Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
Art-14- Combinatia Soare -Mercur


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Articole

ARTICOL- 14- COMBINATIA SOARE - MERCUR

Mercur reprezinta expresia functiilor mentale si a proceselor de gindire. Intr-o astrogramael poate fi plasat doar in apropierea Soarelui: in acelasi Semn Zodiacal, in urmatorul sau precedentul raportat la pozitia Soarelui.
Soarele se consulta intr-o tema astrologica pentru a ne lamurii asupra vointei, vitalitatii si facultatilor individuale reprezentate prin energia de actiune, spiritul stralucitor, gloria, principiile de manifestare si trairile particulare.

Mercur se consulta intr-o tema pentru a stabili posibilitatile si sensul de manifestare a inteligentei si ratiunii pragmatice reprezentate prin functiile de relatie si comunicare, studiile din adolescenta, sistemul nervos si filozofia.
Cind Mercur este in acelasi Semn, la un grad mai mic decit Soarele (de ex. Mercur la 5 gr. In Berbec iar Soarele la 7 gr. In Berbec), el rasare inaintea Soarelui si deschide drumul razelor luminii, printr-o minte mai vioaie si un intelect mai fin.
Cind Mercur este in acelasi Semn, la un grad mai mare decit Soarele (de ex. Mercur la 9 gr. Si Soarele la 7 gr. In Berbec), el rasare dupa astrul zilei, fiind putin eclipsat de vointa si spiritul de actiune cu o ratiune precara.


Soare in Berbec si Mercur in Berbec
Releva necesitatea de a invata rationamentul, detasarea si logica. Exista tendinta de a sari la concluzii si de a lasa deoparte nuantele si pasii firesti intr-un proces simplu. Necesita implicarea intr-o educatie profunda si utilitatea de a aprofunda cunoasterea situatiilor aparute in viata pentru a nu avea doar o reactie datorata ignorantei.

Soarele in Berbec si Mercur in Pesti
Apare adesea susceptibilitatea de confuzie mentala, cind uneori din experiente intuitia ne joaca feste. Multa influentabilitate, se poate ceda foarte usor la laude sau ambiante extravagante.

Soarele in Berbec si Mercur in Taur
O fire practica, artistica si capabila de reusite bazate pe forta de actiune, hotarire si gindire practica. Minte foarte activa si profunda indreptata spre latura materiala si a sigurantei personale.

Soarele in Taur si Mercur in Berbec
O combinatie care ofera bune abilitati executive, agilitate mentala, riscuri asumate dar fara o pozitie foarte curajoasa din punct de vedere al gindirii. Limitarea in ceea ce se presupune ca se poate face cu succes.

Soarele in Taur si Mercur in Taur
Ofera o mentalitate greoaie, cazind periodic in latura leneviei mentale. Desi avem de-a face cu o ratiune incapatinata, poate sclipi in domenii artistice sau in lucrarile care necesita tact si diplomatie.

Soarele in Taur si Mercur in Gemeni
In aceasta configuratie exista modele versatile de gindire. Foloseste intuitia cu succes pentru a trage repede concluziile. Mintea este receptiva dar poate ramine cu o coada de sarcini neterminate. Posibilitatea unui succes literar, dar cu conditia de a invata si folosi autodisciplina.

Soarele in Gemeni si Mercur in Gemeni
Multe abilitati ce pot fi folosite si nu doar povestite. Directie profitabila pentru analize si sinteze la nivel de afaceri si relatii. In general, modul de gindire tinde sa fie mai mult istet decit profund. Pot apare stari de deprimare.

Soarele in Gemeni si Mercur in Taur
O combinatie destul de buna in care mentalul este stabil si creativ. Baze solide de plecare spre un succes in orice domeniu. Comunicarea si stabilitatea relatiilor este importanta in evaluarea unei probleme sau experiente.

Soarele in Gemeni si Mercur in Rac
Minte creativa, limpede si simpatetica care uneori poate fi prea senzitiva. Sensibilitate crescuta datorata influentelor de mediu si a persoanelor din aturajul apropiat.
 
Soarele in Rac si Mercur in Rac
Tendinta de a colectiona informatiile, atit utile cit si inutile. Memoria foarte vioaie, bine pastrata in timp si minte senzitiva dar supusa autoinselarii. Posibilitati de dogmatism si pedanterie.

Soarele in Rac si Mercur in Gemeni
Combinatie nu deosebit de senzitiva, de unde rezulta rolul educatiei in abilitatea de a reusii in viata. Tendinte nave, de a lua lucrurile asa cum sunt ele. Minte isteata dar superficiala.

Soarele in Rac si Mercur in Leu
Ofera o minte inflexibila cu tendinta de a se agata de o situatie sau un proiect care s-a dovedit ca nu are valoare sau necesitate practica. Memoria este fidela, dar trebuie sa invete toleranta, plecind de la autotoleranta.

Soarele in Leu si Mercur in Leu
O persoana greu de multumit si care adesea nu-I place sa-si asume responsabilitatea propriilor greseli. Poate exista o trasatura despotica si egoista in manifestare. Mintea este incapatinata si poate repeta aceleasi greseli, iar si iar, neascultind de ratiune. Ascensiune spre functii de conducere in care vom vedea un sef bun, dar nu totdeauna drept sau impartial. Calitatile de generozitate si compensativitate creaza o oarecare armonie colectiva.

Soarele in Leu si Mercur in Rac
Minte abila spre cercetare subtila, de a vedea mereu ceva mai bun in ceilalti. Exista tendinte de autoamagire, impresionabilitate si uneori lenevie si delasare. Totusi, bunul simt al afacerilor si abilitatile de actiune echilibreaza personalitatea.

Soarele in Leu si Mercur in Fecioara
Excelente abilitati executive, atractia spre ordine si curatenie. Mintea poate fi usor agitata, irascibila sau predispusa spre a face caz din nimic. Se lucreaza ordonat si cu mare atentie la detalii. Posibilitatea de indeminare medicala si chirurgicala, tendinta de a invata si de a se perfectiona permanent.

Soarele in Fecioara si Luna in Fecioara
Atractie pentru munca literara, contabila sau de secretariat.Un foarte bun si loial subordonat. Ca scriitor sau orator persuasiv, va merge pina la flatarea celorlalti, daca ii servesc propriilor scopuri.Bun simt si miros al afacerilor, datorat predispozitiei spre detalii si perfectiune.

Soarele in Fecioara si Mercur in Leu
Tendinta de a fi grabit si de a vorbi raspicat despre lucrurile neimportante. Posibilitatea unor stari de confuzie si stingacie in exprimarea emotiilor si sentimentelor mai adinci. Mintea este sensibila la impresii sau pareri si deci foarte usor de ranit. Tendinta de autoamagire si de a visa cu ochii deschisi, impune nevoia de a invata si educa pragmatismul si realismul.

Soarele in Fecioara si Mercur in Balanta
Capacitatea de succes si reusite in actiuni, fara a face un efort continu. Predispozitia de a nu studia sau aprofunda ceva anume, ci de a merge pe abilitatile combinative ale unor informatii diverse. Bune caracteristici fizice si practice, dar care vor evidentia necesitatea antrenamentului in domenii care cer abilitati fizice si mentale.

Soarele in Balanta si Mercur in Balanta
Minte artistica, inclinata spre lucruri rafinate si armonioase. Buna pozitie pentru domeniile artistice, dar tendinta exagerata de aface mereu compromisuri de dragul pacii si al echilibrului. Proiecte foarte multe, dar nu toate realizabile din punct de vedere rational sau necesar.

Soarele in Balanta si Mercur in Fecioara
Combinatie ce denota o teribila nevoie de afectiune si simpatie din exterior. Mintea este artistica, critica, logica si analitica, dar de multe ori nu reprezinta o companie placuta sau intelegatoare. Plutire intre arta si raiune.

Soarele in Balanta si Mercur in Scorpion
Dominatia unei minti active, atrasa de latura stiintifica sau oculta. Uneori se ofera o imagine prea rezervata si detasata de problemele inconjuratoare. Tendinte de indaratnicie combinate cu atingerea corzii sensibile prin tact si flatare.

Soarele in Scorpion si Mercur in Scorpion
O tendinta puternica de a-si forma repede concluziile personale si de a nu-si schimba ideile, odata ce si-a format o parere. Vorba si scrisul pot fi extrem de intepatoare si malitioase. Neplacere fata de oamenii lenesi, pe fondul tenacitatii, incapatinarii si inflexibilitatii de a uita sau ierta vreodata o insulta, fie ea reala sau imaginara.

Soarele in Scorpion si Mercur in Balanta
Atractie de a vedea sau solicita si punctul de vedere al altora, dar fara pretentia de al lua in considerare sau de a-si schimba propriile pareri. Fire artistica, care apreciaza frumusetea sub toate formele sale. Uneori o voce buna, dar care trebuie antrenata, abilitati executive si capacitatea de a face bani, chiar daca sunt mari cheltuitori.

Soarele in Scorpion si Mercur in Sagetator
Aici vom vedea un mod rapid de gindire, dar nu foarte original. O buna educatie poate influenta modelul mental, destul de dezorganizat, care se poate observa prin imaginea ca intii vorbeste si apoi gindeste. Prea iuti in orice actiune, necesita elemente de planificare metodica si timp de analiza.

Soarele in Sagetator si Mercur in Sagetator
Trebuie sa invete sa termine lucrul inceput. Au tendinta de a incepe ceva si la jumatatea drumului isi pierd interesul si entuziasmul. O vedere filozofica asupra vietii, de multe ori superficiala si confuza. Au nevoie de lectia concentrarii, care poate fi dezvoltata cel mai bine in copilarie pentru succesul ce urmeaza sa vina.

Soarele in Sagetator si Mercur in Scorpion
Ofera o minte patrunzatoare si isteata care prinde rapid ideile. Logica practica si onorabila, deoarece si arta o vor aprecia din punctul de vedere al colectionarului. Pot fi buni chirurgi, foarte aventurosi si un pic mai duri decit sunt cu adevarat.

Soarele in Sagetator si Mercur in Capricorn
Devotament si loialitate fata de familie sau prieteni. Mental stabil, demn de incredere si de admirat din punct de vedere al echilibrului emotional si practic. Uneori exista o mare mindrie si idealisme, dar urmate de pase negre datorate atitudinilor prea rigide, conservatoare si conventionale.

Soarele in Capricorn si Mercur in Capricorn
Inca din tinerete se accepta conditiile si natura lucrurilor asa cum sunt in realitate. Un realism total care creaza doar autodependenta. Poate apare mindrie, ambitii justificate, dar pe fondul unui comportament etic cu inalte standarde morale. Lipsa de confuzii, poate asigura reusite in multe domenii.

Soarele in Capricorn si Mercur in Sagetator
Asigura accesul la o mentalitate rapida si alerta, care uneori este predispusa sa filozofeze pina la un grad exagerat. Problema principala ramine de a-si gasii si mentine un tel bine ancorat in modul de viata. Uneori este bine sa se intoarca din drum pentru a invata simtul practic si de a-si educa realismul.

Soarele in Capricorn si Mercul in Varsator
Inclinatii combinate spre politica si stiinta sunt prezente de obicei in directiile urmarite in viata. Adesea exista un grad inalt de originalitate in gindire impreuna cu abilitatea de a face ca propriile idei sa fie acceptate. Arta de a face din neobisnuit, ceva obisnuit. Orientare spre comunitati umane si capabili de proiecte la scara mare, unde pot realiza intregul plan.

Soarele in Varsator si Mercul in Varsator
Denota o personalitate idealista, remarcabila de nepractica. Apare o constienta de lipsa simtului pragmatic, dar o trateaza cu nepasare. Dezordinea mentala si practica vazuta din exterior, are totusi niste elemente de legatura invizibile dar destul de autocontrolate. Multa nevoie de libertate, de comunicare pe un fond de bunatate si intelegere, chiar daca de multe ori anturajul nu-l intelege exact. Exista mari abilitati adormite, care daca sunt fixate spre un tel, aduc realizari.

Soarele in Varsator si Mercur in Capricorn
Minte agera in afaceri si in domeniile pe care altii nu ar da doi bani. Se gindeste si se opereaza la scara larga, holistica, dar intotdeauna printr-o reprezentare la nivel practic. Interes stiintific, artistic, dar si posibilitati mecanice. De multe ori mai generosi decit par a fi.

Soarele in Varsator si Mercur in Pesti
Apare aici o abordare nepractica a vietii, precum si modele confuze de gindire. Se poate trece usor de la atitudini de bunatate, generozitate la afisarea unor stranii si iresponsabile manifestari. Daca cineva se apropie cu tact si diplomatie, isi poate impune puternica vointa in fata acestor oameni. Exista de multe ori interese mistice, ezoterice sau artistice.

Soarele in Pesti si Mercur in Pesti
Reprezinta o categorie de persoane greu de inteles, cu o gindire confuza si incurcata. De aici apare neclaritate in problemele importante si limpezime de gindire in cele neimportante. Chiar daca alearga dupa doi iepuri, are o fire imaginativa, intuitiva si receptiva la o serie larga de stimuli, vizibili sau nu. Poate cadea in plasa de a merge in extremele trairilor emotionale.

Soarele in Pesti si Mercur in Varsator
Functie de educatie, experiente si antrenament, se pot obtine succese in arta sau stiinta. Cu toate ca au aptitudini umanitare si sunt foarte intelegatori, motivele lor vor avea permanent o latura mistica, inclinare pe care si-o dezvolta pentru a-si dobindi pacea si linistea interioara.

Soarele in Pesti si Mercur in Berbec
Tendinta de a exagera spiritul de corectitudine si cinste.Cu toate ca ei au puterea de a-i influenta pe ceilalti, ei nu sunt deosebit de usor de ranit sau influentat. Adesea isi fac inamici in incercarea de a-si acoperi greselile cu multe vorbe dar cu insuficiente fapte. Necesita invatarea unei analize profunde a oricarei situatii, pentru a depasi inclinatia de a se repezi la fapte fara o cugetare prealabila. Aptitudini mecanice si pentru lucrul cu detaliile.

Inapoi la Articole


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...