Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
E-008- Viata Impersonala- Helene Baron


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Ezoterica

Viata Impersonala

E-008 - Viata Impersonala Helene Baron Pret 7.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte E-008 Format Brosura 145x210 72 pag (A5) Colectia Ezoterica

Fragmenete, Articole din Carte:
Capitolul 4 – Constiinta, Inteligenta, Vointa (citeste articolul)
Capitolul 6 – Gandirea si Creatia
(citeste articolul)

CUPRINS:
 Cap 01 - EU SUNT                                                      pag  01
 
Cap 02 – LINISTESTE-TE SI AFLA                            pag  03
 
Cap 03 - EU, VIATA, DUMNEZEU                             pag  06
 
Cap 04 - CONSTIINTA, INTELIGENTA, VOINTA       pag  08
 
Cap 05 – CHEIA                                                         pag  12
 
Cap 06 - GANDIREA SI CREATIA                             pag  15
 
Cap 07 – CUVANTUL                                                pag  19
 
Cap 08 - IDEEA MEA                                                 pag  22
 
Cap 09 - GRADINA EDENULUI                                 pag  26
 
Cap 10 - BINELE SI RAUL                                        pag  30
 
Cap 11 – INTREBUINTAREA                                    pag  34
 
Cap 12 - SUFLETE INSOTITE                                  pag  39
 
Cap 13 - AUTORITATEA MEA                                  pag  42
 
Cap 14 - MEDIUMII SI MEDIATORII                         pag  45
 
Cap 15 – MAESTRII                                                  pag  49
 
Cap 16 - CHRISTOS SI IUBIREA SA                        pag  53
 
Cap 17 - GASINDU-MA                                              pag  58
 
Cap 18 – UNIFICAREA                                              pag  64

Eu vorbesc pentru tine, cel care citesti. Pentru tine, care ai cautat ici si colo, timp de ani indelungati, straduindu-te sa afli in carti si invataturi, in filosofii si religii: ADEVARUL, FERICIREA, LIBERTATEA si pe DUMNEZEU, fara sa stii precis ceea ce cauti. Pentru tine, al carui suflet este obosit, descurajat si aproape lipsit de orice speranta. Pentru tine, care adesea ai perceput o licarire a acestui Adevar, care disparea in fata ta asemenea unui miraj al desertului, atunci cand tu incercai sa-l urmaresti si sa-l atingi. Pentru tine, care ai crezut ca l-ai gasit intr-o fiinta elevata care poate ca era renumita ca Maestru al unei Comunitati, Fraternitati sau Religii datorita doctrinei minunate pe care el o preda si a faptelor pe care el le savarsea; dar tu a trebuit sa-ti dai seama mai tarziu ca acest Maestru nu era decat o personalitate umana ca si a ta, cu defectele si slabiciunile sale, cu pacatele sale ascunse, cu toate ca aceasta personalitate a servit drept mijloc pentru raspandirea invataturilor minunate care iti pareau a fi cel mai inalt Adevar. Iata deci, suflet nevoias, ca tu nu stii exact cui sa te adresezi. -„EU SUNT”
 

Capitolul 4 - CONSTIINTA, INTELIGENTA, VOINTA

Da, eu vad multime de ginduri care s-au invalmasit in spiritul tau in timp ce citesti, indoielile si intrebarile arzatoare, teama vaga care se transforma intr-o speranta care face ca simpla licarire a Semnificatiei Mele, care a inceput sa patrunda in obscuritatea intelectului tau omenesc,  sa luceasca mai stralucitor ca tu sa poti vedea clar Adevarul pe care in mod instinctiv il simti ca este cuprins de Cuvintele Mele. Inca o data, Eu iti spun ca acest Eu Sunt care vorbeste aici, este Eul tau real si intim si ca citind, este important ca tu sa-ti dai seama ca in realitate Tu, Eul tau propriu si intim esti cel care indreapta aceste cuvinte spre constiinta ta omeneasca pentru ca ea sa inteleaga complet semnificatia lor. Si inca EU iti repet ca este chiar Eu Sunt, care este Viata si Spiritul care insufleteste toate lucrurile din Univers, de la cel mai mic atom pina la cel mai mar Soare; ca acest EU SUNT este Inteligenta din tine; din fratele tau si din sora ta si ca de asemenea inteligenta din toate lucrurile create, care le face sa traiasca, sa creasca si sa devina ce sunt destinate.

Daca tu nu poti sa intelegi acum acest EU SUNT poate in acelasi timp sa fie EU SUNT-ul din fratele tau, si de asemenea Inteligenta aflata in piatra, planta sau animal. Totusi, vei intelege daca vei fi atent la Cuvintele Mele si daca te vei conforma Instructiunilor pe care Eu le dau aici, caci daca tu continui sa citesti si sa te straduiesti cu ardoare sa intelegi Semnificatia Mea, in curind, Eu voi aduce constiintei tale o Lumina care va lumina partile cele mai ascunse ale spiritului tau si care va alunga toata aceasta multime de concepte false, de idei si de prejudecati omenesti care mentin intunecarea intelectului tau. Deci, asculta cu atentie: Eu sunt Tu, Eul tau adevarat si intim, Tot ceea ce esti tu in realitate. Ceea ce crezi tu ca esti, Nu esti ceea ce esti. Ceea ce crezi tu ca esti nu este decit o iluzie, o umbra a fiintei tale adevarate; aceasta Fiinta Reala este Eul tau Intim, Divin si Nemuritor.

EU SUNT acest centru focal al constiintei tale care in spiritul tau omenesc se numeste pe el-insusi EU, Eu sunt acest EU; dar ceea ce tu numesti constiinta ta, este in realitate constiinta Mea, desi atenuata, pentru ca ea sa se poata adapta la capacitatea spiritului tau omenesc. Dar este inca Constiinta Mea, si atunci cind tu vei putea sa alungi din spiritul tau toate conceptele false, ideile false si parerile omenesti si sa-l purifici in intregime in asa fel incit Constiinta Mea sa poata fi in conditia de a se exprima in mod liber prin el, atunci tu ma vei recunoaste si tu vei sti ca persoana ta nu este nimic altceva decit un punct focal al Constiintei Mele, un canal sau un mijloc prin care eu pot sa exprim in exterior, in materie, Semnificatia Mea.

Totusi tu nu poti inca intelege si natural, tu nu vei putea crede cele spuse decit dupa ce Eu voi fi pregatit complet spiritul tau, convingind intelectul tau de adevarul acestora. Ti s-a spus ca fiecare celula a corpului tau are o constiinta si o inteligenta proprie; si ca numai prin aceasta constiinta ea ar putea sa faca activitatea pe care o executa atit de inteligent. Dar fiecare celula este inconjurata de alte milioane de celule, si fiecare isi indeplineste in mod inteligent propria sa activitate, in mod evident condusa de constiinta unita a tuturor acestor celule, formind o inteligenta colectiva care domina si conduce intreaga activitate, aceasta inteligenta colectiva fiind in mod aparent inteligenta organului care este constituit din celulele cuprinse in el. la fel exista si alte inteligente colective in aceste organe, fiecare continind milioane de celule si toate aceste organe formeaza corpul tau fizic.

Tu stii acum, ca Tu esti fiinta inteligenta care dirijeaza activitatea organelor corpului tau, fie ca aceasta conducere este efectiva, constienta sau inconstienta, relativ la modul de executare, si ca fiecare celula, fiecare organ, este in realitate un punct focal al acestei inteligente conducatoare, si ca atunci cind aceasta inteligenta se retrage definitiv din organism, celulele se separa, corpul tau fizic moare si nu mai traieste ca organism viu. Dar cine este acest Tu care dirijeaza si controleaza activitatile tale si in consecinta acelea ale fiecarei celule care il compun? Tu nu poti afirma ca acest eu omenesc sau personal al tau este cel care il efectueaza, caci tu personal nu poti decit cu mare dificultate sa controlezi in mod constient actiunea unui singur organ al corpului tau. Acesta trebuie sa fie Eu Sunt-ul tau impersonal, care esti Tu, fara sa fii totusi tu (in sens personal). Asculta!

Tu sau Eu Sunt-ul din tine, este pentru mine ceea ce constiinta celulelor corpului tau este pentru constiinta mea relativ la EU SUNT. Tu esti, am putea spune, o celula a Corpului Meu si constiinta ta (fiind una din Celulele Mele) este pentru Mine ceea ce constiinta uneia dintre celulele corpului tau este pentru Tine. Constiinta unei celule a corpului tau trebuie deci sa fie constiinta Mea, la fel cum constiinta ta este Constiinta Mea si din acest motiv, celula, tu si Eu trebuie sa fim UNUL in constiinta. Totusi, tu nu poti de acum incolo sa conduci sau sa controlezi in mod constient nici o singura celula din corpul tau; dar cind tu vei putea dupa vointa sa intri in constiinta EU SUNT-ului tau, si sa cunosti identitatea sa cu Mine, atunci tu vei putea controla nu numai pe fiecare dintre celulele corpului tau, dar si pe cele ale altui corp pe care tu doresti sa-l concentrezi.

Ce se intimpla atunci cind fiinta ta inteligenta inceteaza sa mai controleze celulele corpului tau? Corpul se dezintegreaza, celulele se separa si pentru moment activitatea lor este terminata. da, inseamna ca celulele mor sau pierd constiinta? Nu, ele pur si simplu dorm si se odihnesc pe o perioada oarecare de timp, si dupa un interval de timp se unesc cu alte celule formind noi combinatii si mai devreme sau mai tirziu apar in alte manifestari ale vietii, ca minerale, vegetale sau animale; in tot acest timp ele dovedesc ca isi pastreaza inca constiinta lor originara si ca ele asteapta numai actiunea Vointei Mele, pentru a se asocia impreuna intr-un nou organism in scopul construirii unei noi fiinte inteligente prin intermediu careia Eu doresc sa Ma manifest.

Atunci aceasta constiinta a celulei este in mod aparent comuna tuturor corpurilor - si anume mineral, vegetal, animal sau uman - fiecare celula fiind, poate, prin experienta, adaptata unei anumite activitati comune tuturor acestor corpuri? Da, aceasta constiinta a celulei, este comuna oricarei celule a oricarui corp de orice natura ar fi; pentru ca aceasta este o constiinta Impersonala, neavind alt scop decit acela de a executa activitatea care ii este atribuita. Ea traieste doar pentru a lucra oriunde este nevoie de ea. Atunci cind ea a terminat de construit o forma, ea incepe sa construiasca o alta sub conducerea oricarei fiinte inteligente pe care Eu doresc sa o serveasca. La fel se intimpla si in cazul tau (in ceea ce priveste constiinta ta omeneasca). Tu, ca una dintre Celulele Corpului Meu, ai o constiinta care este Constiinta Mea, o inteligenta care este Inteligenta Mea, si de asemenea o vointa care este Vointa Mea. Tu nu ai niciuna dintre acestea prin tine insuti. Toate sunt ale Mele si doar pentru folosinta Mea. Asa deci, Constiinta Mea, Inteligenta Mea si Vointa Mea care opereaza in tine si in celelalte celule ale Corpului Meu si care constituie EU SUNT-ul tau si al lor, trebuie sa opereze in mod impersonal in celulele corpului tau. Deci EU si EU SUNT-ul tau si al fratelui tau, ca si constiinta si inteligenta tuturor celulelor ale tuturor corpurilor, suntem UNA. EU SUNT Fiinta Inteligenta, Cel care conduce totul; spiritul care insufleteste, Viata, Constiinta oricarei Materii, a oricarei Substante. Si daca tu stii sa-L intelegi, Tu, Cel Adevarat, Cel Impersonal, tu esti in toate, si tu esti UNA cu toate, tu esti in Mine, si tu esti UNA cu Mine, asa cum EU SUNT in tine si in toate, si prin acestea Eu exprim Realitatea Mea prin tine si prin toate. Aceasta vointa pe care tu o numesti vointa ta, nu este a ta din punct de vedere personal, dupa cum nu sunt nici constiinta si nici inteligenta spiritului tau si a celulelor corpului tau.

Capitolul 6 - GINDIREA SI CREATIA

Eu am spus ca omul nu gindeste; pentru ca Eu, dinauntrul lui gindesc pentru el. Eu am spus, de asemenea, ca omul crede ca el este cel care gindeste. Cum aceasta este o contradictie aparenta, Eu trebuie in mod necesar sa-ti arat ca omul nu este cel care gindeste si nici cel care face un lucru oarecare pe care crede ca il face. Caci, Eu, dinauntrul lui, EU fac tot ce face el, dar EU fac in mod necesar prin organismul sau, prin personalitatea sa, prin corpul sau, spiritul si sufletul sau. Eu iti voi indica cum se verifica acest lucru. In primul rind incarca sa-ti dai seama ca Eu te-am facut dupa Chipul Meu si Asemenea Mie si Eu am Existenta Mea inauntrul tau. Desi tu acum nu stii inca aceasta si crezi si crezi ca EU, Dumnezeu, Sunt undeva in afara ta si ca Tu si cu Mine suntem separati, - incearca pentru un moment sa-ti imaginezi ca Eu Sunt in tine, in interiorul tau.

Apoi, da-ti seama ca ceea ce faci tu cind gindesti, nu este in mod real gindire caci tu nu o faci constient; si nu ar putea fi altfel de vreme ce tu nu esti constient de Mine care unt Inspiratorul si Conducatorul tuturor gindurilor si tuturor rationamentelor care intra in spiritul tau. Mai mult, recunoaste ca datorita faptului ca Eu Sunt inauntrul tau, si ca tu esti facut dupa Chipul si Asemenea Mie si ca prin urmare tu ai toate calitatile Mele, tu ai putere de a gindi. Dar nefiind constient ca a Gindi inseamna A CREA si ca facind aceasta tu folosesti una din Puterile Mele Divine si in realitate intreaga ta Viata a gindit, dar aceasta nu a ost decit o gindire falsa sau ceea ce tu ai numit un mod gresit de a gindi.

Si acest mod eronat de a gindi, aceasta necunoastere a ceea ce inseamna Puterea Mea pe care tu ai utilizat-o in mod abuziv, te-a separat de Mine, in constiinta, de fiecare data departindu-te din ce in ce, dar indeplinind mereu Planurile Mele care iti vor fi dezvaluite mai tirziu. Dovada celor spuse mai sus este ca tu crezi ca esti separat de Mine, ca traiesti intr-o lume materiala, ca trupul tau de carne produce si gazduieste durerea si placerea si ca o influenta raufacatoare, numita Demon, se manifesta in lume opunindu-se Vointei Mele. Da, tu crezi ca toate aceste lucruri sunt intr-adevar asa. Si ele sunt de fapt asa, pentru tine, caci pentru constiinta muritoare a omului toate lucrurile sunt pentru el ceea ce eul din el gindeste sau crede ca sunt. Si tot Eu sunt el care face ca ele sa para a fi eului omului ceea ce crede ca sunt, in unicul scop de a servi Planurilor Mele si pentru ca sa se indeplineasca legea creatiei. Sa vedem acum, daca asa stau lucrurile. Daca tu crezi ca un lucru este intr-un anumit fel, acest lucru nu este intr-adevar asa pentru tine? Nu este adevarat ca atunci cind un necaz, o nenorocire, o durere, o suferinta sau o neliniste iti par reale, aceasta se intimpla doar pentru ca gindirea sau convingerea ta le face sa fie exact asa cum iti inchipui ca sunt? dar alte persoane ar putea sa vada aceleasi lucruri cu totul altfel si sa considere modul tau de a vedea ca fiind fara sens. Nu este asa? Daca asa este, atunci corpul tau, personalitatea ta, caracterul tau, lumea ta, sunt ceea ce ele iti par a fi, pentru ca nu ti le-ai imaginat asa cum sunt.

In consecinta, tu le poti modifica prin acelasi procedeu, - daca ele nu iti convin astfel; tu poti sa le transformi dupa dorinta ta gindindu-te ca ele sunt ceea ce tu doresti sa fie. Nu-i asa ca poti sa o faci? Dar cum se poate gindi in mod real si constient in asa fel ca sa se produca aceasta modificare? - Te intrebi tu. In primul rind, sa stii ca Eul tau Intim si Adevaratul Eu era acela care iti atragea atentia in mod intentionat asupra acestor lucruri care acum iti sunt atit de neplacute si e fac sa te gindesti ca ele sunt ceea ce par sa fie acum. Sa stii de asemenea ca Eu sunt cel care pregateste astfel spiritul omenesc, pentru ca, atunci cind tu vei alerga inspre Mine, in mod interior, cu o credinta si o incredere ferme si permanente, Eu sa pot sa te aduc in starea de a vedea si a face sa se manifeste din acest punct de vedere material realitatea acestor lucruri care acum iti par atit de neplacute.

Caci eu iti dau tot ceea ce prin aspectul sau exterior poate atrage sau indemna spiritul tau omenesc sa continue cercetarea sau investigatia ta paminteasca, in scopul de a-ti dovedi cit de inselator este pentru spiritul omenesc, aspectul exterior al tuturor lucrurilor materiale si slabiciunea oricarei intelegeri omenesti, in scopul de a te face sa alerg i in mod interior la Mine si la Intelepciunea Mea ca fiind Singurul si Unicul Talmaci si Calauza. Si atunci cind vei alerga astfel la Mine, in mod interior, Eu iti voi deschide ochii si te voi face sa vezi ca unicul mijloc prin care tu vei putea vreodata sa operezi modificarea felului tau de a gindi, este de a schimba inainte de toate modul tau de a interpreta aceste lucruri despre care crezi acum ca nu sunt ceea ce ele ar trebui sa fie. Adica, daca aceste lucruri iti par satisfacatoare sau chiar odioase si te afecteaza in masura sa iti produca o indispozitie fizica sau stari de neliniste mentala - ei bine! inceteaza sa crezi ca ele pot sa te afecteze sau sa te incomodeze in vreun fel.

Caci cine este cel care comanda? Corpul tau, spiritul tau, sau Tu, EU SUNT-ul dinauntrul tau? Atunci, de ce sa nu dovedesti ca Tu esti cel care comanda, gindind relativ la aceasta real si pozitiv, asa cum EU SUNT-ul tau intim doreste sa gindesti? Doare pentru ca tu crezi ca lucrurile sunt asa cum le vezi, lasi sa intre in spiritul tau gindurile ne-armonioase si le dai astfel puterea sa te afecteze si sa exercite o astfel de influenta asupra ta. Atunci cind tu vei inceta sa le dai aceasta putere si cind vei alerga la Mine in mod interior, lasindu-ma sa conduc gindirea ta - ele vor disparea imediat din constiinta ta - dizolvindu-se in neant, de unde tu le-ai creat gindindu-le. Atunci cind tu vei fi dispus sa faci asa, atunci, si numai atunci, tu vei fi pregatit sa intelegi Adevarul si vei fi capabil sa crezi prin intermediul gindirii constiente, efectuata si dirijata asa cum se cuvine de catre Mine, lucrurile reale si permanente pe care Eu, dinauntrul tau doresc sa le creezi.

Si atunci, cind tu vei putea distinge adevarul de fals, realul de ceea ce nu este decit aparent, gindirea ta constienta va avea aceeasi putere pentru a crea tot ceea ce doresti asa cum a avut gindirea ta inconstienta in trecut pentru a crea lucrurile pe care tu le doreai altadata, dar pe care atunci le vei considera odioase. Caci ca urmare a gindirii tale inconstiente, sau pentru a fi gindit in mod inconstient despre dominatia pe care dorintele tale o exercitau asupra puterii tale creatoare, lumea ta si viata ta sunt acum ceea ce tu ai dorit sa fie intr-o imprejurare oarecare din trecut. Nu ai studiat si analizat niciodata procedeul de lucru efectuat de minte in momentul in care o noua Idee fertila in posibilitati iti venea in minte? Ai remarcat tu relatia care exista intre Dorinta si o astfel de Idee si cum prin intermediul gindirii aceasta Idee sfirseste prin a se realiza efectiv?

Inapoi la Colectia Ezoterica


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...