Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-12- Semnificatia celor 10 Planete


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOL- 12- SEMNIFICATIA CELOR 10 PLANETE

SOARELE
Isi are domiciliul de drept in Leu, exalteaza in Berbec, este in exil in Varsator si in Cadere in Balanta. El este inainte de orice, planeta vietii, a creatiei si a iubirii, semnificand totodata cresterea si fertilitatea. In plan fizic, el guverneaza; inima, aorta, ochii, spatele si maduva. El este indiciul care furnizeaza informatii despre sot atunci cand este consultata o tema feminina si tot el guverneaza copiii. Influenteaza speculatiile la bursa, si castigurile. Din punct de vedere predictiv, Soarele reprezinta toate atributele binelui ca; elevatia, gloria, celebritatea si ascensiunea. Soarele imprima persoanei vointa, constinciozitate si, in primul rand, un deosebit potential creativ. Reprezinta eu-l personal, personalitatea, dorinta de putere, unicitatea ca individ. Se refera la identitatea fiecaruia. Reprezinta de asemenea imaginea tatalui si influenta barbatului in viata la modul general. Astrul circumscrie ambitia, hotararea, dorinta de actiune, generozitatea. Nativul este inclinat catre creativitate in arte si stiinta, are un spirit deschis si sincer si dovedeste entuziasm in orice imprejurari. Poate aluneca catre inganfare, cruzime, violenta, nestapanire.

LUNA
Domiciliul sau este in zodia Rac, exaltarea in Taur iar exilul in Capricorn si Caderea in Scorpion. Esenta sa este fecunditatea, pentru ca este strans legata de sexul feminin si de conceptie. Este stapana apei, a calatoriilor, a spatiilor inguste si a pesterilor. Din punct de vedere fizic, ea stapaneste organele cavitare uname, ca de pilda; stomacul si uterul. Imaginatia, memoria si popularitatea sunt atribute lunare. Predictiv, ea reprezinta tot ceea ce tine de mama, casa, calatorii si da indicii importante legate de psihicul persoanei investigate. Astrul guverneaza deasemenea incarnarea si fizicul in ansamblul sau. Prin studierea relatiilor pe care Luna le are cu celelalte planete, se poate determina gradul de popularitate, nodul de integrare a persoanei in colectivitate, sociabilitatea acestuia, caminul, mama, si relatiile cu femeile din jur. Reprezinta imaginea mamei si femeia din viata fiecaruia dintre noi, educatia copiilor, stramosii si radacinile, anturajul imediat, emotiile, instinctele si memoria, precum si rutina zilnica. Implica si felul in care raspundem din punct de vedere emotional la anumite situatii si experiente . In functie de fazele ei isi face simtita prezenta prin schimbarea starii sufletesti. Acesta este sensibil, iritabil, susceptibil. In ce priveste defectele: manios, egoist, lenes si poate sa cada in patima betiei.

MERCUR
Semnificatia sa esentiala este miscarea. Astrul este dublu, semnificator de dualitate, aceasta miscare poate fi atat fizica cat si intelectuala . O alta semnificatie importanta a lui Mercur este masura si limitele. Unde exista mental, exista provocare si limite ce trebuiesc depasite. El guverneaza, atat casa a III- a a horoscopului cat si pe cea de a VI- a, respectiv Gemenii, domiciliul diurn si Fecioara domiciliul nocturn. Predictiv el actioneaza atat asupra fratilor cat si relatiilor de munca si implicit asupra muncii. Influenteaza studiile, calatoriile scurte, stiinta, jurnalele, lectura, relatiile cu vecinii, presa si diplomatia.
In fizic, el guverneaza circulatia sanguina, plamanii, respiratia, intestinele, bratele, umerii, mainile si tineretea. Se afla in Exil in Sagetator si in Cadere in Pesti. Reprezinta comunicarea, intelectul, constiinta, miscarea, dexteritatea si ratiunea. Indrazneala, spiritul de initiativa, simtul practic, bunii negustori, diplomati, avocati, medici ori aventurieri. Favorizeaza ocupatiile intelectuale: filosofie, arta, stiinta. Sunt de regula muncitori, plini de ideii si de idealuri generoase. In variantele mai negative ajung hoti, escroci, falsificatori, avari, ipocriti.

VENUS
Planeta este semnificatorul general al concretului, al unirii si atractiei carnale. Ea nu guverneaza dragostea in sine, aceasta fiind redata de Soare si Neptun, ci, mai mult dorinta de dragoste sau necesitatea afectiva. Este oricum, micul benefic, deci, influenta sa este una pozitiva. Ea este dragostea ce se exprima prin Cuvant, al carui semnificator este. Stapana prin domiciliu asupra zodiilor Taur, nocturn, voluptatea si Balanta, diurn echilibrele sau dezechilibrele. Venus este in Exil in Scorpion (excesul, coruperea carnii, demonii dragostei) si Berbec (impulsul, duritatea, bruschetea), in Exaltare in Pesti (dragostea pura, caritatea, credinta, sacrificiul) si in Cadere in Fecioara (suferinta, limitare, privare, raceala afectiva). In orice tema, Venus este insa semnificatorul bunastarii si al dragostei si satisfacerea acestora ar trebui cautata in raport cu aspectele pe care planeta le face cu alte corpuri cosmice. Intr-o tema masculina, aceasta planeta este semnificatorul armoniei fizice, a frumusetii, dar si al amantelor. Pe plan medical, planeta stapaneste echilibrul glandular,, rinichii, vezica urinara, prostata, venele, gatul, ceafa, laringele, limba si simtul gustativ. Reprezinta dragostea, romantismul, frumusetea, cultura, estetica, afectiunea, sociabilitatea si adaptabilitatea, bunul gust, armonia si valorile. Nativi care sunt influentati de planeta Venus sunt simpatici, milosi, generosi si incantatori. Au inclinatii artistice si sunt foarte sociabili. In variante negative nativii sunt incapatanati, desfranati, imprastiati si orgoliosi.

MARTE
Esenta acestui astru este actiunea. Guverneaza focul, caldura, febra, inceputul unei infectii, eruptiile, creierul, muschii prin care actionam, razboiul, geneza, inceputurile si intentia. Marte semnifica fratele mai mare, cand exista deja unul si, deasemenea amantul intr-o tema feminina. Energia sexuala este redata tot de catre aceasta planeta. Inceputurile unei afaceri, restructurarile, regenerarea, sunt tot atribute ale acestei planete, dar si rivalii, certurile, disputele si competitiile. Marte mai reprezinta bisturiul medical, armele albe si ranile provocate de acestea. Medical, planeta este asociata cu creierul. Pentru a verifica reusita unei operatii chirurgicale, se va consulta in primul rand aspectele pe care aceasta planeta le face cu alti astri. Are domicilul diurn in Berbec si cel nocturn in Scorpion, exaltarea in Capricorn, iar exilul in Balanta, Taur si Caderea in Rac. Reprezinta actiunea, pasiunea, energia, hotararea si spiritul. Este in relatie cu sexualitatea fiecarui individ, forta, determinarea, curajul, daruirea, puterea, spiritul de competitie, agresivitatea si afirmarea ca persoana. In antichitate, Marte era zeul razboiului si stapanul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de lupta. Persoanele dominate de aceasta planeta se caracterizeaza prin: energie, virilitate, spirit ofensiv . Aceste trasaturi se pot utiliza fie in spirit pozitiv, fie in spirit negativ, fiind grave defecte in cazul unor conjuncturi astrologice nefavorabile. Mania necontrolata, senzualismul excesiv sunt cele mai mari defecte.

JUPITER
Planeta isi are domiciliul diurn in Sagetator, domiciliul nocturn in Pesti, este in Exil in Gemeni, Fecioara iar Exaltare este in Rac si Caderea in Capricorn. Din punct de vedere medical, Jupiter guverneaza arterele, ficatul, vezica biliara, picioarele si pancreasul. Reprezinta autoritatea, legea, biserica, armata, politia, preotul, ghidul spiritual si medicina in general. Este marele benefic al horoscopului si, de aceea este de asteptat ca prezenta sa intr-o anumita casa zodiacala sa amelioreze problemele prezente in tema astrala a persoanei si sa moduleze in bine destinul. Popularitatea, onorurile si legalitatea sunt deasemenea reprezentate de Jupiter. Banca, castigurile mari si reusita vin tot de la aspectele benefice ale astrului. Are deasemenea si rol de moderator, mediator si generator karmic. Reprezinta norocul, filozofia, religia, spiritul elevat, etica si valorile morale, expansiunea si abundenta la fel de bine ca si excesele. Influenteaza marile calatorii, aspiratiile si judecata. In antichitate Jupiter era conducatorul zeilor din Olimp. Infuenta pozitiva a lui Jupiter se manifesta prin trasaturi ca: sinceritate, generozitate si simtul justitiei. Nativul va fi caritabil si va avea noroc in viata, bogatie si o ascensiune rapida pe scara sociala. In sens negativ ii pot face vicleni, fatarnici, hoti si viciosi.

SATURN
Astrul isi are domiciliul nocturn in Capricorn si diurn in Varsator, exilul in Rac si Leu, este in exaltare in Balanta si Caderea in Berbec. Este planeta timpului, deci si a intarzierilor, a maturitatii si coacerii, a cresterii si in consecinta, a caderii. Stapaneste muntele, frigul, singuratatea, izolarea, dar si elevarea spirituala (ca o consecinta a izolarii). Eruditia, puterea de concentrare, profunzimea gandirii, rabdarea, spiritul econom, zgarcenia, avaritia; toate sunt conduse de catre aceasta planeta. Pe planul sanatatii, influenteaza pielea, urechile, sistemul osos in intregul sau, genunchii si dintii. Impreuna cu Luna stapaneste sfarsitul vietii, fiind semnificatorul general al batranetii. Este nefast pentru copii, prin opozitia sa cu Luna in Rac, nasterea si tineretea. Metalul sau este plumbul, de aici si senzatia de apasare resimtita in anumite tranzite ale sale. Se afla in relatie cu Pamantul si reprezinta gradinaritul, horticultura si tot ceea ce are de-a face cu muncile agricole. Reprezinta oamenii batrani, traditia, autoritatea, spiritul obedient, ierarhia, rabdarea si intelepciunea obtinuta odata cu trecerea anilor si prin perseverenta. El ne invata lectiile despre viata. In antichitate era cunoscut ca zeul Cronos, tatal lui Zeus sau Jupiter. Sunt persoane foarte inteligente, persoane foarte tenace, rezistente la imprejurari externe nefavorabile si au o mare dorinta de a invinge. Adeseori se sacrifica pentru semenii lor. Sunt muncitori si vor ajunge in timp spre o implinire pe toate planurile.

URANUS
Isi are domiciliul in zodia Varsator, exilul in Leu, in Scorpion se afla in exaltare iar in Taur are Caderea, cu atribute benefice sau mai putin. Aspectul de exaltare are de obicei rolul de a grabi sfarsitul unui ciclu, a unui sir de evenimente si fortarea inceperii altuia nou. Este o planeta celectiva ce are mai degraba de-a face cu karma de grup, semnificand tipul de destin dat unei anumite generatii prin nastere colectiva, in perioada sa de tranzit a unei zodii. Reprezinta noul si tot ceea ce are de-a face cu schimbarea. Stiinta si tehnica sunt tot atributele acestei planete, care ii reprezinta intr-o mare masura pe inventatori si savanti. In aspecte negative, produce de obicei evenimente bruste, accidente sau catastrofe. Oricum, natura sa este una novatoare, necesara prin actiunea sa de inlocuire si inoire. Este planeta momentului, a evolutiei si modei timpului. Reprezinta ceea ce este extravagant, bizar si diferit. Caracterizeaza tot ceea ce are legatura cu libertatea, inventivitatea, originalitatea, tehnologia, computerele, stiinta, mai ales electricitatea, viitorul, umanul din fiecare, spiritul de rebeliune si schimbarea. Uranus darama barierele si traditiile. Mai este cunoscuta si ca cea mai inalta octava a lui Mercur. Cei influnetati de aceasta planeta au o personalitatea puternica definita prin gustul catre calatorii, spiritul aventuros si actiuniile riscante pe care le intreprind. Ei ori sunt joviali si comunicativi ori sunt inchisi in ei opaci. Uranus favorizeaza la maximum domeniul cuceririlor de varf ale stiintei.

NEPTUN
Este planeta ce reprezinta spiritul nebulosului, al himerei si necunoscutului, prefigurarea zonelor abisale ale sufletului. Ideologiile, credintele si subconstientul colectiv sunt atributele sale. In plan medical, guverneaza starea psihopatologica, toate afectiunile personalitatii si, fizic, infectiile sau bolile ascunse, dar si vindecarile miraculoase sau cele pe cale naturala. Este insa si semnificatorul general al drogurilor, al exceselor de orice natura si intoxicatiilor. In partea sa pozitiva aduce elevatie, sensibilitate si putere de transcedere intre lumi. El reprezinta ghidul spiritual, mentorul si modul de canalizare a fluidului energetic ori spiritual.Are domiciliul in Pesti, exaltarea in Leu iar exilul in Fecioara si Caderea in Varsator. Principalul domeniu in care isi manifesta influenta este cel al divertismentului, muzica, televiziune, film, moda, stralucire, visurile, iluziile, intangibilul si tot ceea ce iti scapa printre degete. Se refera la lucruri abstracte, idei, subconstient universal, droguri, alcool, misterul si ceea ce poate fi cuprins in oceanul planetar. Mai este cunoscuta si ca cea mai inalta octava a lui Venus. Confera spirit creator, idealuri artistice, elan irezistibil catre descoperirea cauzalitatii lumii inconjuratoare. Printre nativi intalnim adevarati sfinti. Neptun favorizeaza ocultismul, misterul, dar si sarlatania, minciuna, intriga si lipsa de scrupule.

PLUTON
Planeta ce isi are domiciliul in Scorpion, se afla in exil in Taur, in Cadere in Gemeni si in exaltare in Sagetator. Esenta acestei planete este distrugerea, in scopul unei viitoare reconstructii, a unei noi evolutii, cu alte cuvinte; eliberarea din starea conditionata si trecerea catre o alta stare, ca o regula a evolutiei. Pluton este asociata si cu moartea, dar deasemenea si cu regenerarea, moartea fiind asociata cu trecerea catre o alta stare, acea eterica. El este semnificatorul general al revoltei pe care o initiaza, mergand pana la distrugere. Asociat cu culoarea neagra si deasemenea cu agonia, el guverneaza starile toxice, iradierea , poluarea si otravurile, fie in fizic fie in mental. Caracteristicile sale sunt insa acelea ale generatiei si semnifica mai degraba starile prin care trebuie sa treaca societatea, stari si schimbari de fapte determinate de aspectele cosmice pe care acesta le face cu alte corpuri astrale. Influenteaza transformarile, regenerarea, renasterea, distrugerea, anihilarea, puterea si inlaturarea celorlalti. Reprezinta pe plan stiintific, puterea atomica, intensitatea, iar pe plan uman, crima, moartea si lumea cealalta. Mai este cunoscuta si ca cea mai inalta octava a lui Marte.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...