Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
A-022-A-033- Aproape totul despre cel 12 Zodii-12 vol


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Astrologie

APROAPE TOTUL DESPRE CELE 12 ZODII (cele 12 volume)

A-022 – A033- Aproape totul despre Zodia Berbecului, Taurului, Gemenilor, Racului, Leului, Fecioarei, Balantei, Scorpionului, Sagetatorului, Capricornului, Varsatorului, Pestilor Pret 6.00 Lei/vol Ed Geea Life 2005 COD carte A-022 pana la A-033 Format Brosura 145x210 56 pag (A5) Colectia Astrologie

(
COD carte A-022  Berbecul COD carte A-023  Taurul COD carte A-024  Gemenii COD carte A-025  Racul COD carte A-026  Leul COD carte A-027  Fecioara COD carte A-028  Balanta COD carte A-029  Scorpionul COD carte A-030  Sagetatorul COD carte A-031  Capricornul COD carte A-032  Varsatorul COD carte A-033  Pestii )

Fragmenete, Articole din Carte:
Zodiacul Eruropean, cele 12 Zodii Solare (citeste articolul)
Cap 12 – Sinteza Celor 12 Zodii – Semne Astrologice (citeste articolul)

CUPRINS:
01 – Introducere si Generalitati Astrologice
02 – Cele 7 dimensiuni de exprimare ale
ZODIEI (BERBECULUI, TAURULUI, GEMENILOR, RACULUI, LEULUI, FECIOAREI, BALANTEI, SCORPIONULUI, SAGETATORULUI, CAPRICORNULUI, VARSATORULUI, PESTILOR)
2.1.- Simbolistica, Educatia si Personalitatile
2.2.- Monada Energetica: Yin (femeia) si Yang (barbatul)
2.3.- Monada Puterilor: Conducatorul si Supusul 
2.4.- Dimensiunea Socio-Profesionala 
2.5.- Dimensiunea Erotica si Sentimentele 
2.6.- Dimensiunea Afectiunilor si Sensibilitatile
2.7.- Dimensiunea Individualitatii si Ceilalti
03 – Caracteristicile de baza: Polaritati, Elemente si
04 – Tipurile
ZODIEI (BERBECULUI, TAURULUI, GEMENILOR, RACULUI, LEULUI, FECIOAREI, BALANTEI, SCORPIONULUI, SAGETATORULUI, CAPRICORNULUI, VARSATORULUI, PESTILOR) dupa Zile si Decade
05 – Semnatura in Tema; Ranguri Planetare si Guvernatori
06 – Ascendentul si cele 10 Planete in
ZODIA (BERBECULUI, TAURULUI, GEMENILOR, RACULUI, LEULUI, FECIOAREI, BALANTEI, SCORPIONULUI, SAGETATORULUI, CAPRICORNULUI, VARSATORULUI, PESTILOR)
07 – Tranzite: Lilith, Chiron, Junona, Fortuna si Luna Noua
08 – Analogii Zodiacale: Chinezesc, Indian, Romanesc
09 – Mentalul si Afectivitatea; Mercur, Venus, Marte
10 – Karma: Nativitate, Ascendent, Nodul Nord Lunar
11 – Legea Kybalionului: cele 7 Legi Universale
12 – Cuvinte Cheie, Sinteza
ZODIEI (BERBECULUI, TAURULUI, GEMENILOR, RACULUI, LEULUI, FECIOAREI, BALANTEI, SCORPIONULUI, SAGETATORULUI, CAPRICORNULUI, VARSATORULUI, PESTILOR)  
Cuprins cele 12 Capitole

Zodiacul Eruropean, cele 12 Zodii Solare  

BERBECUL este agresiv, entuziast, razboinic, ambitios, ostentativ, aventuros, vointa puternica, mari puteri recuperative, tinde spre comportare extrema. Fraza-cheie: EU SUNT. Este semnul unei mari actiuni creatoare. Nativii se instaleaza in frunte si organizeaza, sunt originali si refuza sa fie organizati si guvernati de altii. Ei pot fi egoisti, sunt curajosi si invata repede. Le place sa infrunte situatiile dificile si sunt buni initiatori, dar nu finalizeaza proiectele; au mereu nevoie de noi proiecte si noi teluri. Sunt ingeniosi, pusi pe trucuri. Pot fi lipsiti de tact, desi n-ar vrea sa fie. Cu toate ca afiseaza bravura, aceasta e mai degraba o coaja; in interior arata mai mult ca un borcan cu dulceata. De obicei au o sanatate buna, dar pentru ca au o energie imensa, sunt predispusi sa sufere datorita entuziasmului si exceselor lor. Asta ii face expusi la accidente si cefalee, dar si la inflamatii ale rinichilor sau probleme spinale. Are de invatat moderatia, toleranta, rabdarea, umilinta si chibzuinta

TAURUL este posesiv, cauta securitatea, e incapatanat, iubitor de placeri, capabil sa rabde, e hotarat, greu de provocat dar se infurie cand e enervat profund. Fraza-cheie: EU AM. E un semn stabil, si nativii se misca si gandesc incet, dar odata ce au invatat ceva, tin minte pentru totdeauna. Detesta intens schimbarea, de obicei sunt excelenti bucatari si au un mare dar in a se ocupa de bani. Nu vor fi dezamagiti de flatari, insista pe logica si nu-si imprastie interesele. De obicei au o sanatate excelenta, dar pentru ca le place mancarea buna, autoindulgenta ii duce adesea la probleme cu greutatea si la pasivitate. Au o puternica atractie fizica spre sexul opus. Trebuie sa-si cultive spiritul intreprinzator, viziunea optimista si adaptabilitatea.

GEMENII sunt versatili, schimbatori, agitati, neobositi, cu preocupari verbale, literare, stiintifice si functionaresti, e afectuos, greu de inteles si contradictoriu. Fraza-cheie: EU GANDESC. Ei sunt agitati, bagaciosi, mereu au stiri noi, sunt pretuiti. Sunt ganditori iuti, prea dornici sa stie prea mult, prea repede. De aceea adesea ei luneca prin viata ca si cand ar patina pe gheata subtire. Sunt capabili sa faca mai multe lucruri deodata si le plac jocurile de confruntare mentala si inteligenta. Adesea au un dar minunat de a flecari continuu pentru a-si acoperi deficientele. Au nevoie de multa odihna si aer curat, iar bolile lor sunt de obicei de natura nervoasa sau mentala. Trebuie sa invete compasiunea si concentrarea, si sa-si cultive puterea de a organiza, a asculta si a se relaxa.

RACUL este emotiv, intuitiv, contemplativ, iritabil, predispus la cultul trecutului si amintirilor, e rezervat, atras de secrete, tenace, are un puternic instinct de a copia si reproduce lucruri si situatii. Fraza-cheie: EU SIMT. Este semnul maternitatii, al marilor sentimente, al sensibilitatii si atasamentelor afective. Este foarte afectuos si emotiv, isi apara cercul familiei si mediul sau de origine. Are o memorie cuprinzatoare, in care strange tot felul de amintiri, care nu sint altceva decat experientele neasimilate din cauza temerii de a se privi in fata si de a recunoaste ca trebuie sa renunte la anumite sentimente. Datorita emotivitatii sale, adesea suporta greu experientele prin care trece si trebuie sa invete sa se detaseze afectiv de multe lucruri. Va trebui sa invete ca atata timp cat nu-si intelege si nu-si controleaza emotiile, permanent risca sa fie dezechilibrat de cel mai mic impuls advers. Trebuie sa cultive bunul-simt, stabilitatea emotionala si o imaginatie sanatoasa.

LEUL este increzator in sine, creator, organizat, e temperamental, capabil sa conduca, dominator, generos si constient de pozitia sa. Fraza-cheie: EU VOIESC. Are o personalitate puternica, dand dovada de vointa, hotarare, si de bunatate. Este exteriorizat in manifestare, tinand foarte mult la impresia pe care o face celorlalti, fiind foarte sensibil la laude si admiratie. Atras de lux si de medii stralucitoare, de imprejurari in care sa se poata prezenta intr-o aura grandioasa sau nobila, leul trebuie sa-si tempereze orgoliul si sa evite tendinta de a dispretui simplitatea si modestia. Ii plac jocurile si distractiile, speculatiile si petrecerile, dar nu intotdeauna stie sa piarda cu demnitate. Tinde spre pozitii de conducere sau de celebritate, in care da dovada de generozitate si marinimie, si in care trebuie sa se puna in serviciul celorlalti cu toata daruirea. Are de invatat umilinta, altruismul, atentia fata de detalii si economia. Trebuie sa fie cat mai impartial si mai putin influentat de sentimentele sale fata de ceilalti sau fata de cuvintele lor.

FECIOARA este metodica, modesta, buna la detalii, dar poate fi hipercritica si se poate pierde in lucruri neesentiale, pierzand astfel sanse. Fraza-cheie: EU ANALIZEZ. Ea functioneaza cel mai bine in serviciul celorlalti, in activitati de rutina sau in care se ocupa de detalii aparent neimportante. Ar trebui sa invete sa caute solutii si sa perfectioneze lucrurile de care nu este multumita. Se poate ocupa de afaceri de stiinta sau de literatura, dar are inclinatii speciale pentru domenii legate de igiena, alimentatie, medicina, chimie. Preocuparea exagerata pentru detalii, desfacerea critica a firului in patru si clasificarea tuturor lucrurilor si persoanelor dupa criterii clare poate conduce la o mentalitate rigida, la dificultate de a evolua si de a-si coordona progresul sau devine sensibila la boli sau disfunctionalitati sociale. Va trebui sa-si orienteze criticile mai mult asupra sa si sa-i ajute pe ceilalti prin exemplul propriu. Are de invatat sa-si largeasca viziunea si sa dea dovada de toleranta, optimism si imaginatie.

BALANTA are nevoie de companie, iubeste pacea, armonia si simtul justitiei. E impersonala, sociabila, artistica si indulgenta cu sine. Fraza-cheie: EU ECHILIBREZ. Cauta, mai presus de orice altceva, echilibrul dat de relatiile interumane. E capabila de strategii subtile pentru a stabili si imbunatati relatiile proprii sau dintre ceilalti, poate fi complet impersonaal, de aceea este excelent mediator sau judecator al disputelor, capabil de negocieri delicate. Isi tine bine sub control sentimentele si ii place sa fie in echipa castigatoare. Poate sa indeplineasca lucruri mari fara sa para ca munceste din greu, caci colaborarea cu altii o ajuta foarte mult. Poate primi foarte mult de la un partener sau asociat, dar nu trebuie sa devina dependenta de acesta. In general prefera si admira popularitatea si publicitatea, bogatia si succesul, rafinamentul si simtul estetic. Poate avea dificultati din cauza unor sentimente care o fac sa se ataseze de persoane, situatii, dorinte, pe care ar trebui sa le constientizeze si sa le purifice. Trebuie sa invete fermitatea, decizia si consecventa. Personalitatea sa de baza exprima dorinta de asociere, de comunicare si de complementaritate; asocierile sau casatoria au un rol important.

SCORPIONUL are o vointa puternica, fire ascunsa, e puternic si tenace, fiind un semn profund emotional, el trebuie sa se pazeasca de fanatism. Este foarte critic, convingator, suspicios, empatic, patrunzator si intuitiv. Fraza-cheie: EU DORESC. Ei sunt plini de resurse, profunzi, seriosi si au magnetism fizic. Adesea sunt dictatoriali si au abilitatea de a gasi punctul slab al celuilalt, asteptand cel mai potrivit moment pentru a-si contracara si ataca dusmanii. Sunt predispusi la a fi lipsiti de tact, desi de obicei sunt complet surprinsi cand isi dau seama ca au ofensat pe cineva. La fel ca si scorpionul, persoana se poate intoarce impotriva sa daca simte ca a esuat, si intreaga forta a naturii sale puternice se poate ridica la mari inaltimi sau se poate scufunda la cele mai joase adancimi. Datorita puterii lor de patrundere, sunt buni psihanalisti. In general nu le place sa fie atinsi deoarece au o piele foarte sensibila. Vor trebui sa invete sa ierte si sa-si directioneze corect aspiratiile si energiile. Ei traiesc vesnic sub impulsul dorintelor si exagerarilor, astfel ca pot devenii proprii lor dusmani.

SAGETATORUL este idealist, sincer, bine dispus, nestatornic, cu o natura duala, poate trece de la optimism la deprimare. El iubeste activitatile in aer liber si sporturile. Fraza-cheie: EU INTELEG. Sunt optimisti, joviali, multumiti si foarte directi. Mintea lor e foarte activa. dar sunt expusi la a se risipi, caci le lipseste disciplina si nu le place sa se concentreze prea mult timp pe ceva. Au o imensa incredere in viitor, sunt enorm de generosi si par sa nu se teama de saracie. Vietile lor sunt adesea pline de contradictii, de schimbari si emotii, iar afacerile matrimoniale ajung incurcate. Tin mult la animale, sunt mari calatori si pornesc repede la drum. Sunt gata sa dea o multime de sfaturi si solutii originale; au mari puteri intuitive. In general au o sanatate buna, desi punctele lor slabe sunt soldurile si ficatul, accidente si raniri deoarece sunt impulsivi si se misca prea repede. Trebuie sa-si cultive sinceritatea si preocuparea pentru ceilalti, si sa invete sa fie retinuti sau hotariti la momentul potrivit.

CAPRICORNUL este autoritar, ambitios, dictatorial, isi da multa importanta, e harnic, linistit, serios, econom si are constiinta propriei pozitii sociale. Fraza-cheie: EU FOLOSESC (Eu Organizez). Ei sunt capabili de multa diplomatie, sunt oameni foarte responsabili, materialisti, dar adesea destul de pesimisti. Sunt inclinati sa fie mai snobi, cu un aer de batranete inca din tinerete, si cu un ochi spre treapta din varful scarii sociale. Si cum au o rabdare nesfarsita, de obicei stiu cum sa cultive oamenii potriviti pentru a ajunge acolo. In tinerete pot risipi timp si bani, dar la varsta mijlocie, securitatea si un cont in banca devin imens de importante. Acesti oameni nu se grabesc niciodata, nu sunt niciodata impulsivi si sunt destul de putin generosi. Ei trebuie sa aiba intotdeauna indatoriri si cred mult intr-o educatie buna, care ii pregateste pentru o pozitie de putere. Au nevoie de credinta intr-o putere mai inalta, caci atingandu-si telul si neavand alt loc spre care sa mearga, vor cadea inapoi in sine. Pot fi sensibili la reumatism si artrite. Constitutia lor fizica se intareste cu varsta. Trebuie sa invete sa fie sociabili si sa-si exprime afectivitatea prin caldura lor sufleteasca, care totusi exista din belsug.

VARSATORUL este mandru, independent, neconventional, gata sa-i ajute pe ceilalti, bun judecator al caracterelor, interesat de metode stiintifice si progresiste,. Fraza-cheie: EU CUNOSC. E semnul idealurilor umanitare si al fraternitatii. El cauta sa imbunatateasca viata semenilor lui, puterea sa vine prin intelect si crede in justitia universala. Are o abilitate in a-si crea propriul sau cerc de prieteni si asociati, iar actiunile sale se invartesc in jurul acestuia. Este onest si loial, poate accepta ideea ca orice situatie sau persoana este un prilej de a se cunoaste pe sine si trebuie sa invete sa respecte libertatea celorlalti. Problemele sale apar atunci cand refuza sa faca schimbarile de atitudine. Are o mare incredere in experienta proprie si tinde sa respinga sugestiile din afara, sau sa le adopte intr-un stil foarte original si imprevizibil. Trebuie sa invete sa primeasca, sa puna in aplicare parerile altora si sa-si cultive si abilitatile practice.

PESTII au nevoie sa serveasca, au o dorinta puternica de a alina suferintele. Ei pot avea dificultati datorita inhibitiilor si confuziilor, fiind atrasi de stiinte oculte. Adesea e posibil sa evadeze prin starile de vis, mediumnitate, alcool sau senzualitate. Fraza-cheie: EU CRED. In general, le lipseste abilitatea de a-si fixa si pastra o directie. Sunt emotivi si foarte senzitivi, usor influentabili in bine sau in rau. Deoarece sunt foarte intelegatori si cred foarte mult in bunatatea celorlalti, le lipseste adesea pragmatismul si realismul. Naturile lor profund sensibile ii duc adesea spre caritate, si multi au darul de a tamadui. Fiind un semn al suferintei, ei sunt vulnerabili si nu au mecanisme de autoprotectie. Pot fi si firi ascunse, ei nu pot fi cunoscuti intim si rareori se cunosc ei insisi. Adesea impulsul de a spune adevarul ii va birui la un momentul nepotrivit. Sensibilitatile lor sunt centrate, de obicei, spre picioare. Sunt predispusi la ingrasare de la o varsta mijlocie, moment in care adesea devin letargici. Au de invatat sa fie hotariti, sa se concentreze si sa evite stimulentele.


 

Cap 12 – Sinteza Celor 12 Zodii – Semne Astrologice

 

SINTEZA ZODIEI BERBECULUI, Cuvinte Cheie

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Berbecul, (Aries) - Semn de foc cardinal (spirit intreprinzator), masculin (extrovertit), dominat de planeta Marte.

Berbecul reprezinta creierul si capul Marelui Om, ceea ce denota o cerebralitate intensa.

Simbolul astrologic grafic: P

Dominanta: cerebralitatea impulsiva

Cuvinte cheie: impuls, actiune, intreprindere, directie, precipitare, constiinta, energie, trezire, elan, entuziasm, ardoare, geneza, curaj, combativitate, generozitate, nerabdare, autoritate, impulsivitate.

Atuuri: curajul, energie, initiativa

Pietre pretioase: ametistul si diamantul.

Zi norocoasa: marti

Numere norocoase: 6 si 7

Culoare: nuante vii de rosu, asociat cu actiunea directa.

Metal: fierul.

Locuri prielnice: orasele mari

Verb reprezentativ: ,,a fi”. Sugerand cele doua coarne ale berbecului, ideograma semnului simbolizeaza, prin cele doua semiluni incomplete, apele constiintei tasnind cu putere in afara.

Meserii indicate: meseriile in raport cu metalul, fierul (lacatus, constructor sau pompier…); ramurile medicinii in raport cu capul, cu fata (neurochirurg, ocultist). Militar, profesiuni sportive, ghid, pastor, armurier, coafor, acupunctor, umanist, vulcanolog, politist, mecanic auto, constructor.

Anatomie: cap, maxilar superior.

Aspectul fizic: statura mijlocie. Corp slab, atletic, vigurs, nervos, osos, piept dezvoltat; figura ovala, pometi usor proeminenti, par inchis la culoare, negru adesea ori roscat; sprancene stufoase, privire patrunzatoare. Schimbari pot apare prin planete si aspectele respective.

Calitati planetare:

Pluton si Soare - Se afla in exaltare.

Marte - Se afla in demnitate, propriul domiciliu.

Venus - Se afla in detriment, exil.

Saturn - Se afla in declin, cadere.

 

SINTEZA ZODIEI TAURULUI, Cuvinte Cheie

TAURUL (21 aprilie – 21 mai)

Taurul, (Taurus) - Semn de pamant , fix (stabilitate), feminin (introvertit), dominat de planeta Venus. Aceasta zodie reprezinta urechile, gatul si laringele si domina organele limfatice.

Simbolul astrologic grafic: Q

Dominanta: vointa

Cuvinte cheie: achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism, confort, gestiune, materie, aviditate, fertilitate, interes, securitate, bani, incapatinare, gelozie, fidelitate, placere, finante, lacomie.

Atuuri: increderea in sine insusi si tenacitatea

Pietre pretioase: agatul si smaraldul

Zi norocoasa: vineri.

Numere norocoase: 1 si 9.

Culoare: albastru.

Locuri prielnice: cele linistite.

Verb reprezentativ: „a avea. Sugerand un cap de Taur, prin ideograma semnului care simbolizeaza cercul spiritului ce sustine si ilumineaza semiluna sufletului. Ideograma nu contine linii drepte; simbolul este mai sentimental.

Reprezinta consolidarea naturii in deplina sa putere, acolo unde energia primaverii este concentrata. Primele flori apar. Este Pamantul hranitor.

Meserii indicate: profesiuni bancare, restauratie, bucatar, horticultor, gradinar, medic ORL, stomatolog, meserii artistice, cantaret, decorator, modist, profesiuni imobiliare.

Anatomie: gatul, ceafa si maxilarul inferior

Aspectul fizic: statura mijlocie, corp in general greoi, uneori gras; ochi mari, negri, nasul si gura largi; par castaniu ori negru, cateodata cret; foarte frumos si decorativ. Multe femei ale acestui semn sunt subtiri si delicate, genul trestie, celelalte pastrand caracterisicile generale ale zodiei. Influenta este schimbata de planete si aspecte planetare.

Calitati Planetare:

Venus se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Marte si Pluton se afla in detriment.

Luna se afla in exaltare.

Uranus se afla in declin.

 

SINTEZA ZODIEI GEMENILOR, Cuvinte Cheie

GEMENI (21 mai – 20 iunie)

Gemeni, (Gemini) - Semn de aer, mutabil (transformare), masculin (extrovertit), dominat de planeta Mercur (diurn). “Gemenii” reprezinta mainile, bratele si plamanii, ceea ce semnifica fortele progresului.

Simbolul astrologic grafic: R

Dominanta: comunicarea.

Cuvinte cheie: comunicatie, gand, adolescenta, vivacitate, mobilitate, difuzie, dualitate, superficialitate, adaptabilitate, inmultire, adunare, respiratie, revelatie, vibratie, informatie, scriere, alfabet, numar, studiu, versatilitate, incostanta, imprastiere, risipire, convingere, animatie, curiozitate, intelectualitate, elocventa, ingeniozitate.

Atuuri: inteligenta

Pietre pretioase: acvamarin si cristal marin.

Zi norocoasa: miercuri.

Numere norocoase: 3 si 4.

Culoare: violetul

Metal: mercurul.

Locuri prielnice: localitatile aflate la mare altitudine.

Verb reprezentativ: “a gandi”. Sugerand cele doua fete ale unui individ, ce-l imping uneori pe om sa se autodepaseasca pentru a realiza unitatea in sine. Ideograma semnului (doi stalpi ai intelepciunii legati impreuna) simbolizeaza cele doua linii ale destinului unite prin doua orizontale ale fizicului: nivelul de jos, fizicul, si cel de sus, metafizicul. Semnul nu contine curbe: simbolul este detasat si cerebral. In aceasta faza, planta isi indreapta axul catre soare pentru a respira aerul de care are nevoie. Influxurile primaverii se disperseaza.

Meserii indicate: functionar de birou, secretar, dactilograf, grafician, grafolog, jurnalist, librar, transporturi, comert, vanzari, comis-voiajor, editor, scriitor, medic de plamani si circulatie. Sportivi ca: alergatori, ciclisti, gimnasti, tenismani.

Anatomie: gat, plamani, brate

Aspectul fizic: statura mica-mijlocie, privire vioaie, sunt putin indesati uneori, par negru-castaniu. Modificarire apar prin influente planetare si prin aspectului dintre ele.

Calitati Planetare:

Mercur se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Jupiter se afla in detriment, in exil.

Uranus de afla in demnitate, in exaltare.

Pluton se afla in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI RACULUI, Cuvinte Cheie

RACUL (21 iunie – 22 iulie)

Racul, (Cancer) - Semn de apa, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), dominat de Luna. Racul reprezinta organele vitale, indeosebi cele digestive, dar si aparatul respirator (inspiratia si expiratia); el domina deci stomacul si pieptul.

Simbolul astrologic grafic: S

Dominanta: sensibilitatea, profunzimea

Cuvinte cheie: sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, influentabilitate, radacini, gestatie, trecut, plasticitate, patriotism, romantism, multitudine, alimentatie, mama, inconstienta, origine, baza, reproductie, imaginatie, intuitie, instabilitate, capriciu.

Atuuri: fidelitatea, devotamentul fata de familie

Pietre pretioase: smaraldul sau onixul negru

Zi norocoasa: vineri.

Numere norocoase: 3 si 8.

Culori: verde.

Metal: argintul.

Locuri prielnice: cele situate langa ape.

Verb reprezentativ: “a simti”. Sugerand clestii unui crab, ideograma semnului, simbolizeaza uniunea cercului spiritual cu semiluna sufletului, a spermei masculine cu ovulul feminin (fertilitatea), intr-un act de a da si a lua printr-un gest de protectie. Semnul este sensibil, emotiv, intelegator si compatimitor, fara linii drepte. Racul este semnul debutului de vara. Este anotimpul florilor. Seva urca in vegetatie. In tema natala, semnul Racului arata radacinile individului, bazele sale, ereditatea si locul unde el se simte ca acasa, domiciliul sau. Este semnul fecunditatii si al cresterii. Esoteric, Racul reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea manifestata.

Meserii indicate:paznic de noapte, restaurante (bauturi), vanzari (jucarii, jocuri, imbracaminte), gradinite de copii, crese, apa, lichide, decorator, notar, agent imobiliar, oncolog, istoric, primar, romancier, navigator.

Anatomie: zona stomacului, sistem digestiv. Reprezinta potentialul inconstient al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, figura palida, rotunda, trasaturi fine, par castaniu, ochi uneori mici, adesea de culoare cenusiu-albastra; aspect general agreabil, destul de fragil insa. Diferentele sunt date de planete, pozitia si aspectele acestora.

Calitati Planetare:

Luna se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Saturn se afla in detriment, in exil.

Jupiter si Neptun se afla in exaltare.

Marte se afla in declin, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI LEULUI, Cuvinte Cheie

Leul  ( 23 iulie – 22 august)

Leul, (Leo) - Semn de foc, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), dominat de Soare. Acest semn reprezinta inima si culoana vertebrala, spatele in general.

Simbolul astrologic grafic: T

Dominanta: superioritatea si vointa.

Cuvinte cheie: stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, creatie, autoritate, generozitate, orgoliu, mandrie, decizie, caldura, egocentrism, teatral, dominare, putere, glorie, lumina, fidelitate, lider, aparenta, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganta, franchete.

Atuuri: generozitatea si entuziasmul

Pietrele pretioase: rubinul sau diamantul

Zi norocoasa: vineri.

Numere norocoase: 5 si 8.

Culoare: portocaliul, oranj

Metal: aurul.

Locuri prielnice: spatiile larg deschise.

Verb reprezentativ: “a voi”. Sugerand capul si coama unui leu, ideograma semnului arata ca puterea si iubirea divina au fost aduse pe Pamant. Simbol emotional, alcatuit numai din curbe, poate indica simbolic si sistemul circulator. Leul reprezinta caldura estivala si timpul maturizarii fructului. Reprezinta punctul culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii, acolo unde Soarele (stapanul semnului) pare a fi cel mai puternic

Profesiunile indicate: administrator, director, sef, invatator, optician, expert (toate domeniile), meserii in legatura cu aurul, bijuterii, muzee; meserii in legatura cu moda si teatrul (comediant, actor, manechin); profesiuni legate de jocuri, vacante, copii, distractii; cardiolog, vertebroterapeut; ambasador.

Anatomie: inima.

Aspectul fizic: talie mijlocie, bine facut, aspect solid, musculos, frumos, fata ovala, trasaturi regulate, par castaniu, ochi in general mari si rotunzi. Elemente care se potschimba, functie de planete si aspectele lor.

Calitati Planetare:

Soarele se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Uranus se afla in detriment, in exil.

Saturn se afla in detriment, in exil.

Neptun se afla in demnitate, in exaltare.

Mercur se afa in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI FECIOAREI, Cuvinte Cheie

Fecioara  (23 august – 22 septembrie)

Fecioara, (Virgo) - Semn de pamant, mutabil (transformare), feminin (introvertit), Fecioara reprezinta intestinele Marelui Om al Universului.

Simbolul astrologic grafic: U

Dominanta: simtul practic

Cuvinte cheie: purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, impartire, indoiala, scadere, limitare, rezerva, medicina, virginitate, manie, precizie.

Atuuri: minutiozitatea, amabilitatea

Pietre pretioase: hiacintul sau jaspul roz

Zi norocoasa: miercuri.

Numere norocoase: 4 si 8.

Culori: violet

Metal: mercurul.

Locuri prielnice: orasele mici.

Verb reprezentativ: “a analiza”. Un M majuscul indicand materia primitiva, dotat fiind cu o trasatura ce taie ideograma, sugerand centura de castitate a Fecioarei pure. Ideograma contine trei linii drepte, cele trei nivele ale constiintei (constient, subconstient, supraconstient); apoi ea se curbeaza usor in sus, fiind retinuta de ultima linie si sfarsindu-se sub linia orizontului. Astfel, in ciuda celor trei nivele ale constiintei, Fecioara devine introvertita si materialista. Spiralele energiei sunt tinute pentru a fi eliberate printr-o ultima lovitura, ceea ce denota o usa blocata. Aceasta poate sa explice de ce Fecioara este implicata atat de mult in munca grea si in serviciu: este efortul ei constant pentru a deschide aceasta usa inchisa. Fecioara desemneaza timpul recoltelor si al culesului unor fructe, timpul cand influxurile verii se disperseaza.

Meseriile indicate: bibliotecar, functionar de birou, contabil, casnic, grafolog, ceasornicar, tipograf, infirmier, librar, mecanic de precizie, profesiuni medicale (generalist, infirmier, farmacist, gastroenterolog), munci de precizie, de control, de clasament, de analiza, de magazin, de fabricatie, de uzina, de spitale, de sanatate, de animale, de masuri, de verificari si depozite (desenator, zoolog, veterinar, homeopat, expert, statician, sondor, geometru, analist etc.).

Anatomie: abdomen (intestine).

Aspect fizic: statura in general mijlocie, adesea subtire, fata rotunda, ten usor inchis, par negru, ochi negri sau nuante apropiate. Configuratia in final, e stabilita de planete si relatiile dintre ele.

Calitati Planetare:

Mercur se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Jupiter si Neptun se afla in detriment, in exil.

Mercur se afla in demnitate, in exaltare.

Venus se afla in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI BALANTEI, Cuvinte Cheie

Balanta  (23 septembrie – 22 octmbrie)

Balanta, (Libra) - Semn de aer cardinal (spirit intreprinzator), masculin (extrovertit), dominat de planeta Venus (diurna).

Balanta stapaneste spatele si rinichii Marelui Om al Universului.

Simbolul astrologic grafic: V

Dominanta: altruism, pacifism

Cuvinte cheie: impuls, actiune, intreprindere, directie, precipitare, constiinta, energie, trezire, elan, entuziasm, ardoare, geneza, curaj, combativitate, generozitate, nerabdare, autoritate, impulsivitate.

Atuuri: spirit conciliant si diplomatie

Pietre pretioase: diamantul sau opalul.

Zi norocoasa: vineri

Numere norocoase: 6 si 9

Culoare preferata: galben

Metal: cuprul

Locuri prielnice: cele legate de activitati sociale

Verb reprezentativ: "a echilibra", "a oscila" Sugerand o Balanta cu cele doua brate ale sale, ideograma semnului simbolizeaza prin linia de jos, fizicul, iar prin cea de deasupra metafizicul. Semiluna metafizicului este indreptata in sus, simbolizand justitia pura si divina. Natura superioara a Balantei este obiectiva si intangibila pentru materie. Cele doua linii nu se ating niciodata, sugerand detasare. Nu este strict rational, deoarece ideograma nu este alcatuita numai din linii drepte. Ideograma sugereaza si apusul soarelui, astrul zilei scurgandu-se dupa orizont, astfel, noaptea va domina in curand; Balanta arata echilibrul intre zi si noapte.

Meserii indicate: Toate meseriile unde echilibrul este important, dansator, gimnast, echilibrist. Profesiuni legate de justitie (avocat, judecator, procuror). Meserii legate de frumusete, estetism sau decoratie (pictor, stilist), medicina (urolog, nefrolog, diabetolog). Profesor de muzica si meseriile in raport cu picioarele. Asistent social. Profesiuni de distractii, de amuzament, de vestimentatie, de finete.

Anatomia: rinichii

Aspectul fizic: statura medie sau inalta, corp bine alcatuit, figura rotunda, par fin, brun, adesea negru; ochi negri foarte vioi. Modificabil de planete si aspectele acestora.

Calitati Planetare:

Venus se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Marte se afla in detriment, in exil.

Saturn se afla in demnitate, in exaltare.

Soarele se afla in declin, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI SCORPIONULUI, Cuvinte Cheie

Scorpionul (23 octombrie – 22 noiembrie)

Scorpion, (Scorpio) - Semn de apa, fix (stabilitate), feminin (introvertit), dominat de planetele Marte (nocturn) si Pluton.

Simbolul astrologic grafic: W

Dominanta: ambitia si puterea mentala

Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructie, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret, ocult, esoterism, initiere, instinct, autoanaliza, repunere in discutie, dorinta, tentatie, penetratie, posesiune, insecuritate, pulsiune, disecare, ambitie, reformulare.

Atuuri: dinamism, independenta, capacitate de a finaliza

Pietre pretioase: topazul sau malahita

Zi norocoasa: marti.

Numere norocoase: 3 si 5.

Culoare: rosu inchis.

Metal: fierul.

Locuri prielnice: cele situate langa ape.

Verb reprezentativ: "a dori". Ideograma semnului contine acelasi M ca al Fecioarei (materia primitiva), dar aici se termina cu o coada cu ac in varf, coada Scorpionului.

Din nou cele trei nivele ale constiintei, ca la Fecioara, dar ele lucrand diferit: primul nivel, mai de jos, imbibat de dorinta animala, nivelul al doilea, cu tendinta de a se dezvolta si nivelul al treilea, incorporand abilitatea regenerarii, Pasarea Phoenix. Ultima trasatura a simbolului este curbata in sus, terminandu-se cu o sageata, umpland intreg simbolul cu o dorinta pamanteasca. Semnul desemneaza timpul mortii naturii, vegetatia dispare si al supravietuirii sale in samanta.

Meseriile indicate: sef, chirurg, politie, militar, sudor, sexolog, psihanalist, esoterist, magician, medium, paznic de cimitir, herpetolog, scafandru, arheolog, speolog, cautator de comori, atomist sau om de stiinta in domeniul nuclear, farmacist, diagnostician.

Anatomie: organele sexuale si nasul.

Aspect fizic: statura mijlocie, figura de culoare in general inchisa, par bogat, adesea negru, ochi caprui-negri. Modificarile sunt date de pozitia si aspectele planetare.

Calitati Planetare:

Pluton se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Marte se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Venus se afla in detriment, in exil.

Uranus se afla in demnitate, in exaltare.

Luna se afla in declin, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI SAGETATORULUI, Cuvinte Cheie

Sagetator (23 octombrie – 22 noiembrie)

Sagetatorul, (Sagittarius) - Semn de foc, mutabil (transformare), masculin (extrovertit), dominat de planeta Jupiter. Acest semn se raporteaza din punct de vedere fizic la coapsele si soldurile Marelui Om.

Simbolul astrologic grafic: X

Dominanta: cunoasterea

Cuvinte cheie: evolutie, credinta, expansiune, lege, stapanire, aspiratie, vanatoare, spiritualitate, spatiu, aventura, idealism, jovialitate, optimism, invatamant, profesie, filosofie, strainatate, calatorii, religie, reprezentare, ghid, protector, franchete, instinctiv, sinceritate, neanduplecare.

Atuuri: intuitie, anticipare

Pietre pretioase: granatul si turcoazul.

Zi norocoasa: joi.

Numere norocoase: 2 si 7.

Culoare: bleumarin.

Metal: cositorul.

Locuri prielnice: spatiile deschise, exterioare.

Verb reprezentativ: “a intelege”. Sugerand sageata arcasului iar ideograma semnului simbolizeaza dualitatea omului, jumatate animal, materialitatea si jumatate om, aspiratiile eliberate ale sufletului tinzand spre infinit. Semnul desemneaza perioada in care natura hiberneaza. Influxurile toamnei se disperseaza, si frigul isi face aparitia. Partea de cal a Centaurului reprezinta latura materiala a omului ce nu poate sa se detaseze total de animalitate. Partea de om a Centaurului corespunde aspiratiilor spirituale, iar sageata ideogramei marcheaza gandurile elevate actionand pozitiv catre un scop de evolutie spirituala.

Meserii indicate: geometru, preot, pastor, turism, traducator, filosof, exploatare, conferentiar, teolog, guru, medic specialist al sangelui, artere, ficat si gambe, profesor universitar, vanator, achizitie, agentii de voiaj, drept, transporturi, strainatate.

Anatomie: soldurile si coapse si ficatul.

Aspectul fizic: statura mare, impunatoare, figura ovala, ten curat, frunte inalta, ochi adesea cenusii, nas mare; frumusete rece, atunci cand exista. Aspecte schimbate de planete si aspectele acestora.

Calitati planetare:

Jupiter se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Mercur se afla in detriment, in exil.

Pluton se afla in demnitate, in exaltare.

Uranus se afla in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI CAPRICORNULUI, Cuvinte Cheie

Capricornul  (22 decembrie – 20 ianuarie)

Capricorn, (Capricorn) - Semn de pamant, cardinal (spirit intreprinzator), feminin (introvertit), dominat de planeta Saturn.

Din punct de vedere fizic, stapaneste oasele, incheieturile, indeosebi genunchii.

Simbolul astrologic grafic: Y

Dominanta: constiinciozitatea, disciplina

Cuvinte cheie: rabdare, detasare, intelepciune, elevare, concentrare, rezistenta, obiectivitate, perseverenta, prudenta, organizare, solitudine, administratie, ambitie, opinie, meditatie, experienta, avaritie, frugalitate, realizare, munte, oprire, intarziere, seriozitate, arivism, raceala, suspiciune, banuiala.

Atuuri: organizarea, ambitie, perseverenta

Pietre pretioase: onixul alb si piatra lunii.

Zi norocoasa: sambata.

Numere norocoase: 1 si 3.

Culoare preferata: indigoul

Metal: plumbul.

Locuri prielnice: cele retrase si linistite.

Verb reprezentativ: “a folosi”, “a organiza. Sugerand capul si coarnele caprei, ideograma semnului este cea mai complexa dintre toate, cuprinzand toate elementele: cercul, semiluna si linia. Ea indica linia intelectului ce coboara in realism si materialitate, apoi creste la cel mai inalt nivel, formand cercul spiritului, dar semiluna constiintei coboara sub nivelul Pamantului, terminandu-se intr-un balans interior, in autoconstiinta. Acest semn marcheaza debutul iernii, in momentul cand zilele sunt cele mai scurte din intregul an. Natura hiberneaza, parand impietrita in timp si ger. Capricornul reprezinta simbolul muntelui pe care Capra se catara si arata ca omul trebuie in mod constant sa caute sa se inalte si sa evolueze. Capricornul reprezinta poarta de iesire a sufletelor din lumea manifestata.

Meserii indicate: Profesiuni administrative. Meserii in raport cu muntele, agricultor, anticar, taietor de lemne, ceasornicar, profesiuni de analiza, de control, de administratie, de arhiva; profesiuni in legatura cu frigul, minele, piatra. Geriatrie, reumatologie, osteopatie, dermatologie. Arhivar, paleolog, paleontolog, geolog, academician, matematician, enciclopedist, episcop, cardinal, sculptor.

Anatomie: zona genunchilor, rezistenta pielii, schelet si par.

Aspectul fizic: statura mijlocie, foarte rar inalta, mult mai adesea marunta; figura prelunga, ten inchis, mat, ochi mici si privire patrunzatoare, nas ascutit, par negru, galbui sau roscat. Aspecte modificate si de aspectele planetare.

Calitati planetare:

Saturn se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Luna se afla in detriment, in exil.

Marte se afla in demnitate, in exaltare.

Jupiter si Neptun se afla in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI VARSATORULUI, Cuvinte Cheie

Varsatorul  (21 ianuarie – 18 februarie)

Varsatorul, (Aquarius) - Semn de aer, fix (stabilitate), masculin (extrovertit), dominat de planetele Saturn si Uranus. Reprezinta picioarele Marelui Om, ceea ce semnifica functiile locomotorii ale omului.

Simbolul astrologic grafic: Z

Dominanta: clarviziunea

Cuvinte cheie: revolutie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoastere, observare, oportunism, contradictie, serviabilitate, rezistenta, libertate, viitor, modernism, moda, independenta, originalitate, cosmos, univers, inventie, ritm, viteza, toleranta, simpatie, utopie, egoism, intuitie, ingeniozitate, cinema, televiziune, extravaganta, electricitate, spatiu.

Atuuri: intuitie, devotiunea si indemanare

Pietre pretioase: safirul si opalul

Zi norocoasa: miercuri

Numere norocoase: 4 si 8

Culoare: albastru idigo

Metal: plumb sau uraniul

Locuri prielnice: cele aglomerate, indeosebi orasele

Verb reprezentativ: "a cunoaste". Sugerand valurile pe care le formeaza apa varsata din ulciorul omului, ideograma semnului simbolizeaza undele electrice si magnetice (aerul, si nu apa). Cele doua linii, ale metafizicului si fizicului nu se ating niciodata , indicand totala detasare a semnului si de asemenea simbolizeaza cele patru cai de comunicatie: piciorul, animalul, locomotia mecanica si telepatia sau unda creierului. Este timpul cand iarna atinge maximul ei de forta, cand energia se concentreaza si samanta se pregateste pentru germinare. In mod simbolic, apa varsata de catre Varsator este cea a cunoasterii, care trebuie sa se raspandeasca pe intregul Pamant.

Meseriile indicate: aviator, chimist, electrician, electronist, informatician, farmacist, fotograf, mijloace video, asistent social, educator, tehnician, profesiuni in raport cu cercetarea, perfectionarea, inventia, marketing, invatamant, aparate ultramoderne, produse sintetice si toate meseriile noi, meserii legate de politica si de organisme internationale, cinema, scriitor SF., astrolog, psiholog, publicist, radiolog.

Anatomie: gambe, glezne, sistem nervos.

Aspectul fizic: statura mijlocie ori inalta, corp bine proportionat, figura prelunga cu un ten foarte curat, poate fi uneori foarte atragator. Modificarile sunt date de pozitiile planetare si aspecte.

Calitati planetare:

Saturn si Uranus se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Soarele se afla in detriment, in exil.

Mercur se afla demnitate, in exaltare.

Nepun se afla in detriment, in cadere.

 

SINTEZA ZODIEI PESTILOR, Cuvinte Cheie

Pesti (19 februarie – 20 martie)

Pesti, (Pisces) - Semn de apa, mutabil (transformare), feminin (introvertit), dominat de planetele Jupiter si Neptun. Acest semn reprezinta labele picioarelor, ceea ce semnifica fundamentul tuturor lucrurilor exterioare si ale fortelor mecanice ale omenirii.

Simbolul astrologic grafic: [

Dominanta: devotament

Cuvinte cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, indecizie, reverie, iluzie, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, tradare, fuga, nepasare, superstitie, imagine, dedublare, clarviziune, evanghelizare, imaginatie, sensibilitate.

Atuuri: intelegerea

Pietre pretioase: hrisolit sau piatra lunii.

Zi norocoasa: duminica.

Numere norocoase: 5 si 9.

Culoare: bleumarin.

Metal: cositorul

Locuri prielnice: spatiile deschise si largi.

Verb reprezentativ: “a crede”. Sugerand doi pesti tragand in directii opuse, semnul sugereaza sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia, cele doua cicluri fiind unite. Ideograma semnului, alcatuita din doua semiluni opuse, simbolizeaza fuziunea totala a tuturor tendintelor in toate planurile, exterior si interior. Pestii indica sfarsitul iernii, cand influxurile sale se disperseaza. Este dezghetul, samanta fiind gata sa tasneasca din pamant.

Profesiunile indicate: laboratoare, spitale, inchisori, locuri inchise. Psihiatru, vindecator, pedagog, fotograf, petrolist, pescar, preot, evanghelist, spion, poet, scafandru, asistent medical.

Anatomie: picioare, interiorul pulpelor, calcaiele, talpile, sistemul limfatic, lichidele organismului si nervi.

Aspect fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece, permanent par putin somnorosi. Diferentele apar prin aspectele si pozitiile palnetare.

Calitati planetare:

Neptun si Jupiter se afla in demnitate, in propriul domiciliu.

Mercur se afla in detriment, in exil.

Venus se afla in demnitate, in exaltare.

Mercur se afla in declin, in cadere.

Inapoi la Colectia Astrologie


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...