Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
E-003- Mintea poate vindeca- Frederick Bailes


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Ezoterica

Mintea poate vindeca

E
-003 - Mintea poate vindeca Frederick Bailes Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte E-003 Format Brosura 145x210 56 pag (A5) Colectia Ezoterica

Fragmenete, Articole din Carte:
CAPITOLUL II - Cum gandul provoaca boala (citeste articolul)
CAPITOLUL  V – Cum se aplica un tratament mintal (citeste articolul)

CUPRINS:
 
Cuvant inainte                                                                pag 01
 
Introducere                                                                     pag 01
 
Cap. I - Realitatea despre minte si posibilitatile sale     pag 02
 
Cap. II - Cum gandul provoaca boala                            pag 09
 
Cap. III - Principiul Vindecarii Universale                      pag 12
 
Cap. IV – Cum se formeaza o credinta puternica          pag 17
 
Cap. V – Cum se aplica un tratament mintal                 pag 21
 
Cap. VI – Cum se poate realiza vindecarea                  pag 29
 
Cap. VII – Sa refuzam asistenta medicala ?                 pag 34
 
Cap. VIII – Uzina electrica din noi                                 pag 40
 
Cap. IX - Cazuri de vindecare                                       pag 44
 
Cap. X - Vindecarea si religia                                        pag 48

Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta daca urmeaza o cale adevarata spre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat catorva favorizati de catre o Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta, de nepatruns si de neinteles, doreste ca acestia "Sa-si poarte crucea", obtinand in acest fel un soi de purificare spirituala nebuloasa. Cauza reala a bolii se gaseste in starile emotionale, de spaima, in gelozie sau anxietate, frustrari si contradictii (contrarietati), generate de incercarile oamenilor de a obtine fericirea si de a putea face fata pretentiilor vietii moderne. Impresii si invataminte din copilarie pot fi cauze ajutatoare; impactul milioanelor de minti inconjuratoare sigur ca are o influenta determinata; conversatia rudelor sau prietenilor ii poate afecta. Se mai poate adauga la aceste cauze o gama intreaga de simptome si insuflarea fricii ce se desprinde din prospectele de desfacere a medicamentelor, precum si articole sau publicatii de popularizare privind bolile si sanatatea. Boala este semnul exterior al unei tulburari mintale. „Gandeste pentru a invata sa nu mai gresesti „

 

CAPITOLUL II - Cum gandul provoaca boala

Omul traieste in interiorul constiintei sale si nu in afara, in lumea exterioara. El nu-si da seama ca s-a lovit de o obstructie decat atunci cand mesajul a fost transmis constiintei sale prin intermediul nervilor. Lucrurile pe care le sufera omul, le sufera in interiorul constiintei sale, atunci cand nervii ii raporteaza senzatia.

Trebuie sa intelegem adevarata relatie dintre Minte si Trup pentru a vedea din ce este facuta asertiunea ca starile mintale sunt responsabile actionand printr-un corp.

Acesta este un adevar fundamental, ce trebuie sa fie acceptat daca voim sa existe vindecare mintala si spirituala.

Corpul insusi este rezultatul activitatii mintii, este modelat de catre minte si modificat de catre MINTE.

Modificarile fizice de natura superficiala pot fi  observate daca se urmaresc schimbarile din starile mentale.

Se stie inca de mult ca ulcerul gastric, astmul, afectiuni ale pielii, tulburarile cardiace si altele sunt cauzate de deranjamentul mintal care se manifesta pe o perioada de timp.

Se afirma ca stari emotive adverse opresc productia de celule rosii sangvine, ducand astfel la anemie; de asemenea, o mare parte din asa numitele indigestii nervoase sunt indigestii emotive.

Se pune intrebarea daca starile fizice pot fi corectate prin modificarea starii mintale. Oamenii de stiinta afirma ca s-au vazut cazuri de vindecari ale unor afectiuni ca: eruptii cutanate, stari de raceala provocate de frustratii ale unor necesitati fiziologice (dragoste, relevare, etc.) prin tratamente mintale corespunzatoare. De asemenea, se afirma ca sinuzita, polipoza nazala, colita si starile nervoase, pot avea originea in stari mintale. Recent, revista "Physician" din New-York a publicat un articol in care s-a raportat ca sistemul nervos autonom (SNC), sub influenta gandirii negative, declanseaza curgerea excesiva a unor anumitor fluide apoase in tesuturi si membrane. Operatii, medicamente si regim vor indeparta excesul de fluide, dar - afirma mai departe articolul - mintea in mod obisnuit indeplineste o functie de umplere din nou si deci, nu exista un tratament eficient pana ce mintea nu este schimbata cu una de incredere.

Cum se poate ca mintea sa aiba forta de a influenta stari fizice pana intr-atata incat sa conduca la imbolnavire? Aceasta se datoreaza faptului ca omul gandeste nu numai cu creierul, ci si cu intreg corpul, organismul. Fiecare celula in parte - oricat de mica - este o scanteie infinit zecimala a Mintii.

Nu exista in intreg Universul un singur punct care sa nu fie salasluit de catre Minte, prin urmare nu exista nici un singur atom in corpul omenesc care sa fie despartit de actiunea mintala nici macar pentru o clipa.

Omul este atat de obisnuit sa gandeasca pe doua planuri - fizic si mental - incat ii vine greu sa conceapa ca amandoua sunt in realitate un singur plan. Intr-adevar, trupul este Minte condensata in forma fizica, asa cum este si Spirit condensat in forma. Activitatea Mintala nu poate fi despartita de manifestarea fizica, deoarece manifestarea fizica, este manifestarea mintala. Intr-un sens, ceea ce Mintea gandeste, corpul gandeste, ceea ce corpul gandeste, el devine. Fiecare conditie mintala se inregistreaza in corp, si cand mintea se modifica se produce o schimbare corespunzatoare in corp, o reflectare exacta a gandirii modificate.

Boala este o idee deformata care si-a asumat dominatia. In sensul cel mai veridic este incorect sa se spuna ca boala este "cauzata de minte"- forma distorsionata ce o numim boala fiind numai gandul - forma distorsionat in stare vizibila. Problema este deci in primul rand o chestiune de gandire si la fel este si solutia. Controlul bolii este mintal, deoarece insasi boala este mintala. Corpul nu are puterea sa genereze el insusi boala, care este numai umbra aruncata de minte, si mintea sanatoasa va proiecta un corp sanatos.

Fiecare celula creata de corp este un gand, in forma, fie negativ, fie pozitiv si avand substanta. Celulele sunt insasi gandul. Ganduri de sanatate inseamna celule sanatoase, ganduri de boala inseamna celule bolnave. Este necesar sa fim foarte siguri de acest adevar daca intentionam sa cream corpului o conditie de sanatate abundenta.

Cand socotim ca celulele corpului sunt create cu viteza fulgerului, putem intelege ca ele sunt gandire in forma. Ca un singur exemplu, se poate arata ca celulele rosii (globulele) sunt construite intr-un ritm de 150.000 pe secunda si in mod normal dispar in acelasi ritm. Raportand acest exemplu la alte tesuturi ale corpului ne putem da repede seama ca acest organism pe care-l numim om, este un vartej dinamic de energie gandita pe care mintea, fara incetare, o face sa ia forma. Se poate spune deci ca controlul afectiunii consta in controlul gandirii si ca pentru a schimba o conditie fizica, trebuie mai intai schimbata gandirea. Prin urmare, cautam o tehnica sa ne dea posibilitatea de a schimba caracterul fluxului constiintei. Intr-un alt capitol vom ajunge la acest subiect, la acest stadiu este suficient a repeta  ca tehnica nu consta in forta vointei, "concentrare" sau in a repeta "zi de zi, in orice fel, imi merge din ce in ce mai bine". Consta intr-o unificare constienta cu Inteligenta Universala, care niciodata de la sine nu are vreun gand de boala, si exista o foarte precisa tehnica prin care ne putem conduce pe noi insine la aceasta unificare.

Boala este dovada exterioara a unei tulburari interioare. Sanatatea este semnul exterior al unei minti integrate. Putem spune ca nimic nu apare in viata noastra decat ceea ce atrage printr-o gandire intensa si este gresit sa se creada ca Divinitatea ar fi aceea care ar da o boala. S-a mai aratat faptul ca Mintea Universala este in intregime neutra, nu are nici o dorinta personala, se manifesta printr-o lege impersonala. Este dirijata in actiune de catre dorinta noastra, exprimata sau nu, daca este indeajuns de intensa si clara, asa ca sa devina dominanta. Spiritul este personal, dar Legea este impersonala. Este Legea Gandirii, asa cum este si legea electricitatii care, fara nici o emotie si cu totul impersonal, poate ucide un om care atinge un fir neizolat, dupa cum, tot atat de repede poate sa-i prajeasca painea, deoarece nu cunoaste altceva decat sa functioneze potrivit legii actiunii sale.

CAPITOLUL  V - CUM SE APLICA UN TRATAMENT MINTAL

Tehnica poate fi manuita in oricare din diferitele cai ce se afla la dispozitia noastra. In ultima analiza, oricine poate face uz de propria-i exprimare si chiar de propria-i metoda. Metoda indicata mai jos este considerata de autor ca fiind de o mare eficienta. Aceasta poate fi modificata dupa dorinta fiecaruia, cu conditia expresa de a nu se abate de la calea de baza prin care dirijeaza Inteligenta Universala in actiune.

Tratamentul propriu-zis consta intr-o activitate mintala. Este o miscare bine definita a Mintii intr-o directie specifica, in folosul unei anumite persoane. Nu este nevoie a pune mainile asupra persoanei tratate, ca in metoda magnetismului. Astfel ne desprindem imediat de orice forma de vindecare magnetica. Mai mult decat atat, nu folosim nici un fel de hipnotism. Psihiatrul foloseste hipnotismul in scopul de a inlatura bariera mintii constiente si a deschide subconstientul pentru a implanta aici propriile sale sugestii. Nu avem nimic de criticat deoarece psihiatria a fost si este o cale de inlaturare a complexelor si obsesiilor si, de fapt, psihiatria se foloseste de ceva mai mult decat hipnotismul. Ne referim aici la hipnotism pentru a putea lamuri pozitia noastra  in ceea ce priveste vindecarea. Nu folosim nici puterea vointei spre a impune ideile si imaginile noastre pacientului cu o putere de vointa mai slaba. Aceasta ar insemna sa folosim forta personala, cea ce nu facem. Nu folosim nici sugestia, care presupune repetarea acestor formule. Folosim cuvinte, dar acestea in scopul unic de a transmite niste idei clare, care de fapt stau la baza vindecari. Nu posedam nici un fel de formula magnetica, magica, de repetat in clipe de tensiune, avand ca urmare inlaturarea afectiunii. Toate acestea nu ar fi decat tot un fel de sugestii. Nu incercam sa influentam mintea pacientului in nici un fel. Nu proiectam gandul si nici nu retinem gandul pentru altul.

Tratamentul mintal si spiritual este completat in intregime in mintea pacientului. Acesta incepe cu adevarul fundamental ca persoana pe care o trateaza este o idee perfecta in Mintea Divina si ca intregul sau proces in timpul tratamentului consta in a inlatura din propria-i minte orice idee sau imagine de imperfectiune sau boala la pacient, sau de la el insusi, cand se trateaza pe sine. Dupa ce s-a asigurat de faptul ca Mintea a creat un vehicol perfect prin care Spiritul doreste sa se manifeste si, dupa ce a vazut felul in care Spiritul (Mintea) se grabesc sa refaca corpul, cand ceva nu este in regula, atunci incearca sa-si alature propria-i gandire de aceea a Mintii Universale. Prin urmare, el actioneaza inlauntrul sau ca sa stearga orice credinta in tulburarea fizica, ce si-a facut aparitia la persoana asupra careia lucreaza. Pacientul a acceptat credinta ca este bolnav. Practicianul nu admite sa impartaseasca aceasta credinta cu el, fiind convins ca numai aceasta credinta a pacientului o mentine treaza; prin urmare, practicianul trebuie sa creada el insusi in realitatea perfectiunii pacientului daca doreste sa neutralizeze falsa credinta a celui suferind.

El stie ca nu exista mai multe minti, adica fiecare individ nu poseda o minte aparte fata de aceea a semenului sau, precum nici fata de Mintea Universala. El stie ca exista in Univers o singura Minte Atotcuprinzatoare si de aceea ce numim minti individuale sunt de fapt volumul de Minte Atotcuprinzatoare pe care o folosim atunci cand gandim. El mai stie ca este imposibil ca Mintea Unica sa se manifeste in acelasi timp si in boala si in sanatate. Mai stie de asemenea, ca este sanatos in aceeasi Minte in care pacientul se crede bolnav. O fantana nu poate da in acelasi timp si apa dulce si amara; prin urmare, sau cei sanatosi nu sunt sanatosi, sau cei bolnavi nu sunt bolnavi. In ambele cazuri nu se spune adevarul cand isi descriu starile fizice contrare. Din ceea ce pacientul a invatat din Univers, stie ca sanatatea este starea normala, in timp ce boala este starea anormala.

Mai departe stie ca Legea Mintii este o Lege a Reflectiei. Stie de asemenea ca Mintea este intr-o activitate neincetata; inapoi si inainte se misca suveica Mintii, prelucrand particulele de materie intr-un model fizic, model ce reprezinta reproducerea exacta a modelului mintal pus la dispozitia sa. Intrucat pacientul pastreaza un model de boala, practicianul trebuie sa-si asigure un model de sanatate si demonstrand prin cuvinte increderea totala pe care o are in Mintea Subiectiva Universala, devine prin acesta capabil sa dirijeze aceasta Forta gigantica pentru a lucra dupa modelul sau si nu dupa cel al pacientului. In cazul cand cineva se trateaza singur, trebuie sa se convinga ca, in timp ce simturile sale il informeaza ca este bolnav, mintea sa obiectiva trebuie sa-i spuna, constient si deliberat, ca informatiile transmise de simturi sunt incorecte si trebuie sa-si proclame pe propria sa perfectiune Divina. Toata lumea stie ca in timpul unei emotii puternice - ca in timpul unei lupte sau incercari de salvare - acei implicati nu simt durerea loviturilor care ar fi de nesuportat atunci cand mintea le inregistreaza, venite pe calea simturilor. Asa ca este posibil pentru cineva sa-si indrepte gandul intr-o astfel de directie incat sa uite de durere, greata sau alte neplaceri. ….

Inapoi la Colectia Ezoterica


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...