Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-07- Mentalul si Puterea Gindului


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOL- 07- MENTALUL si PUTEREA GANDULUI

Un intelept spunea: „daca creierul ar fi sediul gandiri, atunci am gandi cu totii”. Toti avem creier, cam de aceeasi greutate, iar unele animale il au chiar mai mare decit al omului, si totusi ce facem cu inteligenta. Inteligenta, in mod implicit ar insemna capacitatea de a folosi intelectul, dar depinde si de sens; al armoniei, iubiri, modestiei sau al dizarmoniei, luptei si profitului. Hoti si politisti sunt la fel de inteligenti, se confrunta de sute de ani si inca nu a invins nici o tabara, De exemplu, cand am gresit, s-au am uitat ceva, ne dam peste cap: „ce prost sau ce neatent am fost”, iar cand ne dam cuvantul sau ne cerem scuze, ducem mana spre Anahata (inima): „pe cuvantul meu sau scuza-ma te rog”.

Sunt elemente care ne pot apropia de marginea sufleteasca si mentala, de unde izvorasc gandurile sau mai bine zis „formele- gand”, care mai apoi prin scaderea vibratiilor se materalizeaza in cuvante si lucruri, fapte, popoare.
Daca cineva creaza o
forma-gand, fie ea creatoare, fie distrugatoare, de natura pozitiva sau negativa, si o trimite pe aceasta in univers; atunci cand acea forma-gand isi termina activitatea, ea se va intoarce la creatorul ei, purtand cu ea urmele de nesters ale drumului sau; reusitele sau nereusitele formei-gand sunt pastrate in atomii negativi ai eterului universal, care este un fel de jurnal al vietii mentalului omului ganditor, cu gandurile, sentimentele, dorintele, intentiile, vorbele, faptele sale. Cronica, jurnalul acesta reprezinta baza karmica pentru un viitor mai apropiat sau mai indepartat.

Astazi, chiar si stiinta exacta recunoaste ca gandurile negative, distrugatoare, ca de pilda teama, ingrijorarea, anxietatea, slabesc sistemul imunitar al corpului fizic, iar acest lucru poate provoca rapid aparitia diferitelor boli. Sa observam cum acei oameni care zambesc des, sunt boemi, plini de voie buna, isi pastreaza vitalitatea formelor-gand, sunt capabili de viata si au o sanatate mult mai buna fata de cei din categoria opusa. Ai facut ceva sau faci ceva cu un sentiment de nemultumire, sau mananci lucruri despre care nu esti sigur, sau ai citit, chiar experimentat ca nu-ti ajuta prea mult sanatatea, etc...; sunt citeva dintre modurile in care ne facem gratuit ”rau” cu mina noastra.

Daca gandurile noastre sunt pline de iubire, intentii bune, dorinta de a ajuta, daruire, atunci vom provoca si vom extrage din altii, spre persoana noastra, aceleasi tipuri de ganduri, si-i vom atrage catre noi pe acesti oameni. Intilnirea dintre hot si jefuit, dintre violator si victima, dintre accidentat si copacul de pe autostrada, dintre boala si cetateanul onorabil, nu este intimplatoare: „cine se aseamana se aduna”. Somnul si visele sunt foarte reale, ele chiar exista, faptul ca noi nu le intelegem sau nu avem o continuitate sau suntem prea materialisti ca sa ni le reamintim, asta nu inseamna ca ele nu ne influenteaza. 24 din 24 emitem, interferam si primim ceea ce am creat noi insine, nu prea se amesteca nimeni in ciorba forme- gand a noastra. Daca avem aceasta impresie, inseamna ca frica, lenea, boala, plafonarea mentala si spirituala, acceptarea, obisnuintele si traditia ne conduc viata.

Datorita gandirii abstracte, omul poate ajunge pana acolo incat sa se ridice deasupra problemelor zilnice ale lumii materiale si sa intre mai usor in legatura cu lumile cu vibrati energetice mai inalte si armonioase, cu sensul propriei „inimi”, cu lumile astrale, mentale si cauzale.
Aceasta gandire abstracta, are ca pornire gandirea practica, intelepciunea si atentia de zi cu zi. Daca un cuvant nu este in mintea ta nu ai cum sa il pronunti. Spune repede, cum spun japonezi la sarmale ? Cam pauza...
Daca poti injura, vorbi urat, despre boala, catastrofe, despre barfe la adresa vecinului sau sefului, toate acestea se afla in mentalul tau prin educatie, televiziune, carti, experiente. Sa le extragi fortat nu prea poti, insa prin minimul de control mental, numit si atentie, bun simt, responsabilitate, spirit viu si sanatos se poate atenua aceasta „betie mentala”.

Aceste
forme- gand primitive sunt foarte mult datorate stari de anestezie mentala, cauzata de sistemul de alimentare traditional si mai ales carnivor, cu toate afectiunile fizice si psihice care rezulta: dar culmea printr-o nesimtire educata, necunoscind alta stare, ne-am obisnuit si ni se pare ca suntem oameni normali. Alimentatia, indiferent de gradul ei, grosiera denaturata (fierturi, grasimi, prajeli, carne, zahar, sare, paine, etc.), lacto- vegetariana, vegetariana (fara carne sau alte produse dar totul fiert si bine prajit), naturala (fara tratament termic si toata cohorta de toxine), lichida (realizata de multi, chiar pe parcursul a multor ani), este o greutate in plus pentru corpul nostru, printr-un consum de energie. Energia nu sta in alimente sau medicamente ci in prana, singura forma reala de alimentare energetica si totala este prin arta respiratiei. Deci pe linga toate grijile mentale zilnice, sa mai avem si grija alimentatiei. Una fara alta nu se poate, controlul alimentar- deschide o usita a sensibilitatilor si posibilitatilor noastre, controlul mental- deschide usa iluziei si confundari cu corpul fizic, iar controlul energetic- deschide poarta.

Oameni obisnuiti, ganduri obisnuite, vorbe obisnuite, comportament obisnuit, alimentatie si boli obisnuite, pana ne-am obisnuit de tot cu aceasta „vulgara obisnuinta”, am creat un zeu si o realitate iluzorie (condusa de imparatul mass-media si peste putin timp de calculatoare), si chiar suntem convinsi ca asa este bine si normal: sa suferim, sa ne mintim, sa ne furam, sa profitam de cei cazuti, sa murim, sa descoperim noi boli, sa dam permanent vina pe alti, sa facem razboaie si multe alte lucruri obisnuite spre culmea democratiei si salvarea omului.
Astazi un om sanatos, modest, linistit, sincer, iubitor, atent, sau corect ar fi de rasul satului, nu ar avea nici o sansa sa faca afaceri sau sa se afirme in vreun domeniu. La lipsa de „sanse si avantaje sociale”, am inclus si sanatatea, pentru ca este foarte rara, clubul oamenilor sanatosi nu a aparut, dar clubul obezilor, diabeticilor, tuberculosilor, victimelor... sunt in numar care tinde spre infinit. Societatea nici nu mai stie cum sa apere drepturile materiale la atitea grupuri de „handicapati”, si nici nu prea face nimic, ca cei ramasi fara drepturi si compensati, ca nu cumva sa scape de cararea deja batatorita si foarte cunoscuta a educatiei moderne. Totusi se poate, spiritul este foarte puternic, educarea credintei cu alte unitati de masura poate aduce controlul si scaparea de aceasta lume a formelor- gind dizarmonioase, chiar daca aparent nu avem ce face si ne alegem ca o parte din viata sa traim in aceasta „obisnuinta”, oricand putem alege cine suntem.


Daca avem grija ca in gandurile noastre sa pastram optimismul, veselia, dorinta de bine, intelegerea, dorinta de a ajuta, slujirea altora, atunci aceste ganduri vor colora atmosfera noastra, starea noastra de spirit. Daca corpul nostru fizic se formeaza si reformeaza prin recunoastere pe baza unei reguli cosmice, in functie de comportamentul nostru mental, atunci gandurile armonioase vor avea efect asupra corpului nostru fizic, a intregii nostre fiinte, si vor afecta si mediul nostru inconjurator.
Un intelept spunea: „daca un singur om se schimba, se vor schimba toate”, si tot el spunea: „chiar si daca nu faci nimic, lucrurile se vor schimba in jurul tau”. Sanatatea si bunastarea materiala depind in mare masura de aceste lucruri.

Mentalul subconstient este factorul foarte important al evolutiei noastre. La orice inspiratie, aerul ce patrunde in plamani, duce cu el o imagine amanuntita a mediului nostru inconjurator. Cel mai mic gand, cea mai mica emotie, patrund in plamani, de unde ajung in sange. Sangele este produsul cel mai inalt, cel mai valoros al corpului eteric. Imaginile preluate de sange din plamani sunt duse mai departe si raman imprimate in atomii negativi ai corpului eteric, pentru ca dupa moartea corpului fizic sa fie "judecatorii" omului respectiv. O alimentatie naturala continua, combinata cu experiente mentale spirituale reale, de individualizare si imaculare, au efect chiar si in transformarea structuri ADN afectate la nastere sau pe parcurs.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...