Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri
H-003- Conexiunile si Aspectele Alimentatiei Naturale


Asociatia Geea Life


Ezoteric Fest


Festival Expozodiac


Qigong – Tai Chi

Fundatia Romana

Grup de Dialog
ALTERNATIVE si
Stiinte Spirituale

Click to join alternative_spirituale
Click to join
alternative_spirituale


Grup de Dialog
BON CAMINO
Pelerinajul
la Santiago
de Compostela
Spania

Click to join bon_camino
Click to join
bon_camino


Grup de Dialog
Scoala de
ASTROLOGIE

Click to join scoala_astrologie
Click to join
scoala_astrologie


Grup de Dialog
EZOTERICFEST
Sanatate
Cunoastere
Armonia

Click to join ezotericfest
Click to join
ezotericfest


Grup de Dialog
EXPOZODIAC
Conexiuni si
Alternative
 Spirituale

Click to join expozodiac
Click to join
expozodiac


 

Inapoi la Colectia Hrana Vie -Alimentatie Naturala

Conexiunile si Aspectele Alimentatiei Naturale

H-003 - Conexiunile si Aspectele Alimentatiei Naturale Pret 6.00 Lei Ed Geea Life 2005 COD carte H-003 Format Brosura 145x210 60 pag (A5) Colectia Hrana Vie

Fragmenete, Articole din Carte:
Cap 08- Calciul si proteinele vegetale (citeste articolul)

Cap 09- Mierea si usturoiul (citeste articolul)

CUPRINS:
 
01- Alimentatia Naturala si Mentalitatea                                 pag 01
 
02- Formele –gand schimbarea mentalitati traditionale          pag 03
 
03- Functionarea creierului                                                     pag 04
 
04- Puterea gandului                                                              pag 06
 
05- Principiile generale ale Alimentatiei Naturale                   pag 10
 
06- Painea cea de toate zilele; naturala din tarate                 pag 14
 
07- Experiment vegetarian asupra unei populatii de 3 mil      pag 17
 
08- Calciul si proteinele vegetale                                            pag 21
 
09- Mierea si usturoiul                                                            pag 23
 
10- Tort cu crema Raffaelo si banana                                    pag 25
 
11- Hrana, timpul liber si societatea                                       pag 26
 
12- Experiente si subtilitati alimentare                                    pag 28
 
13- Educatia “civilizata” si civilizatia actuala                           pag 31
 
14- Triada umana si stiinta vietii                                             pag 34
 
15- Omul ca Divinitate                                                            pag 36
 
16- Alimentatie reala este Respiratia                                     pag 39
 
17- Metabolismul si Nutritia                                                    pag 42
 
18- Proteinele in alimentatie                                                   pag 46
 
19- Alternativa Homeopatiei                                                   pag 48
 
20- Enzimele si principii de baza ale „viului”                           pag 51
 
20- 1. Scurt istoric
 
20- 2. Activitatea catalitica a enzimelor
 
20- 3. Activitatea enzimelor
 
20- 4. Temperatura optima a reactiilor enzimatice
 
20- 5. Influenta pH-ului
 
20- 6. Specificitatea enzimelor
 
20- 7. Clasificarea enzimelor
 
20- 8. Vitaminele solubile in apa si in grasimi

Organismul isi preia din hrana doar ceea ce ii este necesar si numai in cantitatea suficienta pentru a-si indeplini functiile sale. Restul de substante sunt eliminate. Daca nu se reuseste eliminarea lor in timp util, se cauta o metoda de a le stoca in organism intr-o forma care sa nu deterioreze prea mult sanatatea corpului. In ceea ce priveste sarea s-a constatat ca omului ii sunt necesare doar doua grame de sare pe zi. Daca se consuma mai mult de doua grame de sare pe zi, surplusul va fi eliminat cu greu sau se depune in tesuturile adipoase, ceea ce inseamna o solicitare suplimentara si complet inutila a rinichilor si intregului organism. Un ou nefiert, un mar din copac are putere subtila, are viata, are camp energetic, in timp ce acestea fierte sau prajite isi pierd aura, energia si viata. Suntem fiinte vii, deci avem nevoie de alimente, ganduri si experiente la fel de vii ca noi. Alimentarea cu hrana „moarta” ne face, ca pe langa toxinele preparari, sa asimilam si teroarea animalelor asasinate. Vom urmari sa mancam hrana vie pentru ca suntem fiinte vii.
 

Cap 08- Calciul si proteinele vegetale 

Exista un numar de mituri despre dietele vegetariene cum ar fi mitul proteinelor, al fierului, si al vitaminei B12. Se simte ca mitul proteinelor devine incetul cu incetul mai putin problematic desi inca este la ordinea zile, dar cel mai mare mit in prezent este probabil mitul calciului. Se pare ca absolut toti cei care se ocupa de nutritie inca recomanda lapte si produse lactate, si adesea in cantitati mari, pentru a asigura rezerva de calciu. Majoritatea oamenilor cred ca trebuie sa mananci produse lactate pentru calciu si ca produsele lactate sunt cele mai bune pentru a preveni osteoporoza, o boala a pierderii de calciu si alte minerale alcaline din schelet, ceea ce rezulta in oase fragile. Majoritatea oamenilor cred ca aceasta se poate intampla numai cand exista prea putin calciu in alimentatie, dar acest lucru este fals.

Toate acestea sunt in mare majoritate probabil rezultatul publicitatii facute de industria produselor lactate care timp de decenii ne-a "informat" cu succes cat de bune sunt laptele si produsele lactate pentru sanatatea noastra.

Multi oameni, de asemeni tind sa creada ca daca un pahar de lapte pe zi este bun, atunci trei sau patru pahare trebuie sa fie inca si mai bune. Aici vom privi un pic mai departe in modul de hranire, predominanta vegetalelor sau a carnurilor: este cel mai important factor in aparitia osteoporozei - o problema foarte actuala si de importanta speciala pentru femei.

Osteoporoza nu este cauzata de lipsa calciului in dieta. Este cauzata de un exces de acid in alimentatie, ceea ce obliga corpul sa dirijeze calciul catre schelet. Este adevarat ca produsele lactate contin mult calciu, dar la fel de adevarat este ca oamenii care au nivele mai ridicate de aport de calciu din produse lactate, consumate excesiv de mult zilnic, au nivele mai ridicate de osteoporoza. Faptul ca mitul calciului a supravietuit este in foarte mare masura datorat gandirii cantitative superficiale.

Cercetarile moderne arata ca populatiile care au un aport mai scazut de calciu au de fapt un schelet mai puternic. Acest lucru poate fi explicat prin aceea ca populatiile care mananca in cantitati mari alimente bogate in calciu mananca de asemeni si alimente ce formeaza acizi care jefuiesc corpul de calciu. De exemplu, branza care este foarte bogata in calciu este de asemeni foarte bogata in proteine si daca este consumata in exces sau impreuna cu prea multe alte proteine din carne, va genera pierderi de calciu si alte minerale alcaline.

Calciul si alte minerale alcaline sunt pierdute prin aportul de prea multe alimente generatoare de acizi iar saracia in calciu a hranei este foarte mica, daca nu inexistenta in relatie cu aportul real de calciu. Cea mai mare cercetare din lume asupra dietei arata ca populatiile unde aportul de calciu din produse lactate este ridicat, nivelul osteoporozei (ca si a multor altor boli) este cel mai ridicat. Aportul de calciu din produsele lactate si tablete de calciu nu previn osteoporoza. Osteoporoza este prevenita si tratata pur si simplu prin evitarea generarii ei.

Mai multe investigatii medicale separate din intreaga lume au stabilit ca osteoporoza are foarte putin de a face cu aportul de calciu dar foarte multe legaturi cu aportul de proteine. British Medical Journal a raportat ca aportul de calciu este complet irelevant pierderii oaselor. American Journal of Clinical Nutrition a scris in 1970 "Osteoporoza este de fapt o boala generata de un numar de lucruri, cel mai important dintre ele fiind aportul excesiv de proteine animale".

Vegetarienii nu au la fel de mult, osteoporoza ca si omnivorii, iar carnivori sunt pe locul intai. American Journal of Clinical Nutrition a publicat cel mai mare studiu facut vreodata asupra osteoporozei in 1983. Cercetatorii au descoperit ca la varsta de 65 de ani, femeile vegetariene aveau 18% pierderi osoase iar cele ne-vegetariene aveau 35%. Cifrele echivalente pentru barbati erau 3% si 7%. Cifrele pot fi explicate de faptul ca desi vegetarienii mananca de obicei prea multe proteine, ei nu mananca la fel de multe proteine ca si mancatorii de carne, si, mai mult, ca proteinele sunt de mai buna calitate.

Un studiu pe termen lung a aratat ca pentru o cantitate de 75 grame aport zilnic de proteine, mai mult calciu este pierdut in urina decat absorbit din hrana. Cateva studii confirma faptul ca cu cat mai multe proteine sunt consumate, cu atat mai mult calciu este pierdut.

Femeile africane Bantu au un aport zilnic de numai 350mg de calciu. Ele nasc in medie 9 copii pe care ii alapteaza natural timp de doi ani, dar ele nu sufera niciodata de deficiete de calciu.

Scheletul se comporta ca o magazie de calciu si alte minerale alcaline. Nivelul pH-ului (masura a aciditatii sau alcalinitatii) sangelui este vital si trebuie pastrat suficient de constant, altfel murim. Corpul cu intelepciunea sa innascuta, aduce minerale alcaline in sange din schelet, daca mancam prea multe mancaruri generatoare de acid. Bauturile nealcoolice (sucurile), medicamentele, sarea, zaharul, painea alba, carnea, cafeaua si ceaiul pot contribui de asemeni la osteoporoza. Exercitiile fizice sunt de asemeni de mare importanta pentru prevenirea osteoporozei.

Laptele de vaca in starea sa naturala este o hrana perfecta pentru vitei, prin cresterea lor rapida, efect aparut si la noii nascuti umani si in copilarie. Prea multe produse lactate, in special in forme denanturate (lapte praf, pesteurizat si fiert) vandute prin supermarketuri pot genera probleme de sanatate. Problemele cu calciul sunt evitate in cel mai simplu si eficient mod prin pastrarea unei alimentatii echilibrate alcaline, bazata pe alimente naturale, multe legume si fructe.

Cap 09- Mierea si usturoiul  

Mierea de albine este un produs natural si pur, cu o enorma valoare nutritiva, un adevarat concentrat de lumina solara. Mierea este cunoscuta din cele mai vechi timpuri, fiind folosita adeseori mai ales in scopuri terapeutice si in alimentatie. Mierea este obtinuta din nectarul florilor, printr-o prelucrare speciala in organismul albinelor.

Mierea contine dextroxa, levuloza, zaharoza, dextrina, maltoza si alte zaharuri rare. Ea contine, de asemenea, acid formic, acetic, malic, citric, aminoacizi, carotina si pigmenti xantofilici, precum si factori antibiotici.

Mineralele care se gasesc in miere sunt: fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, aluminiu, magneziu etc. Acestea se afla in miere sub o forma care le face usor asimilabile de catre organismul nostru. Mierea este un excelent mediu de conservare pentru vitamine. O cantitate de 45 g de miere pe zi ar fi suficienta pentru acoperirea integrala a necesitatilor unui om adult in vitaminele: B1, B2, B6, C, K, PP, H, B12.

Cele mai importante calitati ale mierii sunt date de aportul de oligoelemente crescut pe care il contine. Mierea de albine are foarte multe efecte binefacatoare asupra intregului organism. Unele cercetari stiintifice au confirmat folosirea traditionala a mierii sau diluata in ceaiuri, ca remediu impotriva tusei, in afectiunile caii respiratorii si in starile febrile, precum si in cursul tuturor bolilor acute, febre tifoide, ictere, etc.

Este utilizata, de asemenea, cu succes in vindecarea plagilor si a arsurilor, pentru combaterea carceilor si intarirea inimii. Ajuta foarte mult in dezvoltarea normala a fatului in cazul femeilor insarcinate. Mierea este un foarte bun calmant, linistind in mod natural organismul. Dintre toate zaharurile, mierea este cel mai usor suportata de catre rinichi.

Mierea are importante proprieati bactericide, distrugand germenii unora dintre cele mai periculoase boli. Asigura foarte usor cererea de energie a corpului, fiind ideala pentru sportivii de performanta si pentru cei care depun efort fizic indelungat in activitatile lor zilnice sau pentru conditiile extreme de stress si frig. Mierea nu este absolut deloc iritanta pentru mucoasa tubului digestiv si este foarte usor asimilabila. Cei care consuma in mod regulat miere sunt mai longevivi.

Usturoiului, este un medicament universal si poate fi folosite pentru a preveni racelile, bolile de inima, atacurile de cord si anumite forme de cancer, el continand vitaminele A si C naturale, usor asimilabile.

Unul din motivele pentru care usturoiul poate preveni afectiunile organismului este abilitatea lui de a ajuta corpul sa elimine substantele care provoaca boala, marind in acelasi timp imunitatea corpului. In urma unor studii, s-a observat ca usturouil ajuta si la prevenirea bolilor de inima, reducand colesterolul din sange. Ajuta, de asemenea, si la subtierea sangelui, mentinand flexibilitatea arterelor; acest lucru permite inimii sa functioneze normal.

Alimentele naturale, care ar trebui consumate zilnic, sau cat mai des, alaturi de miere si lapte sunt: ceapa, usturoiul, patrunjelul, morcovul, varza, tarata de grau sau graul incoltit. In hrana vie, mierea are un rol primordial in prepararea sucurilor si dulciurilor. Se respecta de multe ori forma si gusturile clasice. Blaturile, cremele si ornamentele cu grau incoltit si macinat pasta cu “masina de carne”, sau boabele de grau zdrobite cat mai fin, tarate, gris, branza dulce, unt, fructe proaspete rase sau mixate, nuca, cocos, stafide, mac, dovleac de placinta, smantana, oua, frisca facuta cu miere, etc., bineinteles cu indulcitorul numit miere si fara sa le mai bagam la cuptor. Rezultand torturi, clatite, batoane, creme, rulade, cozonaci, strudele, placinte si tot ceea ce va indeamna imaginatia. Sa exemplificam in continuare reteta de preparare a unui tort indulcit cu miere de albine, blaturile, crema si ornarea.

Inapoi la Colectia Hrana Vie -Alimentatie Naturala


Home Up Activitate Contact Librarie Hrana Vie Astrologie Horoscop Cursuri Expozodiac EzotericFest Metafizica Camino GalerieFoto Linkuri

Asociatia de Metafizica Geea Life www.geealife.ro email: geealife@yahoo.com tel: 0722 371 196
Grup de Discutii Alternative Spirituale: http://groups.yahoo.com/group/alternative_spirituale
Grup de Discutii  Scoala de Astrologie: http://groups.yahoo.com/group/scoala_astrologie
Grup de Discutii  Pelerinajul la Santiago de Compostela: http://groups.yahoo.com/group/bon_camino
 
Grup de Discutii  Festivalul Expozodiac Conexiuni Spirituale http://groups.yahoo.com/group/expozodiac
Grup de Discutii  EzotericFest Alternative Spirituale
http://groups.yahoo.com/group/ezotericfest  
Festival International Expozodiac Conexiuni si Alternative Spirituale www.expozodiac.ro

Diverse Articole Alimentatie, Metafizica, Astrologie...