Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
H-002- Hrana Vie si Meniuri Specifice- Terapie Alimentara


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Hrana Vie -Alimentatie Naturala

Hrana Vie si Meniuri Specifice, Terapie Alimentara

H-002 - Hrana Vie si Meniuri Specifice, Terapie Alimentara Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte H-002 Format Brosura 145x210 52 pag (A5) Colectia Hrana Vie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 02- Condimentele si Conservantii (citeste articolul)

Cap 06-1- Cauzele manifestarii Diabetului Zaharat (citeste articolul)
Retete Alimentatie Naturala – Bucataria fara Foc
(citeste articolul)

CUPRINS:
 
01- Alimentatia Naturala sau „Bucataria fara Foc”                 pag  01
 
02- Condimentele si Conservantii                                          pag  02
 
03- Diferite metode si produse conservare naturala
 
03-1 Otetul de mere                                                               pag  05
 
03-2 Varza murata                                                                 pag  06
 
03-3 Castravetii murati                                                           pag  07
 
03- 4 Plante aromatizante si condimente complexe uscate   pag  07
 
03- 5 Ciuperci uscate (pulbere sau felii)                                 pag  07
 
03- 6 Germenii de grau                                                          pag  08
 
03- 7 Seminte aromate, uscate si macinate                           pag  08
 
03- 8 Pasta si sucul de rosii                                                   pag  08
 
03- 9 Exemplul usturoiului                                                      pag  08
 
03- 10 Fructe conservate in miere- ex: ciresele                     pag  09
 
04- Conservantii alimentari sintetici                                       pag  09
 
05- Aditivii Alimentari, E-urile                                                 pag  10
 
06- Diabetul Zaharat, boala sufletului                                    pag  13
 
06-1- Cauzele manifestarii Diabetului Zaharat                       pag  20
 
06-2 Terapia alimentara                                                         pag  24
 
07- Principiile alimentatiei naturale                                         pag  25
 
08- Avantajele Alimentatiei Naturale                                      pag  26
 
09- Alimentatia Naturala si mentalitatea                                 pag  30
 
09- Preparate Naturale: Retete pentru Ciorbe, Mancaruri,
 
Deserturi si Sucuri specifice Bucatariei fara Foc                    pag  32
 
10- Retete pentru 10 Meniuri diversificate si usor de preparat
 
MENIUL 1
.                                                                               pag  36
 
Supa de rosii
 
Salata de varza cu ciuperci
 
Rulada cu mere
 
MENIUL 2
.                                                                               pag  37
 
Ciorba de dovlecei
 
Salata de telina cu mere
 
Mixaj de banane la pahar
 
MENIUL 3
.                                                                               pag  38
 
Ciorba de spanac
 
Rosii umplute cu branza
 
Salata de ciuperci cu maioneza
 
Rulada cu stafide
 
MENIUL 4
.                                                                               pag  39
 
Ciorba de conopida cu sfecla
 
Salata de ciuperci cu morcov
 
Bomboane cu alune
 
MENIUL 5
.                                                                               pag  40
 
Supa de ciuperci
 
Salata de castraveti cu maioneza
 
Crema la pahar cu grau germinat
 
MENIUL 6
.                                                                               pag  41
 
Ciorba de radacinoase
 
Salata de ridichi cu ceapa si salata verde
 
Rulouri cu branza
 
Crema la pahar cu oua
 
MENIUL 7
.                                                                               pag  43
 
Supa de varza alba
 
Salata de dovleac cu varza murata
 
Prajituri cu nuci
 
MENIUL 8
.                                                                               pag  44
 
Ciorba de conopida
 
Salata de varza murata cu ciuperci
 
Crema la pahar cu nuci
 
MENIUL 9
.                                                                               pag  45
 
Supa crema de spanac
 
Salata de morcovi si albituri
 
Coliva din grau germinat si fructe
 
MENIUL 10
.                                                                              pag  46
 
Ciorba de varza murata
 
Castraveti umpluti cu branza
 
Salata de varza murata cu grau germinat
 
Crema de fructe cu smantana

Alimentatia naturala foloseste legume, fructe, cereale, lactate, oua, miere. Alimentatia naturala nu foloseste :zahar, coloranti, conservanti, carne si nici un fel de tratament termic. Procesul de digestie este unul din cei mai mari consumatori de energie, fie ca ne place sa recunoastem acest lucru sau nu. Dupa o masa copioasa singurul impuls este de a te aseza undeva ca sa lenevesti, iar nivelul de energie scade si se concentreaza pe prelucrarea alimentelor si uneori chiar pe anhilarea otravurilor ingerate. Cu cat alimentatia este mai apropriata de natura cu atat energia consumata este mai mica. Pe masura ce alimentele sunt mai prelucrate termic, chimic sau mai conservate, cat departe de imaginea lor naturala, cu atat mai mult energia acestor alimente va fi mai departe de armonia si rezonanta propriului nostru corp, de armonia naturii si universului. Avantajele acestui mod de vata sunt nenumarate: sanatatea, un corp fizic armonios si evident deblocarea calitatilor latente care asteapta rabdatoare sa iasa la lumina. Dar sa nu uitam ca alimentatia naturala este un mod de viata.
 

Cap 02- Condimentele si Conservantii

Ca denumire generica, condimentele folosite in prepararea produselor alimentare specifice alimentatiei naturale, influenteaza gustul si aroma. Functie de experienta, intuitie, noi incercari sau urmarirea respectarii unor retete clasice, acestea se combina asemanator unei piese muzicale, prin armonia generala, ritmul, predominarea unor instrumente sau a interpretarii vocale. Unele condimente pot fi in primul plan, altele accentueaza gusturile celorlalte, se pot crea combinatii armonioase, nuante mai fine sau aparitia senzatiei gustului gradat sau temporal.

Cam toti oamenii s-au obisnuit sa manance sarat, in multe locuri de preparare se folosesc doar sare si piper. Sarea ne toceste gustul, inflameaza mucoasele, si cere multe lichide, pe care le opreste in asa zisele tesuturi adipoase, ca proeminente dizarmonioase ale corpului fizic. Nu doar sarea cere foarte multe lichide, ci si o alimentatie denaturata prin tratament termic si saraca in fructe si salate de cruditati. Pentru cei care doar imbuca cu repeziciunea senzatiei de „foame”, acestia fiind o majoritate, nu prea mai conteaza cum arata, cum miroase si ce gust are mancarea. Fenomenul numit „foame” sau „pofta de mancare”, uneori mai apropiat de bulimie, reprezinta un dezechilibru energetic si emotional, care trebuie controlat din exterior.

O alimentatie cu produse care din punct de vedere organic sunt incompatibile cu viata, pe langa efortul energetic necesar recunoasterii, asimilarii, eliminarii si protectiei unor organe si functii vitale, apare si un efect de combustie exagerat care necesita lichide, schimbarea multor tricouri si consumul exagerat de deodorante si sapunuri. Acestea pacalesc aparentele pe o anumita perioada a unui corp urat mirositor si blocheaza un proces natural si firesc de a se proteja si de a elimina prin toate mijloacele ceea ce am mancat si ceea ce am gandit.

Pentru cei care au trecut si mentinut o perioada mai indelungata modul de alimentatie prin hrana vie, primele simptome au fost scaderea consumului de apa sau alte lichide (deoarece acestea sunt continute in alimentele netratate termic intr-o stare naturala compatibila cu corpul uman, iar procesele de digestie sunt foarte simple si cu o durata mult mai mica), disparitia deformarilor corporale si mirosurilor aparute la nivelul pielii prin transpiratie.

Se spune ca mirosi si esti ceea ce mananci, gandesti si faci. Un produs tinut prea mult pe masa sau in stomac, incepe sa putrezeasca, digestia este lenta, rezultand alcool si gaze „aromate”. De aici apare expresia de anestezie alimentara sau betie la propriu a simturilor sau comportamentului pentru majoritatea celor care se alimenteaza cu alimente moarte, greu digerabile si incompatibile chimic. Energia si sentimentele vor fi pe masura, lucruri dovedite in manifestarea relatiilor interumane prin fapte evidente.

Dincolo de gustul real al morcovilor, dovlecelului, branzei de vaci sau merelor, se pot obtine o sumedenie de combinatii, initial prin diferite retete, apoi prin aportul particular al fiecaruia. Se iese din „anonimatul alimentar”, gusturile vor fi diferite de la o zi la alta, functie de cantitatea si felul condimentelor folosite, dar si functie de stare, de rezonanta, de sentimente, de mediu si de formele-gand induse.

Ca prima concluzie, dincolo de materialismul alimentar cu care ne-am obisnuit, alimentatia vie presupune o stare vie. Condimentul mental si psihic este la fel de important ca cel fizic sub forma unor prafuri sau frunze. Aranjamentul, culorile, muzica, mediul si compania de servire a mesei sunt adevaratele condimente, acestea dau nota finala. Esti un om care mananca pe strada, in locuri fastuoase cu acorduri de manele, intr-un cadru de nervozitate sau afaceri importante; asta este nivelul de la care se pleaca spre descoperirea alimentatiei reale.

Importanta persoanelor care cresc, transporta, prepara si servesc alimentele spre a fi consumate este covarsitoare in sensul sanatatii fizice, psihice si mentale. De multe ori ne trezim nervosi, si nici nu ne imaginam ca de vina este un biet hamburger pe care l-au trantit si injurat altii, cu o meserie peste caracterul si responsabilitatea lor. O indigestie sau stare de disconfort datorata faptului ca am mancat nervosi, nici nu se mai baga in seama. Doctorii si oamenii de stiinta cauta peste tot, doar in fata nasului au uitat sa caute. Musca de pe caciula lor ii poarta pe cai de neimaginat pentru bunul simt.

Influenta unei legaturi de verdeata proaspata la nivel de gust si miros este total diferita intr-o ciorba fiarta, fata de o ciorba macerata la temperatura camerei. Evocand gustul si placerea carnii, pentru majoritatea cetatenilor, sa nu uitam ca carnea nepreparata, cruda nu are un gust prea placut. Modul de preparare si mai ales condimentele sunt cele care ne gadila papilele gustative si mirosul. Prepararea unor carnaciori fara usturoi, boia, piper, sare, cimbru, coreandru, enibahar, ne-ar lasa destul de indiferenti.

O privire de ansamblu a condimentelor, particularizata in retetele si explicatiile de preparare, creeaza o lunga insiruire a lor: sare de mare, piper, boia dulce si iute, curry, cimbru, enibahar, coreandru, tarhon, maghiran, frunze de patrunjel, marar, telina, chillie, usturoi, ceapa, boabe de mustar, foi de dafin macinate, oregano, busuioc, salvie, lamaita, rozmarin, chimion, scortisoara, cuisoare, ghimbir, hrean, si altele cu denumiri mai exotice sau populare.

Fiecare va hotari daca vrea mancarea mai dulceaga, iute, amaruie, acra sau aromata, functie de anumite zile, perioade sau dispozitii. O salata sau ciorba naturala este vie, lucreaza din punct de vedere al gustului, o anumita perioada dupa ce a fost preparata; gustand dupa ce am preparat-o si dupa 3 ore vom vedea doua manifestari diferite. Cu timpul prin experienta prepararii alimentatiei naturale, vom avea atentia normala si fireasca indreptata spre evenimentul respectiv, persoanele, locul si momentul de servire. Se ajunge la a prepara acelasi fel de mancare dar la un mod unic, prin rezonanta si intuitie.

Acestea se pot dezvolta doar prin a manca doar alimentatie naturala. Experientele bucatarilor traditionali care pe langa friptura mai taie o bucata de varza si doua rosii, sunt niste experiente catastrofale, mai ales din punct de vedere al vibratiei si mediului respectiv. Dar cel putin este un inceput, de abia in momentul in care se sesizeaza diferentele, se poate trece la un pas mai profund al bucatariei fara foc. Alimentatia naturala este un mod de viata, efectele vor fi minime in perioada de combinare sau tatonare prin posturi de carne religioase sau medicale, combinatii de fierturi cu cruditati. Este vorba de simbolul alegerii si credintei, din moment ce nu vrei sa mananci natural (cu tot felul de justificari), vei primi beneficile celeilalte alimentatii, care din boala in boala, ne ofera batranetea si parasirea acestui corp fizic.

Nu exista scop ci doar sens, pentru ca daca un om mananca natural de frica kilogramelor sau a unei boli, in mentalul lui gandul de boala exista si este mult mai puternic ca orice din exterior. Acest om se desconsidera permanent, spunand ca mananca cutare pentru boala cutare, persista in sentimentul de boala materialist, dar cu fata naturista. Mai intrebi pe cate unul, ce mai mananca si ce mai face ?, raspunde ca este naturist deoarece mananca carne doar o data pe saptamana sau mai rar. Alimentatia naturala este un sens, nu o finalitate, traind normal se poate vedea o alta fateta a evolutiei.

Usturoiul, hreanul, sarea, otetul, uleiul sunt conservanti ideali pentru legume, de la cateva zile pana la muraturile, bulionul sau legumele pentru iarna. La fel mierea pentru preparatele dulci sau mentinerea fructelor peste iarna.

Cap 06-1- Cauzele manifestarii Diabetului Zaharat

(Bernie S. Siegel, - „Iubire, Terapie, Vindecare") 4% din populatia globului sufera de diabet. La aceasta tulburare contribuie mult grasimea. In cazuri mai rare, poate aparea si datorita unei infectii virale, caci virusii ataca celulele producatoare de insulina. Diabetul zaharat se descopera de obicei spontan.

Simptomele sunt: sete accentuata, diverse rani care nu se inchid, mancarime, infectii urinare si eczeme, oboseala, lipsa poftei de mancare, slabire brusca.

Cresterea nivelului de zahar (glucoza) din sange este foarte periculoasa, desi mult timp nu se manifesta nici o suferinta, dar, in final, atinge vasele de sange (venele). Efectul bolii este relevat de cele mai multe ori atunci cand nu se mai poate face nimic. Primele probleme apar la ochi si la rinichi. Datorita tardivei descoperiri a diabetului, poate interveni orbirea sau insuficienta renala. De multe ori, se simte o circulatie proasta la picioare, poate aparea infarctul miocardic sau comotia cerebrala.

Pentru ca celulele sa preia zaharul din sange, corpul are nevoie de insulina. Daca nu este suficienta sau apare intr-o cantitate anormala, zaharul din sange creste.

Medicina vorbeste de doua tipuri de diabet:
--
DIABETUL ZAHARAT tip 1. In acest caz, celulele din pancreas care secreta insulina au fost in mare parte deteriorate; de aceea, organismul trebuie sa primeasca insulina pentru tot restul vietii in mod artificial. Boala apare in general inainte de 30 de ani, la circa 30% din bolnavii de diabet.
--
DIABETUL ZAHARAT tip 2. Aici este vorba de „diabetul batranetii", care apare dupa 40 de ani si reprezinta 90% din bolnavii de diabet. Un rol important revine aici ereditatii si obezitatii. Desi productia insulinei in pancreas este continua, cantitatea este insuficienta. In aceasta forma a diabetului, numita si „urinare de zahar", zaharul ajuns in organism nu poate fi asimilat, adica integrat in celule.

Din timpuri stravechi, zaharul este considerat simbol al dragostei si atractiei. Bunicii isi exprimau dragostea lor pentru nepoti sub forma dulciurilor, oamenii grasi cauta alinarea in dulciuri. Deci zaharul, de multe ori, iti ofera o senzatie placuta, sinonimul dragostei si a lipsei de griji.

In studiul sentimentelor bolnavului de diabet, constatam ca din punct de vedere sentimental, desi este in stare sa dea si sa primeasca dragoste (in plan material este vorba de zahar - dulciuri, miere etc), acesta nu este capabil sa prelucreze aceste aspecte. Ii lipseste capacitatea de „a digera" grija celor din jur. Desi nivelul sau de zahar in sange este crescut (duce cu el destula dragoste si afectivitate din partea celorlalti, deci a mediului), nu stie ce sa faca cu aceasta, returnand-o in forma sa initiala.

Acesta inlocuieste problemele care il apasa cu ceva dulce, cu lene.

El pune viata, cu aspectele ei mai putin placute, la capitolul „activitati suplimentare". Dar asa cum se intampla uneori la consumul mare de dulciuri, si aici va ramine cu o senzatie de greata.

Bolnavul de diabet nu accepta atentia si dragostea celorlalti, desi are mare nevoie de asa ceva. Constient sau inconstient refuza aceasta, nevrand sa recunoasca ca are nevoie de ea.

Astfel ca ii este imposibil sa ofere si sa primeasca dragoste si afectivitate. Cel care in asemenea mod se indeparteaza de „viata dulce", cu timpul se va „amara".

Factorii principali care cauzeaza aceasta boala se leaga in primul rand de crize, probleme cu animalele, cruzime, crime, duritate, lipsa de intelegere, suparari sau situatii care impun reorganizarea intregii existente. Pentru foarte multi aceste manifestari de cruzime si comportament aberant cu regnul animal, direct sau indirect, isi au radacinile de-a lungul altor incarnari. Acum ei continua cu aceste manifestari fata de animale sau fata de cei din jur, iar unii nu intamplator se apropie cu foarte multa caldura fata de animale; insa, totul trebuie platit pana la ultimul leu. Sarcina, pubertatea sau anii de schimbare a existentei sunt situatii in care omul trebuie sa se confrunte cu sine. Aceste cauze multiple pot fi socotite ca facand parte din problemele zilnice.

Sa luam spre exemplu un barbat care ramane fara serviciu. Acesta are sentimentul ca familia nu mai are nevoie de el. Astfel, el poate presupune ca nu merita dragostea celor din jur, caci a esuat chiar si in postura de sustinator al familiei. Acest punct de vedere, poate sa-l duca la situatia ca respectivul sa nu mai vrea sa observe dragostea si atentia familiei, iar mai tirziu, nici sa nu o mai poata primi (exprimat fizic prin zaharul pe care nu-l mai poate folosi, desi acesta exista in organism).

Cazuri la copii
Sa vedem acum un caz, la un baietel de 5 ani cu diagnostic de diabet zaharat. In urma discutiilor cu parintii, se constata ca acel copil a avut in preajma aproape intotdeauna bunicii sau diverse rude. Intre rude, adeseori, se produceau neintelegeri si scandaluri, astfel incit copilul a devenit confuz - ii venea greu sa accepte mangaierile si sfaturile „matusii cea rea". Deci, in acest caz, apare sindromul numit „confuzie", cu privire la receptarea afectiunii celor din jur.  Diabetul implica o capacitate sexuala in formare, deziluzie, sentimente de frustrare. Aceasta este o atentionare legata de o mai buna intelegere fata de propria persoana, o nevoie crescuta de a te bucura de viata.

Mesajul acestei tulburari (DIABETUL ZAHARAT) este mereu acelasi: nevoia regasirii dragostei de sine prin apropierea si identificarea cu eu-l real, recunoasterea ca fiecare este demn de iubirea celuilalt. In plus, tulburarea aceasta reaminteste celuilalt ca este unic, cu sarcini si meniri precise. Numai cei ce sint cu adevarat fiinte sincere pot primi si darui dragoste si bucurie, permitandu-si luxul de a se bucura cu adevarat de viata. Aceasta deschidere in fata vietii, permite si deschiderea membranelor celulare in fata excesului de zahar, prin regasirea parametrilor fiziologici normali ai mediatorului numit insulina. …

Inapoi la Colectia Hrana Vie -Alimentatie Naturala


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...