Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-04- Faina sau Otrava Alba


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

Articol- 04-FAINA sau OTRAVA ALBA

Specialisti romani confirma “cancerul din bucatarie”

In urma analizarii chimicalelor adaugate artificial in alimente, specialisti Institutului de Cercetari Alimentare avertizeaza:PAINEA  ALBA  POATE  UCIDE.
Soc printre consumatori ! Specialistii nutritionisti au ajuns la concluzia ca mancarea de baza a romanilor, painea alba, este un produs care ne predispune la contractarea unor boli grave. In timp, consumul frecvent de paine alba ne poate chiar baga in mormant, favorizand aparitia cancerului de colon. Asa suna concluzia la care au ajuns specialistii Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti dupa cercetari amanuntite.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, membru al Academiei de Stiinte Agricole si Forestiere
, are darul de a-i pune pe jar pe romani. Painea alba, extrem de cautata, mai ales datorita etalonului fals facut inainte de 1989 - ca "painea neagra este doar pentru porci", ar trebui scoasa din consum.

Profesorul ne-a declarat ca mai intai trebuie spuse cateva lucruri legate de alimentatie. "Painea este un produs extrem de complex, care trebuie sa conserve intr-un mod cat mai perfect materiile prime din care provine", suna definitia alimentului. In drumul produselor agroalimentare spre consumator intervine insa industria alimentara procesatoare, cu bune si rele, si abia apoi alimentatia. Adica stiinta de a manca. Dieta. "Nu exista un aliment care sa cuprinda toate elementele necesare bunei functionari a organismului si de a-l pastra sanatos. De aceea, trebuie ca fiecare sa aiba o dieta personalizata, in functie de varsta, sex, afectiuni si traditii.
“Trebuie mancat in primul rand cat mai diversificat si cat mai natural",
ne-a spus prof. Gheorghe Mencinicopschi.

Asa cum un aliment ne poate face sa ne simtim bine, altele ne pot face ca dupa un consum indelungat sa dam ortul popii. Sau pe termen scurt, sa avem ameteli, arsuri la stomac, varsaturi. Toate cauzate de chimicalele adaugate artificial si de introducerea aditivilor alimentari, care ajung in aproape toate alimentele. Aditivii sunt de mai multe categorii: coloranti, conservanti, antioxidanti, emulsifianti, gelifianti, edulcoranti, antispumanti, in total peste 20 de categorii. Unii dintre acesti adjuvanti sunt alergeni puternici, iar altii, cancerigeni cu "C" mare. Aditivii pusi in mancare pot fi recunoscuti usor dupa litera de cod "E" insotita de un numar, care apare inscrisa pe cutiile produselor alimentare. Dar nu toate E-urile sunt nocive sanatatii. Dumneavoastra le puteti recunoaste usor dupa lista pe care v-o prezentam mai jos. Produsele cele mai bogate in E-uri daunatoare sanatatii sunt mezelurile, conservele si margarina, produse care fara acesti adjuvanti n-ar putea rezista in magazine zile intregi. "Evitati problemele m
ancand si tarate"

Folosind lista de E-uri ca un minighid si evitand sa cumparam produsele pe care stau inscrise E-uri toxice, vom putea manca mai sanatos. Dar ce ne facem cu produsele pe care nu scrie nimic, cum ar fi painea alba? Profesorul spune ca a studiat aceasta problema mai mult timp, iar concluziile nu sunt deloc imbucuratoare.
Painea alba are la baza o materie prima agroalimentara valoroasa - graul, o adevarata minune de la Dumnezeu prin complexitatea de substante ce le contine. Graul contine fibre alimentare, micro si macroelemente, glucide, proteine, vitamine si enzime. Un aliment perfect.|

"Aceste calitati ale graului sunt spoliate insa din dorinta de a face paine alba. Pentru franzelele ce le mananca masiv romanii, sunt scoase la prelucrare din grau componente valoroase: este indepartata tarata si o data cu ea complexul vitaminic B, sunt eliminate fibre alimentare (celuloza, hemiceluloza), micro si macroelemente - calciu si fosfor, plus o parte din proteine. In painea alba ramane doar amidonul, ce este un aliment profund dezechilibrat nutritional. Consumul zilnic produce dezechilibre metabolice, favorizand aparitia obezitatii si, ce e mai grav, a cancerului de colon", spune acesta.

Directorul Institutului de Cercetari Alimentare continua spunand ca "painea alba ajunge la cumparator sub forma unui produs rafinat, constituit din amidon, al carui component monomeric e glucoza. De fapt, mancam o glucoza. Chiar daca inghitim amidon, tubul digestiv il transforma in glucoza. Glucidele in exces nu se asimileaza daca nu au si complexul vitaminic B (ce il emilinam o data cu taratele). Tocmai datorita dezechilibrului nutritional, simplitatea produsului dezvolta excesiv microflora de putrefactie din intestine, care la randul ei genereaza metaboliti cancerigeni ce favorizeaza aparitia cancerului de colon. Eu le recomand oamenilor, ca specialist, sa se fereasca de painea alba", ne-a spus acesta. "Trebuie respectate conventiile semnate", "Pot manca insa paine integrala si nu vor avea nici un fel de probleme. Am incercat sa avertizam de acest pericol inca de mult timp, dar conducatorilor, indiferent de culoare politica, nu le pasa de spusele noastre. Uita ca au semnat conventii internationale, care ii obliga sa supravegheze ca hrana populatiei sa fie sanatoasa, deci si locuitoriii sa fie sanatosi", spune directorul institutului. Articol din Ziarul “Libertatea”, din 20 Mai 2002, de Emil Crisan, <http://www.libertatea.ro>

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...