi” astrograme sau diferite aspecte mai complexe. Se pot urmari ciclurile Solare si Lunare personale, precum si unele cicluri planetare sociale, sau momente si faze Lunare. In trecut cand nu existau calculatoare, toate calculele, desenele si interpretarile erau manuale. Era o munca, o acumulare de vibratie zilnica in contul astrologilor. Calcularea Ascendentului si Caselor, dupa ce se faceau corectiile de localitate, reguli de trei simple pentru pozitionarea gradului fiecarei Planete in Semne, ochii atenti si mainile dinamice pentru a nu pierde vreun aspect dintre planete, schite, simboluri, tabele si culori deosebite pentru o evidentiere clara a sintezei desenate.

Astrologia este o dimensiune a FIZICII si METAFIZICII, la fel ca si alte stiinte. Nu folosesc termenul „spiritual” sau „material”, pentru ca si medicina, matematica sau chimia, trebuie privite ca intreg „Spiritual- Material”, „Nepalpabil- Palpabil”, „Vibrational- Condensat”, „Intuitiv- Rational”, „Extraterestru- Terestru”, „Telepatic- Vorbit”, etc. Ar fi natural, de bun simt si necesara o abordare comuna, intreaga; a medicinei traditionale chinezesti, a alimentatiei naturale si a bioenergiei cu medicina financiara; a matematicii cu numerologia; a chimiei cu alchimia; a preotilor cu spiritualitatea; a judecatorilor cu dreptatea; a mass-mediei cu informatia; a profesorilor si parintilor cu educatia; a medicilor cu sanatatea si a omului cu natura.

Cap 07 - Cateva reguli de interpretare a Horoscopului  

01 – Toate planetele joaca in existenta nativului doua roluri foarte diferite:

01-1. Prin pozitiile lor din Semne definesc sentimentele, tendintele, capacitatile, moravurile si valoarea morala sau intelectuala, dupa atributiile si actiunile lor si ale Semnelor. In diferite Semn, ele pot fi in demnitate sau debilitate, favorizand calitati sau defecte.

01-2. Prin pozitiile in Case, planetele sunt determinate spre evenimente specifice Casei pe care o ocupa. Avem ca exemplu manifestarile intelectuale din Casa III-a, cele sentimentale din a V-a si cele spirituale din Casa IX-a.

01-3. Acestor pozitii li se adauga aspectele care dau viata manifestarilor din Semne si Case prin numarul lor, beneficiile aduse si taria sau slabiciunea lor care creeaza sau distruge. Aspectele dirijeaza sentimentele, gusturile, capacitatile si evenimentele, dandu-le armonia si reusita usoara in raport cu demnitatea Planetelor si locul lor in Casele benefice. Aspectele „rele”, tensionate nu micsoreaza inteligenta sau facultatile si nu impiedica producerea evenimentelor, dar otravesc sursa lucrurilor, aduc probe, dau agitatie, lupte, dificultati si dizarmonii in exprimarea intelectului si a sentimentelor, in realizari, situatii sau afaceri.

02 – Pentru a judeca in special si amanuntime caracterul unei nativitati este bine sa se tina cont de aspectele urmatoare:

02-1. determinarea caracterului si a particularitatilor esentiale se face prin caracteristicile Semnului Ascendent, ale Planetei care il guverneaza si acordand un maxim de atentie Planetelor aflate in casa I-a. Insa guvernatorul Ascendentului, Cuspida Casei a I-a, participa intotdeauna la determinarea caracteristicilor nativitatii, chiar daca nu este in Casa I-a.

02-2. Daca guvernatorul Ascendentului este plasat in Semnul Ascendent, el se aliaza si intareste caracterul Ascendentului. Daca guvernatorul Ascendentului este in Semnul interceptat din Casa I-a, mai ales daca este o pozitie de detriment al Planetei respective, vom tine intr-o mare masura cont de defectele sau probele pe care le poate aduce asupra caracterului nativului.

02-3. Daca avem mai multe Planete in Semnul Ascendent, printre care si guvernatorul Semnului Ascendent, ele vor avea o influenta secundara asupra caracterului, dar vor putea predispune la unele modificari.

02-4. Daca avem o triplicitate de Planete in Semnul Ascendent reprezentata in tema prin aceasta abundenta de Planete din Semne de aceeasi natura cu Semnul Ascendent sau in afinitate, iar guvernatorul Ascendentului plasat in acestea, caracteristicile acestei triplicitati planetare se reflecta puternic asupra felului de a fi al nativului, asupra caracterului si preferintelor sale.

02-5. Daca in Casa I-a avem doua Semne de natura foarte diferita si o acumulare de Planete in unul dintre Semne, caracterul si tendintele vor fi influentate, chiar daca mai puternica este o triplicitate in Semnul Ascendent. Uneori dificultate triplicitatilor este destul de tragica daca acestea apar in Casa XII cu un Ascendent in Gemeni, de exemplu, in care nativul va incerca sa-si construiasca o existenta intelectuala, dar va ramane mai mult pe o pozitie vulgara.

02-6. Trebuie sa se tina cont de pozitiile Soarelui si a Lunii, functie de Semnele ocupate de ele, in aspectele reciproce, cu Ascendentul, cu guvernatorul Ascendentului, cu Planetele din Casa I-a si demnitatile sau debilitatile lor. Totul are legatura cu atributiile si activitatile lor.

02-7. Se studiaza participarea fiecarei planete dupa propriile atribute, caracteristici si actiuni.

03 – Orice Planeta in opozitie la Ascendent schimba dispozitiile acestui Semn in sensul propriei sale naturi.

04 – Orice planeta din Casa I-a sau dominanta horoscopului arata caracterul cotidian, bun sau rau dupa caz. Saturn in conjunctie la Ascendent sau in orice alt aspect, poate da un caracter interior greu de cunoscut, manifestari subtile mai reci, egoism, duritate, cruzime morala sau incorectitudine posesiva, imbinate si suprapuse surprinzator pentru unii, peste calitatile decente si bune zilnice.

05 – Orice Planeta in conjunctie cu guvernatorul Ascendentului sau al Semnului Solar ii comunica si propriile sale caracteristici generale existentiale.

06 – Este bine daca guvernatorul Semnului Solar este in trigon sau sextil cu Ascendentul si asezat intr-o Casa benefica sau demnitate, fiind chiar mai bine decat in Casa I-a, chiar daca guvernatorul Semnului Solare este bun prin excelenta.

07 – Nu este rau din punct de vedere intelectual de a avea mai multe planete in Casa I-a, intre acestea sunt cuprinse si cele care aflate in partea Semnului Ascendent din Casa XII-a, la mai putin de 5 grade de Ascendent. La fel si daca exista o Planeta ascendenta sau gradul Ascendentullui aspectat puternic de cat mai multe planete. Spiritul devine mai deschis cu interese multiple. O restrictie ar puta aparea in cazul Taurului si Varsatorului care au o sfera mai limitata si directionata de interese si anumite prejudecati.

08 – Tipul planetar pur dominat de o singura planeta foarte puternica, caz foarte rar, este slab influentat de toate celelalte aspecte, se manifesta unilateral.

09 – Daca Ascendentul nativului este in conjunctie cu Ascendentul tarii sau al orasului sau, predispune si arata functii publice de stat sau locale. Daca este conjunct cu Ascendentul unei alte tari, nativul va avea succes in acea tara.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...