Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-13- Semnificatia celor 12 Case


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOL -13 SEMNIFICATIA CELOR 12 CASE

CASA I-a
In analogie cu Berbecul, reprezinta lumea eu-lui interior, sub toate aspectele: caracter, temperament, calitati si defecte, instincte naturale, posibilitati morale, maniera si forma exterioara de comportament, aparenta exterioara- modul in care individul este perceput de semeni si tot ceea ce poate contribuii la fericirea si nefericirea noastra, la succesele si insuccesele vietii. Ea reprezinta inceputul si defineste cele doua elemente fundamentale: forta vitala si personalitatea.
CASA II-a
In analogie cu Taurul, implica lumea bogatiei si in particular reprezinta rezultatele materiale ale muncii directe si meritelor noastre. Ea priveste disponibilitatile financiare si operatiunile economice, bugetul cu beneficiile si pierderile sale, bunurile cucerite, banii si tot ce este legat de probabilitatea de noroc financiar in viata, ascensiunea materiala, sau probleme de casatorie din inters. Ea reprezinta atitudinea posesiva a subiectului fata de resursele materiale care intretin corpul fizic.
CASA III-a
In analogie cu Gemenii, reprezinta lumea contractelor si schimburilor imediate, legate de persoane apropiate: frati, surori, veri, colegi si consecintele raporturilor stabilite prin corespondenta, telefon, voce, gesturi, sau prin scurte deplasari. Caracterizat de raporturi intelectuale, reprezinta spiritul, ideea de viata scolara, studiul, influentele exterioare si modalitatea prin care subiectul isi exprima personalitatea in viata cotidiana.
CASA IV-a
In analogie cu Racul, reprezinta lumea familiala sub toate aspectele: raporturi cu parintii, dragoste fata de familie si traditie, viata familiala intima sau profunda, cat si elementele legate de casa natala, gen: situatiile imobiliare, mosteniri, cimitire. Amintirile si trecutul sunt des rechemate sub forma reveriilor si fantasmelor. Indica elementele ce reprezinta radacinilor, adica locul nasterii si caminul initial, ereditatea fizica si materiala, comorile ascunse si sfarsitul vietii ca rasturnare a pozitiei.
CASA V-a

In analogie cu Leul, reprezinta facultatile creatoare si intreprinderile creative si recreative personale. Aspectele sunt comparabile cu lumea conceputa de un copil si energia cu care se lanseaza in ea. Este vorba, fie de placeri, pasiunii amoroase, moralitate, speculatii, jocuri, daruri, incredere, gusturile in perioadele de repaus prin jocuri de hazard sau sport, fie de copii: creatie, raporturi de dependenta, educationale si pedagogice.
CASA VI-a
In analogie cu Fecioara, descrie lumea constitutiei organice si este reprezentativa in ceea ce priveste sanatatea, angajatii sau animalele. Corespunde subordonarii implicate de munca si viata. Aici se reflecta necazurile provocate de starea sanatatii: crizele morale, bolile acute si mijloacele prin care ele isi fac drum si, in consecinta, precautile menite a le evita, partile corpului ce trebuie supravegheat, consolidate sau menajate; corvezile vietii, raportul cu subalternii si evenimente din viata rudelor. Aici avem date despre descrierea unchilor, matusilor, raporturile cu mici animale si sfaturi pentru alimentatie.
CASA VII-a
In analogie cu Blanta, reprezinta lumea complementarului sau opusului, uniunea si semnificatiile planului sentimental. Guverneaza fie contractele sau acordurile in legaturi, logodne, casatorii, fie asocierile cu colaboratori sau alte persoane straine. Da date despre dusmanii declarati: lupte procese, divorturi, crize, adversari si se preocupa si de bunici. Se observa ca este opusa Casei I-a, personalitatea si prin aceasta, se provoaca echilibrarea cu ceea ce iubim, incluzand concesii si sacrificii. Este sentimentul profesionalizat sau profesiunea sentimentala.
CASA VIII-a
In analogie cu Scorpionul, reprezinta lumea crizelor personale profunde si consecintele lor: obstacole si lupta vietii, accidente, distrugerea, sexualitatea, moartea sau urmarile ei: testamente, donatii mosteniri, asigurari. Implica relatii profunde cu meseriile legate de refacere, transformare si transcedere: medic, macelar, medii oculte, spirite, filozofii preocupati de viata dupa moarte moarte, companiile de asigurari, lumea afacerilor. Reprezinta elementele de transformare la nivel de forta vitala.
CASA IX-a
In analogie cu Sagetator, reprezinta lumea departarilor si a cuceririlor spirituale. Ea guverneaza intelepciunea, intelectul, imaginatia, succesele morale, victoria asupra ta insuti. Priveste marile calatorii, ambitiile si aptitudinile, strainatatea si strainii, iar la nivel interior, incursiuni teoretice, achizitii superioare ale spiritului si sufletului, gen justitie, filosofie, religie, stiintele oculte, magie sau predictii. Indica elementele de explorare mentala.
CASA X-a
In analogie cu Capricorn, ea ofera informatii asupra vietii exterioare caminului, reprezentand toate domeniile legate de proiectarea imaginii exterioare sau sociale a persoanei. Reprezinta lumea sociala si comandamentele ca autoritate sociala sau politica, profesiunea, situatia, slujba, cariera, onorurile, titurile, ambitiile, aspiratiile, reponsabilitatile si reputatia. E locul norocului si al onoarei, desemnand rolul stralucitor sau modest, efemer sau durabil, jucat pe scena vietii; vizeaza in mod egal seful de stat si capul de familie.
CASA XI-a
In analogie cu Varsatorul, reprezinta lumea afinitatilor si a relatiilor afective cu prietenii. Indica proiecte, scopurile cotidiene, relatiile superficiale prin cunostiinte, cluburi, asocieri, jocuri intelectuale. Determina increderea, genul si gradul de simpatie ce se arata de catre prietenii, protectii si ajutoare. Reprezinta reflectare oferita de exterior persoanei si mai guverneaza: popularitatea, dorintele, proiectele si sperantele.
CASA XII-a
In analogie cu Pestii, implica tendinta de fuga in fata realitatii si, prin aceasta, inconstientul, solitudinea si sensibilitatea. Da date despre lumea incercarilor si a dusmanilor secreti, ea releva norocul, caderile sociale, bolile cronice, exploziile violente, captivitate, exilul, ruina, retragere, intimitate ascunsa si caracterizarea esecului. Mai poate indica o viata monahala, renuntare la placerile exterioare ale vietii sau o detasare puternica fata de elementele materiale ale existentei.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...