Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-01- Mitul Calciului


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOLE- 01-MITUL CALCIULUI

de Eric Karlsson, From the Australian Vegetarian Society
Exista un numar de mituri despre dietele vegetariene cum ar fi mitul proteinelor, al fierului, si al vitaminei B12. Se simte ca mitul proteinelor devine incetul cu incetul mai putin problematic desi inca este la ordinea zile, dar cel mai mare mit in prezent este probabil mitul calciului. Se pare ca absolut toti cei care se ocupa de nutritie inca recomanda lapte si produse lactate, si adesea in cantitati mari, pentru a asigura rezerva de calciu. Majoritatea oamenilor cred ca trebuie sa mananci produse lactate pentru calciu si ca produsele lactate sunt cele mai bune pentru a preveni osteoporoza, o boala a pierderii de calciu si alte minerale alcaline din schelet, ceea ce rezulta in oase fragile. Majoritatea oamenilor cred ca aceasta se poate intampla numai cand exista prea putin calciu in dieta dar acest lucru este fals.
Toate acestea sunt in mare majoritate probabil rezultatul publicitatii facute de industria produselor lactate care timp de decenii ne-a "informat" cu succes cat de bune sunt laptele si produsele lactate pentru sanatatea noastra.
Multi oameni de asemeni tind sa creada ca daca un pahar de lapte pe zi este bun, atunci trei sau patru pahare trebuie sa fie inca si mai bune.
Aici vom privi un pic mai departe in dieta, care este cel mai important factor in aparitia osteoporozei - o problema foarte actuala si de importanta speciala pentru femei.

Osteoporoza nu este cauzata de lipsa calciului in dieta. Este cauza de un exces de acid in dieta, ceea ce obliga corpul sa dirijeze calciul catre schelet. Este adevarat ca produsele lactate contin mult calciu, dar la fel de adevarat este ca oamenii care au nivele mai ridicate de aport de calciu din produse lactate, consumate excesiv de mult zilnic, au nivele mai ridicate de osteoporoza. Faptul ca mitul calciului a supravietuit este in foarte mare masura datorat gandirii cantitative superficiale.
Cercetarile moderne arata ca populatiile care au un aport mai scazut de calciu au de fapt un schelet mai puternic. Acest lucru poate fi explicat prin aceea ca populatiile care mananca in cantitati mari alimente bogate in calciu mananca de asemeni si alimente ce formeaza acizi care jefuiesc corpul de calciu. De exemplu, branza care este foarte bogata in calciu este de asemeni foarte bogata in proteine si daca este consumata in exces sau impreuna cu prea multe alte proteine, va genera pierderi de calciu si alte minerale alcaline.

Calciul si alte minerale alcaline sunt pierdute prin aportul de prea multe alimente generatoare de acizi iar saracia in calciu a dietei are o foarte mica, daca nu inexistenta (cu exceptia infometarii) relatie cu aportul real de calciu. Cea mai mare cercetare din lume asupra dietei arata ca populatiile unde aportul de calciu din produse lactate este ridicat, nivelul osteoporozei (ca si a multor altor boli) este cel mai ridicat. Aportul de calciu din produsele lactate si tablete de calciu nu previn osteoporoza. Osteoporoza este prevenita si tratata pur si simplu prin evitarea generarii ei.
Mai multe investigatii medicale separate din intreaga lume au stabilit ca osteoporoza are foarte putin de a face cu aportul de calciu dar foarte multe legaturi cu aportul de proteine. British Medical Journal a raportat ca aportul de calciu este complet irelevant pierderii oaselor. American Journal of Clinical Nutrition a scris in 1970 "Osteoporoza este de fapt o boala generata de un numar de lucruri, cel mai important dintre ele fiind aportul excesiv de proteine animale".

Vegetarienii
nu au la fel de mult osteoporoza ca si omnivorii, iar carnivori sunt pe locul intai. American Journal of Clinical Nutrition a publicat cel mai mare studiu facut vreodata asupra osteoporozei in 1983. Cercetatorii au descoperit ca la varsta de 65 de ani, femeile vegetariene aveau 18% pierderi osoase iar cele ne-vegetariene aveau 35%. Cifrele echivalente pentru barbati erau 3% si 7%. Cifrele pot fi explicate de faptul ca desi vegetarienii mananca de obicei prea multe proteine, ei nu mananca la fel de multe proteine ca si mancatorii de carne, si, mai mult, ca proteinele sunt de mai buna calitate.
Un studiu pe termen lung a aratat ca pentru o cantitate de 75 grame aport zilnic de proteina mai mult calciu este pierdut in urina decat absorbit din dieta. Cateva studii confirma faptul ca cu cat mai multe proteine sunt consumate, cu atat mai mult calciu este pierdut.
Femeile africane Bantu au un aport zilnic de numai 350mg de calciu. Ele nasc in medie 9 copii pe care ii alapteaza natural timp de doi ani, dar ele nu sufera niciodata de deficiente de calciu.

Scheletul
se comporta ca o magazie de calciu si alte minerale alcaline. Nivelul pH-ului (masura a aciditatii sau alcalinitatii) sangelui este vital si trebuie pastrat suficient de constant, altfel murim. Corpul cu intelepciunea sa innascuta astfel aduce minerale alcaline in sange din schelet, daca mancam prea multe mancaruri generatoare de acid. Bauturile nealcoolice (sucurile), medicamentele, sarea, zaharul, painea alba, carnea, cafeaua si ceaiul pot contribui de asemeni la osteoporoza. Exercitiile fizice sunt de asemeni de mare importanta pentru prevenirea osteoporozei.
Pentru a concluziona: laptele de vaca in starea sa naturala este o hrana perfecta pentru vitei, prin cresterea lor rapida, efect aparut si la noii nascuti umani si in copilarie. Prea multe produse lactate, in special in forme denanturate (lapte praf, pesteurizat si fiert) vandute prin supermarketuri pot genera probleme de sanatate. Problemele cu calciul sunt evitate in cel mai simplu si eficient mod prin pastrarea unei diete echilibrate alcaline, bazata pe alimente naturale, multe legume si fructe.
Referinta: Diet for a New America (Dieta pentru o Noua America), John Robbins.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...