Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-09- Zodiacul Solar


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOL- 09-ZODIACUL SOLAR

Zodiacul originar, inainte de toate, este Solar. Atunci cand Soarele paraseste un Semn, pentru a trece in urmatorul, scoate la lumina si permite observarea stelelor semnului pe care-l ocupa cu o luna mai inainte. Acestea rasar inaintea lui. Putem, de asemenea, observa stelele ce apun cand Soarele rasare si pe acelea care rasar cand Soarele apune. Intr-un fel sau altul, este posibil sa faci legatura intre pozitia Soarelui pe ecliptica si stelele care ocupa semnul pe care acestea il traverseaza. In definitiv, daca am putea suprima lumina Soarelui, lasand Astrul acolo unde se afla, l-am vedea printre stelele semnului, care s-au schimbat in constelatie.
Acest gen de metamorfoza se refera la anumiti eroi-solari ai mitologiei. Hercule, personaj solar, a indeplinit tot atatea munci cate semne sunt, si a fost ridicat la rangul unei constelatii marete. Astazi, ajunge sa arati directia Soarelui pentru a cunoaste directia semnului pe care-l ocupa. Gemenii, daca suntem in luna iunie. Botezul stelelor functie de fazele Soarelui, s-a dovedit a fi sursa de confuzie, deoarece primii nostri astrologi - astronomi nu stiau ca durata anului solar, revolutie tropicala este mai scurta ca anul sideral.
Anul Sideral este timpul in care Soarele descrie un cerc intreg fata de o stea fixa (365,2564 zile) iar anul Tropical, este timpul in care Soarele descrie un cerc intreg fata de “punctul de primavara” (365,2422 zile). Anul tropical este mai scurt, pentru ca “punctul de primavara” (Echinoctiul) se deplaseaza in sens invers (retrograd) pe ecliptica cu aproximativ 50 de secunde pe an.

Soarele nu asteapta a fi parcurse cele 360 grade pentru a da nastere urmatoarei primaveri; ajung 360 grade din care scadem valori infime de unghi egale cu 50 secunde. Nu este mult, dar dupa 72 ani, acest recul cumulat inseamna un grad, iar dupa 2160 ani, in raport cu stelele, cand Soarele marcheaza momentul primaverii, reculul este de 30 de grade, si asa mai departe pana la parcurgerea unui ciclu comlet de 360 de grade in 25 920 ani. Interesant ca, frecventa medie, statistica a respiratiilor, unui om adult, este 18 respiratii pe minut, intr-o ora, fiind, 18 × 60= 1080, iar intr-o zi, 1080 × 24= 25 920 respiratii pe zi.
La virsta de trei ani, in etapa Lunara, cand apar primele momente de constienta si personalitatea copilului se trezeste din adancurile interioare, au trecut exact, 25 920 de ore din viata, iar la 72 de ani, ca o medie contemporana (doua cicluri de 36 de ani), au trecut 25 920 de zile. Cei 72 de ani, reprezinta o zi, sau un grad, a 360- a parte din marelui ciclu sau an cosmic, de 25 920 de ani, pentru ca 72 × 360= 25 920 de ani.

Astfel, din cauza miscarii de precesie a “punctului de primavara” constelatiile si-au schimbat casa. Stelele de reper ale Semnului Berbecului au intrat toate in Semnul Pestilor. Ele isi incep intrarea in Semnul Varsatorului, pentru a deschide Era Varsatorului, un sir de 2160 primaveri care se vor produce cu Soarele pe directia stelelor care serveau la recunoasterea Semnului Varsatorului, atunci cand s-a dat numele Constelatiilor.
Precesia este datorata vibratiei miscarii de rotatie a Pamantului, in sens invers fata de deplasarea Soarelui pe ecliptica. Toate ceasurile noastre, nu sunt reglate dupa miscarea reala a Soarelui, ci dupa cea a unui Soare “mijlociu”, avand o miscare uniforma pe ecuatorul ceresc. De aici rezulta zilele si orele mjlocii. Inceputul unei zile mijlocii, este considerat azi mijlocul noptii mijlociu. Ziua solara mijlocie este mai lunga decat cea siderala cu 4 minute, datorita faptului ca Pamantul in decurs de o zi se deplaseaza cu 1/365,25 din orbita pe care o parcurge in timp de un an in jurul Soarelui, adica aproximativ 1 grad, corespunde cu aproximativ 4 minute de timp.
Uitandu-ne intr-un anuar astronomic, vom vedea diferentele dintre timpul solar mijlociu si adevarat. Apar doua maxime ca diferenta, prin 15 mai de +3,7 min. si 3 noiembrie, +16,4 min. si doua minime, cam 12 februarie, de -14,3 min. si 27 iulie, -6,4 min. Apar si 4 momente de egalitate intre timpul real si mijlociu, in preajma zilelor de: 15 aprilie, 15 iunie, 1 septembrie si 25 decembrie.

 

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...