Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-02- Aditivii Alimentari E- urile


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOLE- 02-ADITIVI ALIMENTARI, E- urile

In graba si lipsa de interes fata de o alimentatie calitativa, foarte multi oameni se multumesc cu: alimentatia cantitativa, estetica, ambalata frumos, colorata cit mai apetisant, aromatizata, conservata cit mai bine, sarata, pasteurizata, rafinata (daca se poate chiar si de doua ori), prajita in teflon, fiarta sub presiune si incalzita la micro-unde. La toate acestea se adauga fuga permanenta, programul de lucru prelungit, stresul si dizarmonia din colectivele sau locurile unde servim masa (in cel mai rau caz mancam pe strada sau in autobuz) si frica permanenta pentru ceea ce mancam, datorata intimplarilor si stirilor TV.

La prima vedere, nici producatori, comercianti, medici sau consumatori nu au nici o vina, se mai intimpla; ce ne-am face fara vigilenta inspectorilor sau cetatenilor. Toti au cite ceva de cistigat: <bani ca sa produca in continuare, cu castiguri bunicele (acopera si amenzile)>, <comercianti, fiind la mijloc cistiga si de pe urma producatorilor si de pe urma consumatorilor, au interes pur financiare (cerere si oferta)>, <medici isi justifica meseria, ce s-ar face ei daca lucrurile ar fi sanatoase (industria farmaceutica este cea mai profitabila din lume)>, <cetateni au burta plina, scapa de moartea prin infometare, supravietuiesc din boala in boala si au un mod de a-si cheltui salariul>. Este un cerc vicios, ori au toti o parte din vina, ori sunt toti nevinovati, lasam consecintele si bunul simt sa ia hotarirea. 
La aceasta ora, este stiut ca multi dintre aditivii alimentari (conservanti, emulgatori, coloranti etc.) utilizati la pregatirea mezelurilor, alimentelor preambalate sau semi-preparate, sunt cancerigeni. Acelasi lucru se stie si despre unele ingrasaminte chimice si pesticide folosite la cultivarea legumelor, fructelor si zarzavaturilor pe care le cumparam, chiar si din piata. Acest fapt ar trebui sa constituie un semnal de alarma, pentru ca consumam zilnic mari cantitati de produse cancerigene. Nu este de mirare, ca unii dintre noi ne imbolnavim de aceasta maladie necrutatoare sau de multe alte afectiuni ale organismului.

Multe chimicale au fost considerate pana in prezent netoxice, sau facut destui bani din comercializarea lor iar acum s-au razgindit (probabil a luat-o razna medicina si chimia). Odata cu aflarea unor date suplimentare despre actiunea lor in organism, ele sunt descoperite acum ca fiind foarte daunatoare, si chiar cancerigene. Pentru bolnavii de cancer sau cei cu vitalitatea scazuta, precautiile trebuiesc marite, deoarece organismul lor a pierdut o mare parte din capacitatea de-a se autoregla si apara. Printr-o alimentatie naturala, fara tratament termic si alte torturi alimentare specificate mai sus, s-a demonstrat ca organismul este mult mai adaptat la o viata sanatoasa. Exemplele sunt multe, cine a avut urechile si ochi deschisi, deja stie; insa mai e nevoie si de intelegere, practica, verificare si continuitate. Pare simplu, dar mentalitatea, egoismul, traditia, obisnuinta, lenea, plafonarea, lipsa de responsabilitate si bani altora sunt impotriva vieti.
Acesti aditivi sunt considerati mai putin periculosi la ora actuala, sau poate aflam mai multe noutati la “primavara” sau de la U.E.:
E100, E101, E140, E141, E160-163, E170, E174, E175, E181, E201-203, E260, E262, E263, E290, E300, E301, E303, E304, E306-309, E322, E331-337, E400-406, E410, E422, E472, E473, E492, E500, E501, E504, E507, E509, E511, E516, E518, E542, E552, E578, E636, E957, E965, E999, E1100, E1400-1450, E1510.

E100 – turmeric- cunoscut in Romania si ca "sofran indian"
E140 - clorofila si clorofilina - pigmentul verde din frunze
E160(a) - caroten, substanta ce se gaseste, de exemplu, în morcovi,
E160(d) - licopen, gasit în tomate si în grapefruitul cu miezul rosu,
E161 (b) si E161(g) - xantofile de origine vegetala si animala
E162 - pigmentul rosu din sfecla
E170 - carbonat de calciu
E181 - acid tanic, gasit de obicei în ceai si în coaja de nuca
E260 - acid acetic, otetul
E300 - acidul ascorbic sau vitamina C, cu puternic efect antioxidant.
E306 pana la E309 - tocoferoli sau vitamina E, cu puternic efect antioxidant. E410 - "locust bean"- bobul lacustei in
traducere, extract vegetal exotic

E504 - carbonat de magneziu.
E509 - clorura de calciu.
E511 - clorura de magneziu.
E516 - sulfat de calciu.
E516 - sulfat de magneziu.
E542 - fosfati extrasi din oase
E552 - silicat de calciu.
E636 - maltol, gasit - in maltul prajit

Daca ne lupta doar cu “E –urile”, lupta este ca si pierduta, aparent ele vor fi inlocuite cu altceva, alte etichete, alti monstri alimentari, banii trec de la uni la alti si pierdem din vedere cauza: cum am ajuns aici ?, prin ce etape ?. O conserva cu ficat de ficat este la fel de nociva ca si cea cu inlocuitori de ficat pentru asa zisii naturisti sau vegetarieni emancipati de moda sau de propriile boli sau kilograme: cel putin avem impresia unei pacaleli umane si lipsita de cadavre, dar cosmetizata prin aceleasi procese tehnologice.
Societatea nu se va schimba pina nu ne schimbam si noi. Avem pretenti, dar nu dam nimic in schimb. Trezirea, hotarirea, schimbarea sau acceptarea si continuarea acestei supravietuiri, apartine fiecaruia, daca motivatia si credinta nu vine din interior spre exterior, consecintele si faptele noastre vor fi tot mai dramatice, chiar daca aparent nu ne apartin, nu avem putere de decizie la nivel inalt, totusi suntem partasi si trebuie sa platim. Nimeni nu ar trebui sa influenteze “OMUL”, sa decida in locul lui, sa-l faca dependent, sa-i impuna niste conditi stric materialiste, sa-l judece sau sa-i speculeze dorintele si slabiciunile. Avem totul în acelaşi moment.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...