Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-08- Dinamica Metafizicii


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

Articol- 08 - DINAMICA METAFIZICII

Metafizica este o “stiinta spirituala” care ne permite o corectie permanenta a tuturor aspectelor vietii. Incercarea de a initia toate procesele din „interior spre exterior”, am putea sa-i spunem din suflet, sau de a pune suflet in tot ceea ce facem. Sufletul unui om se poate pune in slujba diferitelor ispite, nevoi, interese sau stari emotive. Ar fi bine sa studiem putin si aceste motivatii sufletesti. Oricum din acest punt de vedere orice om are dreptate din tot sufletul el doreste... sau face.... .De ce apar si manifestari mai neplacute?. Pentru ca educatia, autocunoasterea, sanatatea si controlul mental isi spune cuvantul.

Daca un om a fost invatat si obisnuit sa lupte si sa creada intr-un sistem de valori, „mentalul stie”, si daca stie, greu mai accepta si altceva. Prin consecinte, mentalului ar trebui sa-i „vina mintea la cap”, insa si-a cam pierdut abilitatile logice, este intr-o stare de anestezie. Dar sistemul materialist nu are alte alternative, se spune:- asa este lumea. Alimentatia, cuvintele, medicina, preotii, etc. exact asa cum o cunoastem trebuie sa fie, nu conteaza consecintele, o mana o spala pe cealalta permanent. Lumea metafizica accepta simplitatea si adevarurile de necontestat. Te uiti la un medic, e frumos, are o varsta apreciabila, foarte sanatos, simpatic, binevoitor, e perfect, mergem la el. Dar varianta cealalta, cand bolnavul merge la un alt bolnav, care are in plus o diploma, face pe desteptul cu altii, dar nu cu el, pentru ca atunci ar trebui sa fie sanatos macar. Nu putem da mai departe ceea ce nu avem nici noi. Teoriile si etichetele nu pot tine locul vibratiei sanatoase la toate nivelurile. Daca fiecare isi ia leafa, inseamna ca se munceste.

Modul nostru de viata si permanenta adaptare la anumite conditii stau la baza evolutiei sau a dinamici permanente la care asistam. Transformarile care apar pe parcursul istoriei sunt oferite de acumularile informationale si vibrationale care necesita un alt mediu de manifestare. Evolutia universului este paralela si concomitenta cu cea a omului, de la nivel de civilizatie pana la cea de entitate unica, cu elemente particulare care ne deosebesc pe fiecare de ceilalti locuitori ai planetei. Conexiunile dintre manifestarile locuitorilor din spatiul terestru se intrepatrund si se coreleaza cu cele ale planetei. Spiritul unei planetei permite altor spirite sa-si desfasoare activitatea in mediul respectiv. Cand ne referim la locuitori, ar fi bine sa includem cel putin cele patru regnuri palpabile: mineral, vegetal, animal si uman. Ca de obicei, cel mai destept si puternic se adapteaza foarte repede si incepe sa organizeze si sa faca regulile care i se par potrivite propriilor interese.

Sunt locuitori mai spirituali care respecta mediul extern, dand dovada, in primul rand ca se respecta pe ei, deoarece nu poti respecta, ingriji sau iubi ceva in exterior, daca nu te respecti pe tine. Cum de altfel, sunt si persoane cu o tenta mai materialista, care la fel ca primi, au sistemul lor de valori cand se manifesta sau relationeaza cu ceea ce este in jurul lor. Ambele grupuri se bazeaza pe aceleasi informatii sau posibilitati de manifestare, doar modul de a percepe experientele individuale si de a filtra informatia primita este diferit. Din orice fraza mai complexa, putem extrage esenta, mesajul sau concluzii diferite, functie de multe aspecte particulare ale fiecarui om. Starea psihica, mentala, fizica cu toate aspectele studiate de umanisti sau materialisti creaza o anumita traire si reactii foarte diferite vizavi de forme sau continuturi identice ale unor idei sau fapte. Am putea sa ne intrebam, oare in ce lume traim?. Raspunsurile ar acoperi o paleta destul de larga a vocabularului obisnuit sau elevat de studii si cercetari in domeniu.

Pe fondul de dezvoltare accelerata a lumii virtuale se militeaza la fel de puternic pentru revenirea la o viata mai naturala din multe puncte de vedere, cel mai important fiind uzura exagerata a corpului fizic, concomitent cu degradarea conditiilor planetare care ne creaza tot mai multe si diverse surprize. Exacerbarea unui mod de viata mecanic, artificial, ancorat si tot mai dependent de confortul tehnic actual si de aglomerarile urbane a generat aparitia turismului, gradinilor zoologice, parcurilor, orelor de botanica si geografie. Pe parcursul acestei curse tehnologice, practic omul a inceput sa copieze, sa-si doreasca anumite performante observate la mecanismele naturale cosmice sau simple vietuitoare din jurul lui. Daca pasarile zboara, putem si noi, cercetarile si faptele au demonstrat ca se poate. Daca apa curge, hai sa o folosim la ceva, daca animalele au blana, hai sa avem si noi, daca unele dintre ele mananca carne, de ce sa nu mancam si noi. Muntii aur poarta, putem sa-l purtam si noi. Problema este ca nu am plecat de la ideea de colaborare, simtire si dialog cu elementele observate, ci cu ideea de a le supune si directiona spre propriile interese. Aici ne referim la cele trei regnuri care au fost primele agresate, dresate si dereglate de la o dezvoltare armonioasa.

Astfel a aparut comertul si productia, dincolo de colaborare si creatie. Indiferent de nivelul la care ne-am raporta apar cam aceleasi date ale problemei, apar informatiile, prelucratorii de informatii si cei care o pun in practica, procesul decurgand concomitent si intr-o continua extindere ca posibilitati. Legat de lumea naturala, evolutia decurge de la sine in armonie si intelegere, cu exacerbarea unor manifestari dar nu dincolo de o stacheta de bun simt. Nici un lup nu va veni la stana sa omoare vreo suta de oi si apoi sa ia la pachet un miel pentru mai tarziu. O apa sau prapastie adanca nu vor emite reclame si pretentii pentru a ne arunca in ele. Majoritatea produselor alimentare naturale, materializate din colabrarea Soarelui, apei, pamantului si a altor conditii specifice nu recomanda imbolnavirea oamenilor prin prelucrarea termica a lor. Copacii, pietrele si cararea nu te vor nu vor incerca sa te convinga ca nu esti pe drumul bun sau ca trebuie sa te inscri in alt partid. Soarele nu intarzie sau intra in concediu de boala, si asa mai departe, fiecare sa-si imagineze dupa propriile puteri diferite conexiuni ale celor doua aspecte.

Oamenii doresc pacea, democratia, bunastarea si multe alte lucruri foarte minunate din punct de vedere teoretic, dar in practica lucrurile sunt pe dos pentru o mare parte din populatie. Oare de ce nu putem sa folosim si legile naturale care guverneaza aceasta planeta, ele fiind, de fapt universale. Oamenii si-au creat propriile lor legi si teorii, vizavi de cele universale care intre timp, au demonstrat ca functioneaza si se adapteaza din mers spre performante si idea de a nu face rau celuilalt, si mai ale tie insuti. Poate multi asteapta cu interes un meci de box intre Mercur si Marte sau tragerea loto de pe Jupiter la care premiul cel mare este Luna. Observam ca universul are legile lui, se spune ca tot ce este universal este natural. Simbolul sau cuvantul „natural” implica ideea de a nu face ceva ce tie nu iti place, de a controla cauzele si efectele unor actiuni, pentru a fi permanent armonie, de a nu depune eforturi, fortari si dereglari asupra mediului din jur sau in legatura cu ceea ce intreprinzi. La nivel de ansamblu, este vorba de viata. Viata se poate alimenta doar cu viata.
Fiecare isi poate analiza propria viata din mai multe puncte de vedere, dar ele sunt in rezonanta cu nivelul lui de a respecta viata. Multe intrebari raman fara raspunsuri, la altele suntem fortati de stiinta, dar nu si de constiinta sa oferim diferite raspunsuri prin teorii contrafacute de cineva si acceptate de altcineva. Reconsiderarea idei de naturalete, normalitate si armonie pleaca de la modul cum privim si studiem lucrurile. Perioada performanta de invatare si educare a unui om este copilaria si de la anumita varsta pentru majoritatea apare o pauza si o lunga vacanta de supravietuire. Oare de ce uitam sa invatam ce am invatat sau sa folosim lucrurile folositoare?. In copilari repetam de sute de ori:- nu stiu- intrebam, imitam, suntem atenti, curiosi deschisi spre orice si vii la propriu. Apare un moment in care omul matur hotareste ca le stie pe toate, dar prin acceptare si prea putin prin verificare. Este acea blocare in concepte, lipsa de aplicare a ceea ce cunoastem, incepe lupta cu viata de pe pozitia unei persoane serioase care este lipsita de deschidere, curiozitate si atentie la detalii. O persoana carepleaca de la principiul ca le stie cam pe toate, ca asa trebuie sa fie viata, a blocat copilul dornic de cunoastere din el. Nu poti sa mai primesti daca nu vrei sau daca nu dai mai departe.

Simbolul de a da mai departe se refera la a folosi ceea ce stii, de a nu bloca informatia. Fluxul fiind blocat, vibratia si energia intra in procesul de autoconservare si indepartare de la freamatul cunoasterii unor alternative spirituale simple. De ce sa nu ne dorim puritatea, aroma si gingasia unei flori. Pornind de la comportament, mancare, haine, somn, servici, prietenii, comunicare si mentalitate, toate se leaga de lipsa de naturalete la care unii ii spun stress, altii probleme existentiale, griji, soarta, asa vrea divinitatea, etc. Roadele „colaborarii si prieteniei umane” ne face pe toti partasi si atori in aceasta mare comedie umana. Nu putem da la nesfarsit vina unii pe altii, infiintand alte teorii, religii, partide sau institute care sa rezolve ceea ce nu se poate rezolva decit la nivel individual de fiecare. Seamana cu definitia lipsei de responsabilitate. Daca o persoana este iresponsabila la nivel de propria sanatate, vorbe si gesturi, cum ar putea raspunde ea de soarta altor oameni, ce le poate oferi in afara de alte legi, conventii sau teorii la vechile teorii.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...