Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
E-004- Scrisorile lui Thales din Argos


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Ezoterica

Scrisorile lui Thales din Argos

E
-004 - Scrisorile lui Thales din Argos Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte E-004 Format Brosura 145x210 60 pag (A5) Colectia Ezoterica

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 2. Balchis, Regina Sabbei (citeste articolul)
Cap 5. Ahasver (citeste articolul)

CUPRINS:
 
Distrugerea Atlantidei                  pag  01
 
1. A doua cupa de initiere           pag  06
 
2. Balchis, Regina Sabbei           pag  09
 
3. In Gradina Magdalei               pag  20
 
4. Maria                                       pag  30
 
5. Ahasver                                   pag  36
 
6. La picioarele crucii                  pag  41
 
7. Invierea lui Christos                pag  48
 
Catre cei care au citit                  pag  55

Pe cand farul din cerul eternitatii a incoronat cu razele sale palida mea frunte, ca semn de mare initiat al Sanctuarului din Teba, eu, Thales, si Claudiu Macedoneanul, care s-a invrednicit de aceeasi treapta, am primit din mana marelui Hierofant cupa vietii si apoi el m-a trimis in adapostul tainic al fiului Intelepciunii, la Heraclit pe care glasul poporului l-a numit Intunecatul pentru ca el si invatatura lui erau greu de patruns, chiar de neinteles pentru popor. Cati ani au trecut de cand absorbeam intelepciunea lui, de cate ori am parasit adapostul ca sa ducem oamenilor faramiturile stiintei oranduite si de cate ori ne-am inapoiat, nu e necesar a socoti. Intr-unul din acele rastimpuri, cand ma gaseam sub infatisarea unui filosof stoic, te-am gasit si pe tine, amice Empedocle, pe langa inteleptul Socrate si am legat mai tare firele ce ne uneau de pe vremea azi adormitului oras sub valurile oceanului, oras numit "Portile de Aur". Acolo, cei din urma preoti negri, tacuti ca pietrele pustiului, ne-au indrumat la centrul cel mare catre Acela al carui nume e "Tacere" si calculul anilor pierduti in noaptea vremurilor, incalculabil in calendarul planetelor si al fiecarui destin este de a astepta sfarsitul pentru a fi ultimul gropar al Pamantului.


 

Cap 2. BALCHIS, REGINA SABBEI

Thales catre Empedocle, fiul lui Miles din Atena:

Bucura-te de intelepciunea Phallas-Atenei. Sa dam deoparte ceata trecutului, amicule Empedocle, si sa ne ducem in sfera aceea pe care voi oamenii secolului XX o numiti poveste, iar noi, fiii constientei nemuritoare a intelepciunii care rezulta din analele Universului, fapta.

Era noapte si Selene, ca un stalp de diamant se reflecta in apele tainice ale Nilului. Eu, Thales, stateam pe turnuletul templului Isidei si notam pe panglica papirusului calculele mele despre ridicarea unei stele noi - Gora - in Constelatia Cainelui. Si iata, o mana dezmierdatoare s-a lasat pe umarul meu si a rasunat glasul dulce al Invatatorului meu, marele Heraclit:

- "Thales", a spus el, "stii tu istoria stralucitei regine a Sabbei, celei frumoase, Balchis?"

- "Invatatorule", am raspuns eu, "tu stii ca de mii de ani sunt cufundat in cercetarea marilor scripte ale genezei - si am aratat cupola fara de margini a cerului instelat care se intindea deasupra noastra - cand sa fi avut timp sa ma ocup cu istoria regine pamantului, chiar daca ar fi tot atat de frumoasa ca regina cerului instelat, Steaua Diminetii?" Heraclit a clatinat din cap.

- "Thales", a spus el, "in raspunsul tau se simte o nota de ironie ce nu poate lipsi mintii fiului nobilei Elade, dar sa crezi Invatatorului tau, ca nu pentru vorbire desarta ti-a pus tie aceasta intrebare. Aseaza-te fiul meu, si ia aminte!"

Si eu m-am asezat langa Invatatorul meu si cuvantarea lui lina si armonioasa a curs incat se contopea cu rasunetul razelor Selenei ce-si revarsa lumina ei asupra mea, asupra Invatatorului, asupra templului Isidei, a apelor tainice ale Nilului si asupra adancimii tainice a pustiului ce se intindea dincolo de fluviu.

Si iata ce mi-a povestit Invatatorul:

Cand focul pamantului a inghetat, pamantul negru in preajma nasterii fericitei Atlantide si masivele primei Lemurii create au devenit fundul oceanului; catastrofa nu a atins templul Zeitei Vietii, resedinta veche a regelui negrilor, tainicul Arraim. Insa nu cu mult inainte de aceasta catastrofa, marele rege a disparut, nu se stie unde, lasandu-si pamantul sau, templul si pe unica sa fiica, care a devenit prima slujitoare a Zeitei Vietii. Inconjurata de sapte preoti intelepti, ea, aceasta fiica, frumoasa Balchis, a intampinat barbateste aceasta catastrofa si tot barbateste a suportat-o. Iar cand, in sfarsit, dupa multe luni s-au imprastiat norii de fum si cenusa care acopereau bolta cerului, iar locuitorii templului Zeitei Vietii s-au vazut pe o insula mica inconjurati de apele tulburi ale unui ocean nou, frumoasa Balchis a savarsit primul serviciu sacru la altarul Zeitei Vietii si a facut fagaduinta ferma de a-si consacra viata aflarii tatalui ei, tainicul Arraim, deoarece stia ca pe el era pecetea vietii vesnice si el nu putea sa moara. Si a iesit preotul cel mare, Kainan, care cu al treilea ochi a vazut marea rasa a titanilor din nord, care a disparut, si a spus:

- "Balchis, cum faci tu fagaduinta, nestiind daca Marele nostru Suveran, Arraim, fiul intelepciunii, vrea sa fie cautat de tine? Fiindca, iata, cand pe pamant traiau titanii nordului, tainicul Arraim era pe pamant, care nu e deloc leaganul lui, din moment ce alt pamant si alt cer si alte adancuri ceresti au fost martorii nasterii lui. Cat de frumoasa si cat de inteleapta ai fi tu Balchis, tu esti totusi numai firul de iarba pe drumul lui neinteles.

Va trece termenul vietii tale si pamantul va primi corpul tau garbovit de frumusete, dar el, mai mare si mai tainic, va merge mai departe si fiecare pas al lui va fi egal cu mii de ani ai vietii tale."

Cu sprancenele incruntate si nelinistita a ascultat frumoasa Balchis cuvintele intelepte ale preotului cu trei ochi.

- "Kainan", a strigat ea, "departe vede ochiul tau al treilea, dar el nu este in stare sa vada adancimea inimii mele, inima fiicei lui Arraim, inteleapta Balchis. Aduceti aici pe Arra", a poruncit ea bland preotilor si si-a intors fata spre statuia Zeitei.

Kainan a clatinat din cap cu dezaprobare.

- "Balchis, Balchis", a spus el, "gandeste-te ce puteri vrei sa atingi, ce legi vrei sa pui in favoarea ta! De capacitatile Arrei s-au folosit pana in prezent numai pentru legatura cu stapanul vietii si Zeita in persoana."

- "Pleaca batrane", a strigat suparata Balchis, "sau nu sunt eu fiica lui Arraim? Nu sunt eu preoteasa suprema a zeitei?" Ea s-a indreptat si in figura ei a fost atata frumusete dumnezeiasca, plina de putere nespusa, ca batranul preot a plecat capul si balbaind ceva, incet, s-a dat indarat.

Preotii in momentul acesta au adus in templu o fata frumoasa de statura mica. Ea era de alta rasa, necunoscuta, deoarece pielea ei era alba ca zapada in contrast cu pielea bruna cafenie a Lemurienilor, iar ochii nu-i erau de culoare albastru inchis, ca la frumoasa Balchis, ci negri.

Parul nu se aseza in frumoase bucle pe umeri, ci cadea ca o cascada pana la podele si toata figura ei parca era patrunsa de ceva ne-pamantesc. Parca o suflare a altei lumi a intrat odata cu ea sub boltile templului. Preotii batrani stiau ca in zadar ar fi sa caute pe mama si tatal Arrei printre Lemuri. A fost stiu ca bravul marinar Falaciol a adus cateva familii de astfel de oameni ciudati facand calatoria spre tainice pustietati de gheata la Polul Sud. Inteleptul Arraim a poruncit sa se puna femeile pe langa temple si a invatat pe preoti sa se foloseasca de tainica si ciudata lor aptitudine. Barbatii tribului necunoscut de graba au murit toti si numai femeile continuau sa vietuiasca pe langa temple, ca viata floricelelor de sera.

Cap 5. AHASVER  

Thales din Argos catre Empedocle, fiul lui Miles din Atena:

Bucura-te de binecuvantarea Domnului Rastignit! Am sa-ti povestesc, Empedocle, o mare fapta despre Acela care a pornit la drum in ziua fatala a Rastignirii Domnului si care calatoreste pana in prezent si va calatori pana sa va implini tot ce a prorocit Rastignitul despre ultimele zile ale planetei.

Lunga era calea pe care se urca jertfa Dumnezeiasca la Golgota, caci totdeauna este larga calea care duce la suferinta si ingusta cararea care duce la fericire.

O caldura chinuitoare a crapat pamantul cleios, plini de brazde adanci si de bulgari uscati de pe urma rotilor carutelor. In tacerea mormantala a caldurii de amiaza s-a oprit stihia cerului, care nu indraznea inca sa creada ceea ce se savarseste pe pamant.

Pe drum mergea, cu racnete si urlete, o gloata uriasa de oameni. Inainte, cu un pas regulat de ostas, fara patima, mergea un centurion varstnic. Il urmau doi soldati, o gramada de baieti zgomotosi inconjurau pe acei care mergeau dupa ei, un grup de trei oameni insangerati, batuti, care duceau fiecare in spate cate o cruce mare.

Eu, Thales, n-am sa descriu pe Acela care mergea putin inainte si spre care au fost indrumate toate batjocurile si strigatele turmei omenesti, care-L inconjura. N-am sa fac aceasta fiindca in limba ta, Empedocle, nu sunt nici cuvinte, nici culori pentru redarea stralucirii Dumnezeiesti, amestecata cu suferinta omeneasca, ce lumina fata blanda, inteleapta si totodata supra-omeneasca a galileeanului. Urmele de sange numai adanceau taina cea mare si infricosata care lumina aceasta fata cu aripile ei.

Dupa el mergea un urias edomeu care usor si cu mandrie purta greutatea unei cruci gigantice pe umerii lui. Ochii lui mari si infricosatori priveau cu mare dispret gloata, ochi in care se reflectau privirile a zeci de victime ce au cazut in mana lui, a celui mai mare talhar pe drumul Tyrului. Tacut, cu siroaie de sudoare amestecate cu sange, mergea, si numai din cand in cand, vazand ca multimea inghesuia prea mult pe Cel care mergea inainte, slobozea un racnet ca un leu salbatec imbatat de sange si multimea se arunca la o parte, iar soldatii romani care mergeau pe laturi tresareau si strangeau mai tare armele in mainile lor.

Complet aplecat la pamant sub greutatea crucii, abia se tara al treilea. Sange si sudoare se amestecau pe fata lui cu lacrimi care nu erau lacrimi de disperare, ci lacrimi dezgustatoare de frica. Si el racnea ca o hiena urmarita plangandu-se tare, tot timpul de nedreptatea judecatorului care l-a condamnat la moarte si inca la o moarte injositoare pentru o vina de nimic. Dar pe fata lui cu ochi tulburi si plini de puroi, erau scrise toate viciile si decaderea unei lumi intregi, cu cea mai josnica si cea mai jalnica frica pentru viata lui nedemna.

Multimea care-l inconjura era, ca orice multime, puturoasa si proasta. Nemernici care abia s-a trezit dupa betia de noapte, adresandu-I glume urate, multimea de cersetori si fanatici care nebuneste protestau contra hulelor Aceluia care mergea inainte. Erau si din cei indiferenti ca animalele care se bucurau de privelistea ce va fi, femeile desfranate in imbracaminte tipatoare si fardate, iar intre ele, grupuri de oameni bine imbracati care discutau mandru si serios despre trebuinta uciderii Nazarineanului indraznet care a cutezat a critica o clasa dominanta atribuindu-i vicii si sapand astfel orice respect fata de ea. Acestia erau saducheii. Numai ici, colo, in inghesuiala, se vedeau fete palide cu priviri ganditoare, figuri imbracate neglijent ale carturarilor si invatatorilor pe fetele carora se vedea efortul de a ghici o enigma ramasa fara dezlegare pentru ei: "De ce aseara, la sedinta de noapte a sinedriului, a fost asa de trist marele intelept Caiafa?

De ce a poruncit el sa se distruga toate scriptele despre Invatatorul din Nazaret care se ducea acum la Rastignire? Si ce indemnau cuvintele ultime ale lui Caiafa <Stimati frati si alesi ai lui Israel, saducheii cer moartea lui Isus Nazarineanul, numit de popor Hristos. Daca noi nu ne asociem la cererea lor, ei ne vor acuza in fata conducatorului Iudeei de aderenta la El, care neaga privilegiile, bogatia, nobilimea si meritele, propovaduind saracia si egalitatea. Romanii ne vor banui de dorinta de a ridica o rascoala, vor dizolva sinedriul si vor pune si mai mari biruri si, la sfarsit, totusi Il vor rastigni pe Nazarinean. Atunci, fratilor, nu-i mai bine sa moara un om pentru popor?>. Asta au gandit carturarii, dar atunci de sa distruga scriptele despre faptele mari ale Nazarineanului?"

De ce ar fi spus ei daca luau parte la sedinta tainica a marelui sinedriu, compus din doisprezece caldei care au pierdut si socoteala anilor, luminati de semnul marii intelepciuni a Lunii, Adonai tainic, care domnea in Babilon sub numele Dumnezeului Baal?

Zapacit, fara autoritatea obisnuita, rasuna vocea aceluiasi Caiafa, care spunea:

- "Inteleptii Domnului, ai lui Avram, Isaac si Iacob, copii ai lui Adonai, sa fie binecuvantat numele Lui, a sosit ceasul groaznic pe care noi nu-l asteptam. Intelepciunea noastra este neputincioasa, stelele tac, stihiile la fel, pamantul a amutit, in Sfanta Sfintelor Templului eu nu pot sa primesc raspuns de la marele sanctuar al Lunii. Fratilor, noi am ramas singuri cu intelepciunea noastra in fata marii enigme, a simplului Lemnar din Nazaret. Fratilor, din toate colturile pamantului, v-am adunat aici pentru o consfatuire mare, caci a venit momentul cel mare in viata poporului care este in paza noastra. Aceasta o stim noi. Ce sa facem fratilor? Cum e de salvat poporul si ce pozitie e de luat fata de marea enigma a Lemnarului din Nazaret?"

Inapoi la Colectia Ezoterica


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...